Haberler

Başbakan'In Kızından Milletvekililiği Sorusuna Yanıt

Esra Erdoğan Albayrak'a Sümeyye Erdoğan'ın babası Başbakan Erdoğan'ın milletvekili olmasına sıcak bakmayacağıyla ilgili verdiği röportaj da soruldu.

Esra Erdoğan Albayrak "Bizim böyle bir niyetimiz yok. Sosyal faaliyetler içinde varız. Benim akademik çalışmalarım devam ediyor. Sümeyye de biraz yük almaya çalışıyor. Onun dışında söyleyecek bir şey yok"

Ümraniye Belediyesi tarafından hayata geçirilen ' Biz Gönüllüyüz Biz Öğretiriz." projesi kapsamında okuma -yazma öğrenen engellilere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Sertifika ve ödül törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük kızı Esra Erdoğan Albayrak, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve gazeteci Ayşe Önay'ın kızı Şafak Pavey ile diğer engelliler katıldı.

ENGELİNE RAĞMEN 5 YILDA 100'ÜN ÜZERİNDE RESİM YAPTI

Bu arada sertifika ve ödül törenine katılanlar ' Engelsiz Yaşam Karma Resim Sergisi'ni de gezdi. Sergide tabloları sergilenenler arasında engelli ressam Ayşe Işık da vardı. Sergide 15 tablosu sergilenen Işık, 'Engelli olmak yok bence. Ben kendimi engelli gibi düşünmüyorum. Ayaklarımı kullanabiliyorum. Ben kendi resimlerimi yapmayı da seviyorum. ' dedi. Engelli olmanın kendisi için bir engel olmadığını kaydeden Işık, ' Sakatlık, özürlülük kelimeleri bence çok saçma. Toplumun da bence bunları geçmesi gerekiyor.Bizim de onlardan bir farkımız yok bence. ' diye konuştu. Işık 5 yıldır resim yaptığını ve şimdiye kadar yüzün üzerinde resmi olduğunu da dile getirdi.

' DÜNYA ENGELLİLER BİRLİĞİNİ KURUYORUZ '

Programa katılan engelli sanatçı Metin Şentürk ise, 'Artık engelli kardeşlerimizin aileleriyle birlikte 25 milyona varan ve Türkiye'deki 8.5 milyon engelli nüfusunun sesinin artması ve farkındalığının biraz daha artması gerekiyor. Bunun tek çözümü var. Türkiye'de Dünya Engelliler Birliğinin kurulması gerekiyor. Bu Dünya Engelliler Birliğini de Türkiye'de kuruyoruz. İnşallah istekler de daha yüksek sesle söylenecek çözümler de ona göre gelecek." diye konuştu. Şentürk değişik engelleri olan çocuklarla da özel olarak ilgilendi.

'OKUMA -YAZMAYI ESRA ERDOĞAN ÖĞRETTİ BANA '

Etkinliğe proje kapsamında 18 yaşında okuma yazma öğrenen Fadime Bağış da katıldı. Bağış, 18 yaşında okuma yazma öğrendiğini belirtti. Bağış, ' Esra Erdoğan öğretti bana derslerime yardım ediyor. Elimi tuttu. Tahtaya yazı yazdım. Bana imza atmayı öğretti Evime geldi beraber yemek yedik. Arkamda seni bırakmayacağım diyor." dedi. Okumanın güzel olduğunu söyleyen Bağış, ' Önceden bir bezi bile alamıyordum. Çok şükür bugünlere geldik. Esra Erdoğan bana çok yardım ediyor. Ona çok teşekkür ediyorum. Kitaptaki yazıları okuyabiliyorum. ' şeklinde konuştu. Bağış öğretmen olmak istediğini de söyleyen Bağış, ' Matematik , İngilizce, Türkçe fark etmez. Olayım da" dedi. Aynı zamanda tedavi gördüğünü de dile getiren Bağış, Esra Erdoğan'ın maddi olarak destekte bulunduğunu da kaydetti.

' BİZİM ÖYLE BİR NİYETİMİZ YOK '

Sertifika ve ödül törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük kızı Esra Erdoğan Albayrak da katıldı. Albayrak, kısa bir süre ' Engelsiz Yaşam Karma Resim Sergisi ' ni gezdi. Albayrak gezi sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Albayrak'a okuma yazma öğrettiği Fadime Bağış'ın durumu da soruldu. Albayrak, ' Arkadaş maşallah çok gayretliydi. Ben sadece başında katılabildim derslerine ama yakından takip ettim. Çok gayretliydi çok inançlıydı. Sağlık problemleri olmasına karşılık çok hızlı mesafe kat etti. ' dedi.

Albayrak'a Sümeyye Erdoğan'ın babası Başbakan Erdoğan'ın milletvekili olmasına sıcak bakmayacağıyla ilgili verdiği röportaj da soruldu. Albayrak, ' Sümeyye Hanım sanıyorum bir sohbet içinde gereken şeyleri söyledi. Bana bir şey düşmez. ' dedi. Albayrak, "Bizim böyle bir niyetimiz yok. Sosyal faaliyetler içinde varız. Benim akademik çalışmalarım devam ediyor. Sümeyye de biraz yük almaya çalışıyor. Onun dışında söyleyecek bir şey yokö dedi.

' VE ŞİMDİ OKUR YAZAR OLDUM '

Daha sonra engelli olmasına rağmen 38 yaşında okuma yazma öğrenen Leman Karataş yazdığı mektubu okuyarak, ' ve şimdi çok şükür okur yazar oldum. Gazetelere bakıyorum Çok güzel bir şey bu." dedi. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızları Sümeyye Erdoğan ile Esra Erdoğan Albayrak'ın projeye katkılarından da bahsetti. Can, ' Bu projeye sağladıkları manevi destek sebebiyle sadece manevi destekle kalmadılar programın muhtelif zamanlarında öğrencileri kardeşlerimize ders vermeye de geldiler. Ben bütün yüreğimle şükranlarımı arz ediyorum. ' dedi. Ardından engelli ikiz kardeşler Kerim ve Selim Altınok'un kurduğu müzik topluluğu Gözder Müzik Topluluğu törene katılanlara çalıp söyledikleri şarkılarla keyifli dakikalar yaşattı.

ALBAYRAK'TAN ÖĞRENCİSİNE SERTİFİKA

Programın sonunda engellilere örnek olan önemli isimlere ödül de verildi. Ödülleri ise, Esra Erdoğan Albaysak verdi. Albayrak kısa bir konuşma da yaparak, ' Bizlere de örmek olacak gayret ve başarı hikayesi sizlerinki. Ben tebrik etmek için bunları ibretle dinledim.Farklı kültür dünyalarına da kapı araladık okuma yazmayla birlikte. Bu arkadaşların arasında fikri anlamda bir engel kalmadı böylece.' dedi. Ardından da Albayrak Metin Şentürk, AK Parti milletvekili Lokman Ayva'nın eşi Şule Ayva, engelli ressam Ayşe Işık, engelli Milli yüzücü Beytullah Eroğlu, engelli Milli tenisçi Büşra Ün, işitme engelli ressam Uğur Gündüz'e günün anısına ödül verdi. Esra Erdoğan Albayrak ve Metin Şentürk'e de projeye desteklerinden ötürü birer onur ödülü verildi. Son olarak okuma yazma öğrenen engellilere sertifikaları Esra Erdoğan Albayrak, Metin Şentürk ve Şafak Pavey tarafından verildi. Esra Erdoğan Albayrak son olarak okuma yazma öğrettiği Fadime Bağış'a okuma yazma sertifikasını takdim etti ve Bağış ile yakından ilgilendi. Sertifikasını okuma yazma öğrenmesinde katkısı olan Esra Erdoğan Albayrak 'ın elinden alan Fadime duygusal anlar da yaşadı. Bağış'ın, niye ağladığını soran Albayrak'a okuma yazma sertifikasını göstermesi de dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title