Haberler

Başbakan Yardımcısı Şimşek Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Bütün sıkıntılara, yakın coğrafyadaki kargaşaya, dünyadaki küresel kriz sonrası artçı şoklara rağmen Allah'a şükürler olsun Türkiye'nin temelleri sağlam. Türkiye'nin makroekonomik temelleri sağlam. İyi gidiyor.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Bütün sıkıntılara, yakın coğrafyadaki kargaşaya, dünyadaki küresel kriz sonrası artçı şoklara rağmen Allah'a şükürler olsun Türkiye'nin temelleri sağlam. Türkiye'nin makroekonomik temelleri sağlam. İyi gidiyor. İyi gitmesi için sürekli tedbir alıyor, çabalıyoruz." dedi.

Ak Parti Gaziantep İl Başkanlığının bayramlaşma programına katılan Şimşek, partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı, çocuklara oyuncak hediye etti.

Şimşek, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramın ülke için huzur getirmesini ve hayırlara vesile olmasını temenni ederek Ortadoğu'ya barış ve istikrarın gelmesi için dua ettiklerini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı "Ekonomik Müjdeler Paketi"ne değinen Şimşek, şöyle devam etti:

"Başbakanımızın açıkladığı paket, hemen her kesime dokunan bir paket. Ekonomiyi daha da canlandıracak, esnafımıza, bütün toplumuza güçlü bir şekilde destek çıkan bir paket. İnşallah o da hayırlara vesile olur. Bütün sıkıntılara, yakın coğrafyadaki kargaşaya, dünyadaki küresel kriz sonrası artçı şoklara rağmen Allah'a şükürler olsun Türkiye'nin temelleri sağlam. Türkiye'nin makroekonomik temelleri sağlam. İyi gidiyor. İyi gitmesi için sürekli tedbir alıyor, çabalıyoruz. Reformlara ekonomideki gerekli tedbirlere tabii ki devam edeceğiz. Sayın Başbakanımız da açıkladı özellikle Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik ikinci bir paket çalışması yapılıyor. Onu da Allah'ın izniyle Başbakanımız söyledi 1-2 hafta içerisinde sonuçlandırılır ve kamuoyuyla da paylaşılır."

"Hükümetimiz pragmatik, rasyonel bir dış politika yürütüyor"

Şimşek, Türkiye'nin dış politikada güçlendiğini, bu çerçevede dostlarını arttırdığını ifade ederek yakın coğrafyanın huzur içinde olmasını temenni ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyanın huzuru ve barışı her zaman hak ettiğini, kendilerinin de bunun için mücadele verdiklerini vurgulayan Şimşek, bütün komşu ülkelerle iyi ilişkiler içinde olmak istediklerini kaydetti.

Komşu ülkelerdeki gelişmelerin Türkiye'yi her anlamda etkilediğini hatırlatan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın girişimleriyle hakikaten dostlarımızı artırıyor ve dostluklarımızı güçlendiriyoruz. Çünkü yakın coğrafyamızda birçok sıkıntı var biz bu sıkıntıları çözmek istiyoruz. Bunun için dostlukların daha da güçlenmesi ve pekiştirilmesi gerekiyor. Tabii birtakım sorunlar yaşandı ama çok şükür bu sorunları peyderpey çözüyoruz. İnşallah bunun ekonomiye, bölgesel huzura ve barışa yansıması son derece olumlu olacak diye düşünüyorum. Hükümetimiz pragmatik, rasyonel bir dış politika yürütüyor. Bu çerçevede yakın coğrafyadaki bütün ülkelerle karşılıklı ilişkileri daha da güçlendirmek istiyoruz. Biz komşularımızın huzur ve istikrar, refah içerisinde güçlenmesini istiyoruz. Komşularımız iyi olursa yakın coğrafyamızda huzur ve istikrar olursa bu Türkiye'ye olumlu yansıyor. İşte görüyorsunuz Suriye'deki sıkıntılar ister istemez Türkiye'ye yansıyor."

Bayramlaşma programına AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Şamil Tayyar, Nejat Koçer ve Canan Candemir Çelik, merkez ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Şimşek Gaziantep AK Parti Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title