Haberler

Basından Sansürün Kaldırılışının 106'ncı Yıldönümü

Basında sansürün kaldırılışının 106. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, tüm basın mensuplarının Basın Bayramı’nı kutlayarak, basın sektörünün önemli bir kamu hizmetini yerine getirdiklerini söyledi.

Basında sansürün kaldırılışının 106. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, tüm basın mensuplarının Basın Bayramı'nı kutlayarak, basın sektörünün önemli bir kamu hizmetini yerine getirdiklerini söyledi.

Basın özgürlüğünün önemine değinen Başkan Çakır, "Basın yayın kuruluş ve temsilcileri, doğru ve ilkeli görev anlayışıyla, kamuoyunu bilgilendirmenin yanı sıra, yöneticiler ile halk arasında sağlam bir ilişki kurarak, halkımızın gerçekleri öğrenme hakkına katkı sağlamaktadırlar.

Halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basın, toplumun gereksinim duyduğu her konuda, araştırma, bilgilendirme, aydınlatma, devlet ve millet yararına kamuoyu oluşturma gibi önemli bir kamu hizmetini yerine getirmektedir. Bu önemli görevi yerine getirirken, basın özgürlüğünün büyük önemi bulunmaktadır.

Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluş ve temsilcileri, aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine de katkı sağlamaktadır. Ulusal basının yanı sıra, bölgemizde yaşanan olay ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan yerel basın mensuplarına teşekkürlerimizi sunuyorum.

Son zamanlarda büyük bir değişim ve gelişim gösteren Malatyamız'ın, bu gelişmesinde ve büyümesinde basın çalışanlarımızın katkısı asla göz ardı edilemez. Biz yöneticiler gibi amme hizmeti yaptıklarına inandığımız basın sektörünün, kıt imkanlara rağmen kendi alanlarında gösterdikleri gelişmeler bizleri son derece memnun etmektedir" dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Haydar Karaduman da özetle şunları söyledi:

"Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, kamuoyuna tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, toplumu aydınlatıp, meslek ilkelerine, kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazı 'İletişim özgürlüğü' şeffaf yönetim anlayışının da temel yapı taşlarındandır. Basın, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlamakla birlikte, vatandaşla devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumluluklar üstlenmektedir.

Malatya'da zor koşullarda görev yapan basın çalışanları, 106 yıl öncesinde yaşanan sansürün değişik uygulamalarını ne yazık ki günümüzde hala yaşamaktadır. Sigortasız, sosyal güvencesiz ve bazı işverenlerin keyfi hareketleriyle muhatap olan basın mensupları, emeklerinin hakkını alamamanın ezikliği ve üzüntüsü içerisinde Basın Bayramına sembolik olarak bakmakla yetinmektedir. Çalıştığı basın kuruluşunda aylardır maaşını alamayan ve işten çıkartılırım korkusu ile yaşayan, hatta ne yapacağına bile işverenlerin tehdit edici tavırlarıyla karar verilen basın çalışanları için bu gün bayram olmaktan çıkmıştır." - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Çakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title