Haberler

Başbakan Erdoğan'dan Laiklik ve Demokrasi Vurgusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedeniyle Koltuğunu İlköğretim 4. Sınıf Öğrencisi Elgin Koçubaba'ya Bıraktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu ilköğretim 4. sınıf öğrencisi Elgin Koçubaba'ya bıraktı. Erdoğan, "Sizlere bırakacağımız en büyük miras demokrasidir. Demokratik bir işleyiştir. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinin çocuklarıyız. Bunu sağlamaktan kaçınmıyoruz. Bizim ülkemizde ayrımcılık olmamalıdır. Biz hiç bir ayrımcılığa fırsat vermedik" dedi.

Başbakan Erdoğan, Başbakanlıkta 23 Nisan nedeniyle çocuklarla bir araya geldi. Erdoğan, "Ben çok yoruldum bu nedenle başbakanlığı sevgili başbakanımıza bırakıyorum" diyerek, yerini Elgin Koçubaba'ya bıraktı.

Yerini yeni Başbakana bırakmasının ardından konuşan Erdoğan, "Sevgili çocuklar sizleri sevgiyle selamlıyorum. Bayramınızı kutluyorum. Dünyada özellikle çocuklara armağan edilmiş yegane bayram 23 Nisan'dır. Türkiye'nin çocukları olarak böyle bir bayrama sahip olduğunuz için ne kadar iftihar etteniz azdır. Giyimlerinize bakıyorum. Çok farklısınız, değişiksiniz. Bayramın heyecanın farklı yaşadığınızı gözlerinizden görüyorum" dedi.

"Şunu bilin biz büyüklerimiz olarak ne yapıyorsak sizler için yapıyoruz" diye konuşan Erdoğan, gayesinin geleceğe bugünkünden daha mutlu daha huzurlu bir Türkiye bırakmak olduğunu söyledi.

Konuşmasında "demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletine" vurgu yapan Erdoğan, ülkedeki her türlü etnik unsura saygı duyduklarının altını çizdi. Hiçbir ayrımcılığa fırsat vermediklerini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"90 yıl önce bugün TBMM çok büyük bir yokluk içinde açıldı. İlk Meclis için seçilen milletvekilleri Ankara'ya ulaşması aylar sürüyordu. Yol güvenliği sağlanmadan Ankara'ya ulaşılamıyordu. Yazışma yapmak için kağıt bulmak mümkün değildi. Şimdi gerek hızlı trenle olsun, gerek uçakla olsun güvenle dakikalar içinde Ankara'ya ulaşıyoruz. İnternet sayesinde dünya ile eş zamanlı her şeyi takip edebiliyoruz. Meclisin açıldığında okur-yazar olmak önemliydi. Üniversite sayısı bir elin parmakları kadardı. Şimdi bütün çocuklarınız okulla buluşturuyoruz. 7 yıl için de143 bin derslik inşa ettik. Okullarımıza 750 bin bilgisayar gönderdik. Siz yavrularımız bilgisayarlarla yetişsin diye. ADSL kurduk dünya ile birleşin diye. Her ilde üniversitemiz var. Nereden nereye geldiğimizi lütfen unutmayın. Bunun değerini iyi bilin.

-"BİZİ HİÇBİR GÜÇ AYIRAMAZ"-

Sizlere bırakacağımız en büyük miras demokrasidir. Demokratik bir işleyiştir. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinin çocuklarıyız. Bunu sağlamaktan kaçınmıyoruz. Demokrasi eğitim, hukuk arasında yakın bir ilke olduğunu tecrübe ettik. Egemenliğin millete ait olması bu ilkeye sahip olmak ve demokrasiye sahip çıkmamızı gerektiriyor. Kardeşlik ruhu ile buraya geldik. Bundan sonra yolumuza devam edeceğiz. Bizim ülkemizde ayrımcılık olmamalıdır. Biz hiç bir ayrımcılığa fırsat vermedik. Vatan tektir. Başka vatan düşünemiyorum. Tek millet, Türk milletidir. Tek bayrak Başka bayrak tanımıyoruz. Tek devlet Her farklı etnik unsura saygı duymalıyız. Türk, Kürt ve Çerkez Hepsini seveceğiz. Yaradanı yaradandan ötürü seviyoruz. Hepimizi birbirimize bağlayan bağ var. Bir olacağız. Beraber olacağız. Bizi hiçbir güç ayıramaz. 73 milyonluk Türkiye olarak aydınlık Türkiye'yi çok daha güçlü olarak hazırlayacağız. Krizi, az sıkıntı ile atlattık. Bizim arayıp da bulamadıklarımız sizin için geçerli değil. Farklı imkanlar size veriliyor. Bunun kıymetini iyi bilmelisiniz. Benim sizlerden ricam tarihinizi en iyi şekilde bilmeniz. Sizler, sanatta, devlet idaresinde dünyaya örnek olan bir medeniyetin takipçilerinsiniz. Muhasır medeniyetlerin üstüne çıkma hedefini gerçekleştireceğiz. 7 yıl önce dünyanın 26. büyük ekonomisiyken, şimdi 17. sıradayız. 2023 ise ilk 10 içine gireceğiz. Yeni bilgiler edinin ülkenize dair hayalleriniz şimdiden kurun."

-"ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİ SİZLERİN GÖREVİDİR"-

Minik Başbakan Elgin Koçubaba ise konuşmasına, Cahit Sıtkı Tarancı'nın, "Memleket İsterim" adlı şiiri ile başladı.

Koçubaba, "Değerli büyüklerim 23 Nisan kutlamalarına hepiniz hoş geldiniz. 23 Nisan dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramıdır. Meclis'in açılışı olan 23 Nisan'da Atatürk tarafından bize armağan edilmiştir. Değerli büyüklerimiz çocuklarımızın eğitimi sizlerin görevidir. Sevgi ve barış tüm çocukların armağanıdır. Atamıza teşekkür ediyorum" dedi.

Koçubaba, Başbakanlığın resmi sitesine eklenen ve çocukların yararlanabileceği bölümün de açılışı gerçekleştirdi.

Koçubaba'nın "Siz en çok hangi çizgi film karakterini seviyorsunuz" sorusuna Erdoğan, çizgi film izlemediğini ancak, büyük torunun Caillou isimli çizgi filmi çok sevdiğini dile getirdi.(ANKA)

(EÖ/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title