Haberler

Başbakan Yardımcısı İşler, Mardin'de Açıklaması

"Bu coğrafyada bütün kültürlerin, bütün dinlerin barış içinde yaşamasından dolayı son derece mutluyum"

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Mardin'de bütün kültürler ve dinlerin barış içinde yaşamasından dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.

İl Müftüleri Toplantısı'na katılmak üzere Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile kente gelen İşler, İl Müftülüğü hizmet binasının açılışını yaptı.

İşler, açılışın ardından düzenlenen toplantıya katıldıktan sonra esnafı ziyaret edip, kentteki tarihi mekanları gezdi.

İl merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Deyrul Zafaran Manastırı'nı ziyaret eden İşler, Rahip Gabriyel Akkurt'tan bilgi aldı.

Ziyaret sonrası AA muhabirine açıklama yapan İşler, Mardin'in ortak tarihi yansıtan kadim şehir olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

"Buraya gelirken, az önce ikindi ezanı okundu. Hemen yanında da kilise vardı. Bizim tarihimiz, kardeşlik, hoşgörü tarihidir. Kiliseyle cami, hatta havra yan yana olmuştur. Dolayısıyla bu kardeşliği, birlikteliği bu coğrafyada bugüne kadar yaşattık. Bundan sonra da yaşatmamız gerektiğini düşünüyorum. Az önce değerli rahibimiz bize bin 500 yıllık manastırı gezdirdi. Çok büyük bir kompleks olduğu için her tarafını gezemedik ama ben daha önce Midyat'taki Mor Gabriyel Manastırı'nı ziyaret etmiştim. Bu coğrafyada bütün kültürlerin, bütün dinlerin barış içinde yaşamasından dolayı son derece mutluyum."

"Ülkemizi tanımamız lazım"

Mardin'in görülmesi gereken, güzel bir tarihi şehir olduğunu kaydeden İşler, "Bundan dolayı çok sayıda turistin geldiğini gördük. Ülkemizi tanımamız lazım. Bu topraklarda kardeşliğin, huzurun ve barışın ilelebet sürmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Akkurt da barış ve sevginin hüküm sürmesi temennisinde bulunarak, "Bu ziyaretten dolayı çok mutlu olduk. Herkes, Adem'in çocuklarıdır. Bizler de Allah'ın sevgisiyle bütün insanları kucaklamamız gerektiğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

İşler'e eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, eski Mardin Valisi Ahmet Cengiz ve AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey eşlik etti. - Mardin

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Emrullah İşler Mehmet Görmez Mardin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title