Haberler

Başbakan Erdoğan Iğdır'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Iğdır'a hava muhalefeti nedeniyle yaklaşık 3 saat gecikmeli geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Iğdır'a hava muhalefeti nedeniyle yaklaşık 3 saat gecikmeli geldi. Özel uçakla Ağrı'ya buradan da 140 kilometre uzaklıktaki Iğdır'a karayoluyla gelen Başbakan Erdoğan, havanın kararmasına karşın yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti.

Zübeyde Hanım Bulvarı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, sevgi ve kardeşlik mesajları verdi. Iğdır'ın yaşadığı acıları ve sorunları bildiğini anlatan Başbakan Erdoğan, Azerbaycan ve Nahçıvan'a kadeş olan Iğdır'ın yıllardır terör belası karşısında kan ve gözyaşını durdurmak için nasıl bir mücadele verdiğini bildiğini söyledi. Iğdır'ın bu yönüyle Türkiye'ye ve dünyaya örnek olduğunu belirterek, bu kardeşliğin bozulmamasını istedi. Başbakan Erdoğan, miletin karşısında yürekli olduklarını, samimi bir iletişim kurma gayreti içinde olduklarını belirterek şöyle konuştu:

İSTİSMAR SİYASETİ YAPMADIK

"Biz istismar siyaseti yapmadık. Kışkırtama, gençleri sokağa dökmek bizim siyasetimizde yer bulamadı. Biz ne Türk, ne Kürt, ne Gürcü, ne Abazayı, ne Çerkezi, ne Azeri'yi, hiçbir kardeşimizi dışlayanlardan olmadık. Bir kısmı Türkiye'nin bir bölgesini bir kısmı sahilerin partisi oldu. Ama Adalet ve Kalkınma Partisi, tüm Türkiye'nin partisi. Muş'tan geliyorum. Muş'ta ayrı, Iğdır'da ayrı, Batman'da ayrı Ankara'da ayrı konuşan siyaseti reddediyorum. Gönüllere hitap ediyoruz. Alpaslan Malazgirt Ovası'nda kardeşlikle zafer elde etti. Fatih İstanbul'u fethederken yine kardeşlikle inşaa etti. Gazi Mustafa Kemal kardeşlik üzerine bu cumhuriyeti inşa etti. "

KARDEŞLİĞE OSMANLI TARİHİNDEN ÖRNEK

Başbakan Erdoğan, birlik ve beraberliği antalırken, Osman tarihinden bir örnek verdi. Mihrali Bey'i anlatan Başbakan Erdoğan, birçok kahramanlık destanları olan ve Yemen'de şehit düşen Mihrali Bey'le ilgili, "Kendisini çekemeyenler padişaha Mihrali Bey'i şikayat ediyorlar. Padişah da 'Mihrali Bey benim taktir tettiğim birisi, kimsenin ona eziyet etmesine izin vermeyeceğim' diyor. O Mihrali Bey, Karapapaktır, hem Terekemedir, hem Azeri, Türk, Kürt, Sunni ve Caferiydi. O adeta bu ülkenin her rengini üzerinde taşıyan aynası ve kardeşlik abidesidir. Derler ki, Nuh'un gemisi Ağrı Dağı'ndadır. Oradaki insanlar dünyaya dağılıp kavimleri kurdu. Biz de Adem ve Havva'dan gelmiyor muyuz? Bizim medeniyetimizde komşusunu, arkadaşını, kardeşini ötelemek yok. Biz bu topraklarda bir olacağız, iri olacaz, diri olacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, Iğdır Havaalanı'nı en kısa zamanda uçuşlara açacaklarını söyledi. Erdoğan, Temmuz ayında havaalanını biteceğini terminalinin de Kasım ayı için de tamamlanacağını anlatan Erdoğan, sağlık sektöründe yaptıklarını anlatarak şöyle konuştu:

"BAY KEMAL ZAMANINDA İLAÇ BULAMIYORDUK"

"istediiniz doktora gidiyorsunuz, aile hekiminiz var. İlacınızı istediğiniz eczaneden alıyorsunuz. Bay Kemal SSK genel Müdürüyken, biz ilaç bulamıyorduk. Ben de o dönemin mağduruyum. Bir ilaç vardı, ikisi yoktu. Buralardan bugünlere geldik. İşte bu Adalet ve Kalkınma Partisi farkıdır. Sosyal güvencesi olmalanlara yeşilkart veriyor. Hükümetimiz dömenide Iğdır'a 33 Trilyon yatırım yaptık. Bizden önce başlayan devlet hastanelerini tamamladık.

Başbakan Erdoğan sağlık alanında yaptıkları çalışmalara bir örnek de verdi. "Gümüşhane'de Semih adında bir çocuk vardı. Böbrek hastasıydı. Dializ artık çare olmuyordu. Semih'e uygun organ Zorguldak'ta bulundu. Uçağın biri, Zonguldak'tan kaktı. Diğer uçak da Gümüşhane'den kalktı. İkisi Ankara'da buluştu. Operasyon gerçekleştirildi. Semih sağlığına kavuştu. Sordum Semih'e 'ne olacaksın?' diye, o da 'Doktor olacağım' dedi. Mesele bu, biz dertliyiz. Sizin derdiniz bizi vuruyor" dedi.

BDP'Lİ BELEDİYEYE ÇÖP ELEŞTİRİSİ

BDP'li olan Iğdır Belediyesi'ni de sert sözlerle eleştiren Erdoğan, karayoluyla giriş yaptığı kent merkezindeki çöpleri gördüğünde çok üzüldüğünü anlatarak, "Gelirken şu yolda hali gördüm. Iğdır'da belediyecilik bu mu olacak? Bu sefalat ve rezalet. Bu Iğdır hiç temizlenmez mi? Çöp temizleme yok mu? Belediye yok mu? Ben belediye başkanlığından geliyorum. Ben belediyelerimi uyarıyorum. Duvarların dibinde çamur görmeyeceğim. Bizim medeniyetimizde temizlik imandandır. Partimizin adı ondan dolayı aktır. Herşey ak olacak. Onun için geldik. Yolsuzluklar temizlendi. Yoksulluk ve yasaklar da öyle" diye konuştu.

MHP'YE MİLLİYETÇİLİK ELEŞTİRİSİ

Erdoğan Iğdır'da MHP'yi de eleştirdi. Erdoğan, "Bunlar milliyetçiyiz diyorlar. Milliyetçilik demek 'Vatanı, milleti sevmektir, bunlar kasa boşalttılar. Şimdi Merkez Bankası'nın kasasında 93 milyar dolar var. 3 yıldır IMF ile anlaşma yapmıyoruz. Kendi göbeğimizi kendimiz kesiyor, yola devam ediyoruz" dedi.

KARABAĞ BİZİM MESELEMİZ

Sınırda Ermenistan'a da seslenen Başbakan Erdoğan, "Karabağ bizim meselemiz. Ermenistan'a söyledik. Bu sorun çözülmeden, Karabağ meselesi çözülmeden Ermenistan'la ilişkilerimizin yola girmesi mümkün değil. Kurulduğu günden beri, Karabağ ve Azerbaycan'ın arkasındayız. Her zaman da duracağız. Avrupa Konseyi Parlementerler Meclisiinde de bunu söyledim. Onlar Türkiye'ye Fransızlar. Ancak Türkiye içinde ülkemize Fransız olanlar var. Onlar da inşallah bu yanlışlarını anlarlar" dedi.

39 TESİSİN AÇILIŞINI YAPTI

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından partililere karanfil attı. Başbakan Erdoğan, miting alanından Haydar Aliyev Fen Lisesi'ne giderek Iğdır'da tamamlanan sağlık, sulama, tarım, ulaşım, eğitimden oluşan 39 tesisin toplu açılışını yaptı. Başbakan Erdoğan, burada Vali Amir Çiçek'e "Yolları belediye yapmıyorsa, siz yapın" dedi. Başbakan Erdoğan, buradan karayoluyla Ağrı'ya gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

title