Haberler

Başbakan'dan "Kabataş" Görüntüleri Hakkında İlk Açıklama

Güncelleme:

Erdoğan, herhangi bir saldırıya rastlanılmayan Kabataş görüntüleri için "Bütün görüntüleri koyun bir kenara, Adli Tıp raporunu ne yapacaksınız?" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü-Yenikapı metro hattı açılış töreninde İstanbul ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Gezi olayları sırasında saldırıya uğradığını iddia eden ancak önceki gün ortaya çıkan ve herhangi bir saldırıya rastlanılmayan Kabataş görüntüleri ile ilgili de ilk kez konuşan Başbakan Erdoğan, "Kabataş'ta, yavrusu ile beraber, orada bir kızımıza yapılan saldırıyla alakalı bakın şimdi onunla üzerinde oynamaya başladılar.Bütün görüntüleri koyun bir kenara, adli tıp raporunu ne yapacaksınız? Aradan 8 ay geçti, şimdi kendilerine göre yeni yeni senaryo hazırlıyorlar. Benim milletim bunları yutmaz. Savcının tespitleri ortada." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları:

Sevgili İstanbullular, bugün açılışını yapacağımız Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü - Yenikapı Metro Hattı'nın hayırlı olmasını diliyorum.

Bu hatla İstanbul'un ulaşımında tarihi bir adım daha atıyor, Haliç üzerinden Şişhane'yi Yenikapı'ya bağlıyoruz.

Bu köprüyle Hacıosman, 4. Levent, Taksim ve diğer birçok istasyonu bugün Göztepe'ye Maltepe'ye Üsküdar'a bağlıyoruz.

Artık Taksim - Yenikapı arası 7 dakika. Taksim - Kadıköy arası 24,5 dakika.

İstanbul'un güzelliğine güzellik katacak bir köprüyü de Haliç üzerinde inşa ettik. Laf üretmiyoruz. Eser üretiyoruz. Farkımız bu.

"ASLINDA BU HAT 4.5 YIL ÖNCE AÇILACAKTI"

Bu hat inşa edilirken İstanbul'un tarihi de değişti. İstanbul'un tarihinin 8500 yıl öncesine dayandığı ortaya çıktı. Hattın gecikmesini göze alarak 77 milyon harcama yaparak tarihi eserleri de ortaya çıkardık. Aslında bu hat 4,5 yıl önce açılacaktı. Tarihi eserlere karşı hassasiyetimiz nedeniyle bu gecikti.

Demir ağlarlar ördük var ya 10. Yıl marşında. Kim örmüş… Bu CHP mi? Gazi Mustafa Kemal'den sonra raylı sistemde tek bir atım atılmadı. Tüm çalışmalar bizim iktidarımızda başladı.

"DÜNYA MARARAY'I KONUŞUYOR, İNŞALLAH BU KÖPRÜYÜ DE KONUŞACAK"

Açılıştan sonra bugün Marmaray'ı ilk kez kullandım. Hamdolsun Rabbim bize bunu nasip etti. Dünya Marmaray'ı konuşuyor. Hamdolsun. İnşallah şimdi de Haliç'teki köprüyü konuşacak. Tüm vatandaşlarımızın hem Marmaray'ı hem de köprüyü tecrübe etmesini istiyorum.

Biz iktidara gelmeden önce İstanbul'da çöplükten geçilmiyordu hatırlayın. Bugünün 20-25 yaşındaki gençleri bilmez. Ben o gençlere sesleniyorum, işte biz sizlere böyle bir İstanbul hazırladık.

Göreve geldiğimizde sadece THY vardı şimdi 6-7 özel havayolu şirketi taşımacılık yapıyor. Batıda otobanlar mı var? Benim ülkemde de var. Batının hızlı trenleri mi var artık bizde de var… CHP'nin genel müdürü uluslararası bir gazeteye, Türkiye düşmanı operasyoncu bir gazeteye mülakat vermiş. Diyor ki "Türkiye kurulduğu tarihten 1071'den bu yana yüzünü medeniyete çevirmiştir."

"TARİH, COĞRAFYA, SİYASET, DİN BİLGİSİ, ÖZGÜVEN SIFIR"

Türkiye 1071'de mi kuruldu? "Şimdi bizi bir Ortadoğu ülkesi yapmaya çalışıyorlar. Bu kabul edilemez" diyor. CHP zihniyeti bu. CHP'nin başında Türkiye'nin kuruluşunu 1071 sanan bir genel başkan var. Ortadoğu'yu aşağılayarak da birilerinin gözüne girmeye çalışıyor. Bunda tarih bilgisi sıfır, coğrafya sıfır, siyaset zaten sıfır, din bilgisi sıfır, özgüven sıfırın da altında.

Tüm bu metro istasyonlarına katlı otoparklar yapacağız. CHP'liler ret vermiş. Nerede hayırlı bir iş var bunlar o işin karşısındadır. Bunların cibilliyetinde bu var. Bunlar akşam farklı sabah farklı konuşur.

94'te İstanbul'da 2002'de Türkiye'de biz bu zihniyetten kurtulduk. Ben İstanbul'u bu CHP'den aldım. İstanbul çöptü, pislikti. İşte CHP'nin zihniyeti de çöp.

'Türkiye'nin nasıl yüksek hızlı treni olur, burası Almanya mı?' diyerek yüksek hızlı treni engellemeye çalışıyorlar.

"HER ŞEY BİR SENARYOYDU"

Dün 17 aralık operasyonunda tahliyeler oldu. Paralel yapının borazanları rahatsız oldular. Neymiş yargı bitmiş. 17 Aralık'ta siz nerdeydiniz? Her şey bir senaryoydu ve bu senaryonun aktörleri, aktrisleri vardı. Bunların içinde AK Parti'nin kapatılmasını isteyecek kadar demokrasiden nasibini almamış olanlar da vardı.

KABATAŞ GÖRÜNTÜLERİ

Yaktılar, yıktılar, insanlara saldırdılar. Başörtülülere saldırılarda bulundular, camilerimize dahi saygısızlık yaptılar. Kabataş'ta, yavrusu ile beraber, orada bir kızımıza yapılan saldırıyla alakalı bakın şimdi onunla üzerinde oynamaya başladılar. O günden bugüne sesleri çıkmayanlar, şimdi bunun öyle değil, böyle diyerek bunu da yalanlamaya kalkıyorlar. Yazık yazık... Çok açık, net söylüyorum. Medya dünyasında amiral diye geçinenlerle söylüyorum, hele hele bugün attıkları başlığı, özellikle kendilerine hatırlatıyorum. Bunun altında da boğulacaksınız. Çünkü bu attığınız manşetler de doğru değil. Sizler Adli Tıp Raporları'nı nereye saklayacaksınız, nerenize koyacaksınız? Adli Tıp Raporu'ndan bahsediyorum. Bütün görüntüleri koyun bir kenara, bu bayanın çocuğu ile beraber aldığı darbeyle ilgili aldığı raporu ne yapacaksınız?

"TARİH SİZİ AFFETMEYECEK"

Bunların hayatı yalan üzerine inşa edilmiştir. Bakın haziran, temmuz, ağustos, eylül, ekim, kasım, aralık, ocak. Aradan 8 ay geçti, 8 ay... Şimdi kendilerine göre yeni yeni senoryalar hazırlıyorlar. O hanımefendi ile çocuğu konusunda bu defa yeni bir hazırlığın içine girdiler. Bunları yutturamazsınız. Benim milletim bunu yutmaz. Herşey açık, net ortada ve o zaman savcının bütün tespitleri ortada, Adli Tıp Raporu ortada ve şimdi siz bunu tersine çevirmek istiyorsunuz. Niye? Altında boğuldunuz. Şimdi bundan kurtulmak istiyorsunuz. Kurtulamayacaksınız. Tarih sizi affetmeyecek. Tarih şimdi bu yalan yanlış senaryonun yanında yer alan medyayı da affetmeyecek.

"30 MART DÖNÜŞÜM OLACAK"

30 Mart bir dönüşüm olacak. İleri demokrasinin bir kırılma noktası olacak. Şimdi ben İstanbullulardan durmadan bir olarak bu yolda gayretle kapı kapı dolaşarak bu yola devam etmelerini özellikle istiyorum. Bunlar şimdi her işbirliğine girerler. AK Parti güçlenerek yoluna devam edecek.

Dün gece sabaha kadar HSYK ile ilgili yasa Meclis'te kavga gürültü devam etti. Kadromuz bütünüyle oradaydı ve kanunu Meclis'ten çıkardılar. Yürümeye devam edeceğiz.

"PEYGAMBERİMİZİ KAMYONA BİNDİRDİLER"

İstedikleri iftirayı istedikleri çamuru atsınlar. Ellerindeki medya gücüyle istediklerini yapsınlar. İşte, sevgili peygamberimizi miraçtan indirip kamyona bindirecek kadar ahlaksız bunlar. Bunlar Gezi olayları sırasında Kadıköy'e şunu yazdılar: Zulüm 1453'te başladı. İşte bunlar bu. Bunlar bu kadar alçak bu kadar hain. Şimdi bu paralel yapı CHP, MHP yıkım işinde bir araya geldiler. Bu paralel yapının tabanındaki kardeşlerime bunu anlatmaya çalışıyorum. Bunlarda iyi niyet yok. Cehennemin yoları iyi niyet taşlarıyla döşelidir.

Bunlar bu şekilde aldattılar, kandırdılar. Ama bundan sonra asla… Günde beş vakit alnını secdeye eğen insanların bunlarla işi olmaz diyorum.

Sevgili peygamberimizi kendi kirli işleri için alet edecek kadar densiz kişilerle benim temiz insanlarımızın işi olmaz. Cenneti cehennem hatta Azraili ekranda tasvir edecek kadar densizleşenlerle benim Anadolu'daki insanımın işi olmaz. Diyorum ki gelin yolunuzu ayırın. Bu oyuna gelmeyin. Kurdukları tuzağa kendileri düşecek.

Sevgili İstanbullular biz işimize bakacağız.11 yıldır biz iş üretiyoruz. Onla sadece, laf üretiyor. 30 Mart'ta bu kirli tuzak bozulacak.

Köprümüzün açılışının tekrar hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah İstanbul'un sembollerinden biri olacak.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Türkiye Kabataş Güncel Haberler

500

Yorumlar (345)

cem tunam2mccs@windowslive.com:

Ortaya çıkan o kadar rüşvet,yolsuzluk,usulsüzlük,iltimas ve örtbas olayından sonra,medyaya ve basın özgürlüğüne müdahaleden sonra, Gezi sürecinde attığınız yalan ve iftiralardan sonra hala insan karşısına çıkıp konuşabiliyorsunuz demek? Pes doğrusu..

54
33
yanıtYanıtla
S.B.saffet_b@yahoo.de:

LA Bİ SUS BE ADAM, YETTİ ARTIK, SUS VE HALKI RAHAT BIRAK, HALK SENDEN VE SENİN HIRSIZLIKLARINDAN BIKTI !!!

41
33
yanıtYanıtla
batugezgin100-100@hotmail.com:

cem isminde belli alevisin senin derdin müslüman bir başbakan sesin kes binme yapılan hizmetlere o zaman

14
38
yanıtYanıtla
kayserilirmkaraman38@hotmail.com:

hırsız VAAAAARRRRRRR

yanıt0
yanıt0
adalet1rmkaraman38@hotmail.com:

acaba sen necısın zavallı adam.. musluman gibi görünen zavallımısın..hırsızın yanında yer alan....munafık mısın..

yanıt0
yanıt0
y.ozann.ozan@hotmail.de:

Sizinkiler gibi 1926 1928 de Müslüman Türk milletini dinsizlestirmek icin caba sarfetmediler.Etmiyorlarda ''zavallililar hic bosuna ugrasmayin.Durmak yok yola dvm diyoruz''.

yanıt0
yanıt0
cem tunam2mccs@windowslive.com:

Alevi değilim Bu ülkenin özgür bir vatandaşı olarak hırsızlığa,rüşvetçiliğe,yolsuzluğa,hakaret edene,iftiracıya ve en önemlisi din istismarcısına itiraz ediyorum. Bu nedenler senin gibi soru sormayan,sorgulamayan ve düşünemeyen birinden izin alacak değilim BATU efendi. Kaldı ki yapılan bir hizmet var ise hükümetler onu babalarının parasıyla yapmazlar... Dolayısı ile kendilerini eleştirenlere 'sen binme' demek cehaletin dik alasıdır. Asıl soru marmaray'dan voleyi ne kadar vurdular...

yanıt0
yanıt0
Özkanmittelmeer70@yahoo.de:

Bundan öncekiler müslüman bir basbakan degilmiydi? Siz varya siz, dinde olmayan kini, nefreti, mezhepciligi bu kadar arsizca kullaniyorsunuz. Allahtan müslümanmis basbakan olmasaydi kim bilir daha ne yolsuzluklar, hirsizliklar cikacakmis.

yanıt0
yanıt0
AĞLAMA KARANFİLgarip_hozat@hotmail.com:

CUMHURİYET mitingleri yaptız olmadı ORDU göreve dediz olmadı TAKSİMDE yaktız yıktız olmadı ŞİMDİDE FETULAHA SAHTE DİNE SARILDIZ yine olmaz...MAYA SAĞLAM OLMALI TAYYİP REİS GİBİ....

6
41
yanıtYanıtla
USTAgarip_hozat@hotmail.com:

aşk 3 harflidir dedik RTE....

8
35
yanıtYanıtla
Tüm 345 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title