Haberler

Başhekim Yılmaz Gerger Hastanedeki Yenilikler Hakkında Bilgi Verdi

Şanlıurfa’nın Akçakale Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Gerger, STK temsilcileri ve basın temsilcileriyle bir araya gelerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Şanlıurfa'nın Akçakale Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Gerger, STK temsilcileri ve basın temsilcileriyle bir araya gelerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

2013 yılında Akçakale Devlet Hastanesine Başhekim olarak atanan ve ilklere imza atan Dr. Yılmaz Gerger, yeni kurulan hastanede iki yıldır yapılan yenilikleri, hayata geçirdiği çalışmaları ve bazı sorunları dile getirdi. İlçe hastaneleri arasında farkındalığı yakalamak ve bölgedeki sağlık sorunlarını minimum seviyeye düşürmek için çaba sarf ettiğini dile getiren Başhekim Yılmaz," Önceliğimiz hasta memnuniyetidir" dedi.

Akçakale'de yeni devlet hastanesinin hizmete girmesinden itibaren gayretlerinin bölgedeki sağlık sorunlarını minimum düzeye düşürmek ve hasta memnuniyetini gerçekleştirmek olduğunu belirten Başhekim Yılmaz Gerger, "2013'ten bu güne kadar Akçakale Devlet Hastanesinde yaptığımız tek şey gelen hastalarımıza en iyi sağlık hizmetini vermek ve memnuniyetlerini sağlamaktır. Özellikle 100 yataklı yeni hastanemizde personel eksiğimize rağmen, uyum içinde çalışarak güzel hizmetlere imza atılmaktadır. Hastanemiz 100 yataklı olmasına rağmen bizim ilçe nüfusumuz 100 bin, Suriyeli misafirimiz 100 bin olmak üzere toplam 200 bin insana bu imkanlarla hizmet vermekteyiz. 2015 yılı içinde acil dahil baktığımız hasta sayısı 549 bin 957 iken 2016 Ocak ile Ağustos ayı içinde baktığımız hasta sayısı 410 bin 120 seviyelerindedir. Bu sayının yılsonuna kadar 600 bini bulması bekleniyor. Yatan hasta sayısı 2015'te 7 bin 303 iken 2016 Ocak ve Ağustos aralığında ise 7 bin 700 olarak kayda geçmiştir. Acil sevk oranımız 2015'te yüzde 2.6 iken, 2016 Ocak ve Ağustos aralığında ise bu rakam yüzde 0.17'ye düşürülmüştür. Günlük acil serviste 3 hekim, 6 hemşire, bir ATT ile 24 saat hizmet verilmektedir. Aylık ortalama olarak 23 bin hastaya sağlık hizmeti verilmektedir. Buna mukabil, 2015'te ambulansla sevk edilen hasta sayısı 731 kişi. Hastalara dağılımı oran olarak yüzde 50.24 iken 2016 Ocak ve Ağustos aralığında 309'a düştü. Hasta sayısına oranla yüzde 45,2'ye düşmüştür. Poliklinik hizmeti olarak 21 poliklinik, 5 diş poliklinik odası hizmet vermektedir. Hastanemizde aylık 250 vaka gerçekleşmektedir. Bununla birlikte çadır kentte Suriyeli misafirlerimize, sahra hastanemizde de aylık olarak 8 bin ile 10 bin arası hastaya sağlık hizmeti verilmektedir. Şu anda hastanemizde diyaliz ünitesinde 9 adet yatak ve çocuk kuvöz ünitesi personel yetersizliğinden hizmete açılamamıştır. Özellikle hastanemizde göz ile ilgili katarak ameliyatı, sezaryen, kalça çıkık ameliyatları, hemoroid, dişte her çeşit müdahale, prostat ve bir çok alanda ameliyatlar yapmaktayız. Hastanemizin kesin kabulü gerçekleştikten sonra yapacağımız bazı değişiklikler ile hastanemizde hizmetler daha yüksek standartta gerçekleştirilecektir" dedi.

Açıklamaların ardından Akçakale Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Gerger, basın mensupları ve STK temsilcilerini hastaneyi gezdirerek yapılan çalışmaları yerinde gösterip bilgi verdi.

(Şİ-SD-Y) - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa Akçakale Gerger Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title