Haberler

Başkan Aktaş'a Bosna Hersek ve Fransa'dan Ziyaret

Fransa’nın Bordeaux Cenon şehrinin Belediye Başkan Yardımcısı Hurizet Günder ve İnegöl’ün kardeş şehri Donji Vakuf Belediye Başkanı Huso Susiç, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti.

Fransa'nın Bordeaux Cenon şehrinin Belediye Başkan Yardımcısı Hurizet Günder ve İnegöl'ün kardeş şehri Donji Vakuf Belediye Başkanı Huso Susiç, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti.

Yapılan ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Hepinizin bildiği gibi 15-22 Ağustos tarihleri arasında İnegöl'ümüzü Uluslar Arası Kültür Sanat Festivalini icra edecektik. Lakin ülkemizde ramazan bayramı sonrasında oluşan sıkıntılar ve maalesef hiçbir daha duymak istemiyoruz ama gelen şehit haberleriyle takdir edersiniz ki encümen üyelerimizle toplanıp festivali iptal ettik. Allah ömür verirse önümüzdeki sene tekrar icra edeceğiz. Ama bu arada da biz misafirlerimizi buraya davet etmiştik, folklor ekipleri bunları iptal ettiler, ama heyetlerimizden Bosna Hersek Donji Vakuf Belediye Başkanımız, değerli eşleri ve 3 meclis üyesi bugün bizlerle beraber. Beraberinde de yine Fransa Cenon daha önce bizlerinde misafir olduğu Cenon Başkan Yardımcı hem de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Hurizet Hanım bugün bizleri ziyarete geldiler" dedi.

Donji Vakuf'la kardeş şehir olalı 6 yılı geride bıraktıklarını söyleyen Aktaş, " Donji Vakuf'ta birçok alanda faaliyetlerimiz oldu. 3 yıldır iftar ve erzak organizasyonlarını mukabele etmeye çalışıyoruz. Sağ olsun onlarda bizim hiçbir organizasyonumuzu ihmal etmiyorlar. Bunun yanında da Fransa Cenon'la ilişkilerimiz henüz 1 yılı bulmamış olmasına rağmen geçen yıl onların ziyaretlerine mukabil bizde iadeyi ziyarette bulunduk. Bilgi kültür kardeşliği adı altında başlayan bu birliktelik artarak devam ediyor" diye konuştu.

Donji Vakuf Belediye Başkanı Huso Susiç ise, "Bize yakın alaka gösteren ve her fırsatta destek veren Aktaş'a teşekkür ediyorum" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alinur Aktaş Bordeaux İnegöl Fransa Yerel Haberler

title