Haberler

Başbakan Yardımcısı Çiçek(2): Demokrasi de Özgürlükler de Yaşayanlar İçindir

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Hakkari'de Yaşanan Son Terör Olaylarında Hükümet ve Bdp Arasında Yaşanan Tartışmaları Değerlendirirken, "Bunu Kim Yaparsa Yapsın, Evvela Bu Konuda Tavrımız Nettir ve Net Olmalıyız Herkes İçin Bu Geçenlidir.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Hakkari'de yaşanan son terör olaylarında Hükümet ve BDP arasında yaşanan tartışmaları değerlendirirken, "Bunu kim yaparsa yapsın, evvela bu konuda tavrımız nettir ve net olmalıyız herkes için bu geçenlidir. İkincisi bu olayı zaten Devlet yargı kendi üzerinden götürüyor. Eninde sonunda bu işin önünde arkasında içinde kim varsa, bunlar ortaya çıkar bizde çıksın diye elimizden gelen ne varsa yaparız. Bu ülkede herkes demokrasi diyor, insan hakları diyor, özgürlük diyor. Demokrasi de insan hakları da özgürlükler de yaşayan insanlar içindir" dedi.

Çiçek, BDP ile yapılan görüşmenin ardından soruları yanıtladı.

"Muhalefet partileri görüşme için bir davet yapacak mısınız" şeklindeki soruya Çiçek, "Görüşmeliyiz. Bunun elli tane yolu var. İade edilmesi gereken görüşmeler var. Bunlar yan yana gelince zaten bir diyaloğ zemini oluşur diye düşünüyorum" yanıtını verdi.

Çiçek, "Yapılan bu görüşmenin devam etmesi için sizin "olmazsa olmazı' ne?, Demokratik özerklik konusu gündeme geldi mi" şeklindeki sorulara "Bunları bizden önce BDP temsilcilerine de sordunuz. Bundan farklı benden yanıt alamazsınız" sözleriyle karşılık verdi.

Çiçek, kendilerinden önce açıklama yapan BDP temsilcilerine sorulan soruları ise yanıtlamak istemedi.

-HAKKARİ DE YAŞANAN TERÖR OLAYI-

"En son Hakkari'de yaşanan terör olayının ardından Hükümet ve BDP cephesinden farklı yorum ve suçlamalar geldi, görüşmede bu konuda gündeme geldi mi" şeklindeki bir soruya Bakan Çiçek şu yanıtı verdi:

"Terörün bitmesi gerekiyor. Bu olay menfur bir olaydır. Hakikaten vahşettir. Vatandaşlar hayatını kaybetmiştir. Bunu kim yaparsa yapsın, evvela bu konuda tavrımız nettir ve net olmalıyız herkes için bu geçenlidir. İkincisi bu olayı zaten Devlet yargı kendi üzerinden götürüyor. Eninde sonunda bu işin önünde arkasında içinde kim varsa, bunlar ortaya çıkar bizde çıksın diye elimizden gelen ne varsa yaparız. Gayreti sarf ederiz. Çünkü olaylar tüm yönleriyle ortaya çıkmalı ki, suçlamalar yanlış anlamalar ortadan kalksın. Bu ülkede herkes demokrasi diyor, insan hakları diyor, özgürlük diyor. Demokrasi de insan hakları da özgürlükler de yaşayan insanlar içindir. İki yaşındaki çocuk bacağını kaybediyorsa, 5 yaşındaki çocuk hayatını kaybediyorsa, yaşlı kadınlar hayatlarını kaybediyorsa, onlar için demokrasi ve özgürlüğün bir anlamı olmaz. Onun için insanlar bu ve buna benzer vahşetlerle cinayetlerle vakit hayatlarını kaybetmemeliler. Hepimiz üzüldük."

"Terörün çözümü noktasında olumlu bir hava görüyor musunuz" şeklinde ki soruyu ise Çiçek, "Ben her zaman olaylara olumlu baktım. Devlet olarak biz her zaman bu sorunları çözeriz. Başkası da çözmez zaten. Ülkeler kendi sorunlarını başkasına ciro edemez. Zaken sen gel çöz diyemez" sözleriyle yanıtladı.

İmralı ile ilgili iddia edilen görüşmelerin sorulması üzerine Çiçek, "Siz bu soruları referandum süresince sordunuz. O kadar çok meydanlar da konuşuldu ki, soru aynı" dedi.(ANKA/SON)

(BK/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title