Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç -

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bizim hükümetimiz, hizmetkar bir hükümettir.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bizim hükümetimiz, hizmetkar bir hükümettir. Bununla halkımızdan destek alıyor, halkımızdan aldığımız desteğin karşılığını da hamdolsun fazlasıyla veriyoruz. Başımız dik, alnımız açık, hamdolsun vicdanımız müsterih" dedi.

Arınç, Büyükşehir Belediyesince "Bursaray" adlı hafif raylı sistemin Arabayatağı-Otasansit etabında seferlere başlanması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hizmetlerin artarak büyüdüğünü ve çok sevinçli günler yaşandığını söyledi.

Hükümetin, kamu yatırımlarının hızını kesmediğini vurgulayan Arınç, "Sağlıktan eğitime, ulaşımdan enerjiye, eğitimden, spordan bir başka sektöre kadar canla başla çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Hizmetleri, propaganda amacıyla yapmadıklarını dile getiren Arınç, Bursa'da birkaç ay içinde bin 360 yataklı şehir hastanesinin temelinin atılacağını bildirdi.

Hastane inşaatını kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerine değinen Arınç, şöyle devam etti:

"Kamu hizmetlerinde bugüne kadar Bursa'nın aldığı yatırım ve ödenek miktarı 12 katrilyona yaklaşmıştır. Helal-i hoş olsun. Bursa buna layık. Biz güçlü ve kaliteli bir nüfusa sahibiz. Bursa'da herkesin huzurlu, mutlu, güvenli yaşama hakkı var. Bize düşen, hizmet etmektir. Bizim hükümetimiz, hizmetkar bir hükümettir. Bununla halkımızdan destek alıyor, halkımızdan aldığımız desteğin karşılığını da hamdolsun fazlasıyla veriyoruz. Başımız dik, alnımız açık, hamdolsun vicdanımız müsterih. Yüzde 50 oyun hakkını fazlasıyla milletimize vermek için başta Başbakanımız, gece gündüz çalışıyoruz. Allah yolumuzu ve hepimizin bahtını açık etsin."

Arınç, Bursa'da merkezi yönetimin çalışmaları kadar, belki de bundan biraz fazla oranda Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini gördüklerini anlattı. Bursa Büyükşehir Belediyesinin son 5 yıldaki hizmetlerinin, ülkede ilk olma bakımından büyük başarıya ulaştığını kaydeden Arınç, burada yapılanların, İstanbul, Ankara, Konya ve Kayseri'yi geçtiğini belirtti.

Ulaşım için ana arterler açılması gerektiğine dikkati çeken Arınç, "Kestel etabında çok şükür büyük başarıya imza atıyoruz. Başından bu yana adım adım ilerliyoruz. Müteahhit firmamız Öz Timurlar da çok gayretli. Belediye Başkanımız da toplam 30 kilometreyi geçecek bu etapları her gün aşıyor" diye konuştu.

- "Yatırım için para bulamazlardı"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin, bütün dünyaya örnek olan şehir içi ulaşımda çok başarılı, cesur ve gayretli olduğunu söyleyen Arınç, pek çok kişinin "Bu da olmaz canım" dediği, çeşitli mazeretler ileri sürdüğü her konuda haklı olduğunu ispatlayarak çalışmalarıyla Bursa'ya nefes aldırdığını anlattı.

Otosansit'in, Bursa için çok önemli bir bölge olduğuna işaret eden Arınç, şöyle konuştu:

"Binlerce çalışanımız, gelişler, gidişler var ve bir hat üzerinde bulunuyoruz. Buradan doğudan, batıya giden bir terminal noktası olması, Otosansit'i bir cazibe merkezi yapıyor. Buradan geçen, devam eden her ulaşım, buraya 3-4 misli değer katıyor. İnsanımız, yollarda perişan olmadan, en kısa zamanda ve en konforlu biçimde ulaşım yaptığının farkına varıyor. Geçtiğimiz günlerde Kestel Köprülü Kavşağı'nı açarken de aynı duyguları ifade etmiştik. Her biri 25-30 trilyonluk çok büyük hizmetler bunlar. Geçmişte bunların 10'da birini, 20'de birini yatırım için harcayamayan, para bulamayan belediyeler vardı. Her şeyi devletten beklerler, devletten gelen de çalışanlarının maaşını ödemeye bile yetmezdi, yatırım için para bulamazlardı."

Arınç, yerel seçimlere kadar, adayların Bursa'ya neler yaptığını ve işin burada bitmediğini, bundan sonra ne yapacaklarını anlatacaklarını ifade etti. Seçimlerin, Bursa'ya büyük değerler kazandıracağına inandığını vurgulayan Arınç, "Çalışkan, dürüst insanları taltif etmek gerekir. Marifet, iltifata tabidir. Siz değer, kıymet verirseniz, o insanlar da daha başarılı çalışmalar yapar, sizin duyduğunuz güvene layık olmaya çalışırlar" değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra Arabayatağı-Otasansit etabının açılış kurdelesi kesen Arınç, Otosansit ile Mimar Sinan istasyonları arasında hafif raylı sistem aracını kullandı.

Bursa Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç

Muhabir: Harun Kaymaz, Büşra Nur Özcan

Yayınlayan: Sedat Gök

Kaynak: AA / Politika

Bülent Arınç Kestel Politika Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title