Haberler

Başbakan Yardımcısı Kaynak: Cerablus'ta Gönül Köprümüz Tekrar Kuruluyor

BİNGÖL'de Ak Parti'nin 'Gönül Köprüsü Projesi'ne katılan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Bingöl'deki gibi Cerablus'ta gönül köprümüz tekrar kuruluyor.

BİNGÖL'de Ak Parti'nin 'Gönül Köprüsü Projesi'ne katılan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Bingöl'deki gibi Cerablus'ta gönül köprümüz tekrar kuruluyor. Başlarına bombalar yağdırılan, can, mal, namusunu kurtarmak için ülkemize sığınan 3 milyon muhacirimiz var aramızda. En fazla mülteci barındıran ülkeyiz. Suriye'de kendi ülkesini terk eden vatandaşların yüzde 60'ı ülkemizdedir. Halkımız, efendimizden 1400 yıl sonra onlar muhacir, kendini Ensar gördü. Bu gönül köprüsünü onlarla da kurdular" dedi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Ak Parti'nin 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında Kahramanmaraş ile kardeş olan Bingöl'de düzenlenen programa, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ve milletvekilleri ve belediye başkanları, sivil toplam örgütü temsilcileri ile birlikte katıldı. Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl'e yapılan ve yapılacak yatırımlar ile terör olaylarını anlatarak, şöyle dedi:

"Bingöl, dışarıdan desteklenen bir terör saldırısına maruz kalıyor. Bingöl'den dağa çıkan terörist bakımından az bir katılım var. Dağlık ve meşelik olması nedeniyle, teröristler bizim dağlarımızda barınıyor. Huzur ve güven açısından Bingöl önemli illerden birisidir."

ÜNAL'DAN DEMİRTAŞ'A TEPKİ

Eski bakanlardan Mahir Ünal, Kahramanmaraş ile Bingöl'ün böyle bir projede bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu belirterek, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirdi. Ünal, şöyle dedi:

"Demirtaş, 'PKK terör örgütü değildir' diyor. Soruyorum; 'Demokrasilerde silahın, ölümün ve şiddetin yer var mı?' Hiçbir çağdaş devlet sistemi buna 'Evet' demez. Böyle bir ülkede sorun çözmek için silahı araç olarak kullanacaksınız, sonra da terör örgütü değiliz diyeceksiniz. Siz bir terör örgütüsünüz. Siz halkın seçip meclise gönderdiği siyasetçilerin iradelerini kontrol altına alıyorsunuz. Siz neden terörü kınamıyorsunuz diye soruyoruz, bunlar PKK'nın terör eylemlerini kınayamazlar. Bunlar, Türkiye Cumhuriyetini kınar hatta hakaret ederler. Çünkü Türkiye, hukuk devletidir. Terör örgütü onlara ne yapacağını bildikleri için asla terör örgütüne tek bir kelime söyleyemezler. Şimdi nasıl özgürlük mücadelesinden bahsedebiliyorsunuz? Bu ülkede özgürlük mücadelesini verenler buradadır. Çünkü burada CHP il başkanımız da var. Başka il başkanlarımız da var. Siz öldürmekten başka ne bilirsiniz? Hayalleri yok etmekten başka ne bilirsiniz? Bunları Bingöl'de söylememin de bir anlamı yok çünkü Bingöl bunu bilen ve kalbinde yaşatan bir şehirdir. Türkiye'ye güvenin. Biz bütün bu sorunları aşmaya devam edeceğiz. Eli kanlı katiller de tarihte yok olacaklardır. Gönül köprümüz hayırlı olsun."

Ak Parti Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, darbe girişimi ve terör olaylarına değindi. Yılmaz, değerleri ortak Kahramanmaraş ile Bingöl'ün, bu proje ile bir araya geldiklerini anlatırken, "Medya üzerinden bu bölge ile oluşan imajların haksız olduğunu da anlayacağız. Medya ister istemez olumsuz olayları ön plana çıkarıyor. Halbuki bu bölgelerimiz çok değerlidir. Henüz yeterli tespit bile yapılmadığını söyleyebiliriz. Enerji, sanayi, meyvecilik, maden, termal gibi birçok alanda zenginlikler var. Bingöl'de yaş ortalamamız düşük. Doğuda çok genç bir nüfusumuz var. Daha iyi yetiştirirsek, sadece Bingöl'ün değil ülkemizin 2023 vizyonuna da büyük katkısı olacaktır. Bu genç nüfusu ve coğrafyayı iyi değerlendirmemiz lazım. Bingöl gerçekten bir kavşak noktasıdır. Bütün kurumlarımız, yatırımcılarımıza bütün desteği vermeye hazırdır. Burada arzu ettiğiniz tüm bilgileri size ulaştırmaya, destek olmaya hazırız. Birileri yakmaya yıkmaya çalışabilir, bununla kahramanlık olmaz. Kahramanlık, yaşatmaktır. Birilerini tahrip etmek yakmak değildir. Yakmak kolay, zor olan inşa etmek, üretmektir. Maraş, sadece istiklal savaşındaki kahramanlığı ile değil, ekonomik anlamda disiplini ile de kahraman bir ildir. Maraş ile iftihar ediyoruz. Buraya teşrif eden işadamlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

KAYNAK: ÖRÜMCEK AĞI GİBİ GENİŞLEDİLER

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Bingöl ve Kahramanmaraş olarak bir arada olduklarını, aralarında Ak Parti, Bingöl CHP, MHP, Hüda-Par, Saadet Partisi, BBP il başkanları ile eski milletvekillerinin de olduğunu belirterek, "Bütün Anadolu hep birlikte Türkiye'yiz. Bu gönül köprüsünü aslında bize vatan yaparken 1071'de Sultan Alparslan ile başlattık. Çanakkale'de, kurtuluş harbine gönül köprümüz kurulmuştu. 15 Temmuz, bizim gönüllerimizin aslında ayrılmaz bir bütün olduğunu göstermiştir. Bir sapkının peşinde giden 40 yıllık bir yapı, kendi milletinin üzerine tanklarla ateş etti, uçaklarla bombaladı. Kendi parlamentosunu bombalayan başka bir darbe girişimi daha olmamıştır. Adına İslam devleti diyecek kadar, dinimizi yanlış bir mecrada kullanan DAEŞ'e karşı aynı mücadeleyi sürdürüyoruz. Irak'ın, Suriye'nin neredeyse üçte birine hakim oldu DAEŞ. Petrol kaynaklarının neredeyse 4'te üçüne halim oldular. Oradaki çöllerde herhalde silahlar hasat edilmiyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, halkın dünyanın en güzel coğrafyasında yer alan Anadolu'da kendi yurtlarında mutlu ve refah içerisinde yaşamasını istediklerini anlatırken, "Kürt meselemiz yoktur. Kürtler'in PKK meselesi vardır. Bir yandan terörle mücadele edeceğiz, bir yandan kaklıma hamlemizi yapacağız. Bir yandan dış politikada dostlarımızı çoğaltıp düşmanlarımızı azaltacağız, bir yandan mazlumların yanında olacağız" diye konuştu.

- Bingöl

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysi Kaynak Yavuz Bingöl AK Parti Cerablus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title