Haberler

Başbakan Erdoğan'dan Bahçeli'ye: Sen Millletin Anasını Ağlattın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçim turuna Kartal'da devam etti. Kartal'da seçim otobüsü üzerinden halka seslenen Erdoğan, burada da CHP ve MHP'yi eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan:

"Şimdi MHP kalkıyor. Devlet millet elele diyor. Ne elelesi ? Sen millletin anasını ağlattın. Sayın Bahçeli anasını ağlattın. Milletten nema adı altında para kestiniz. Millete bu paraları ödemediniz. Bu MHP kirletti ; biz temizliyoruz; CHP kirletti biz temizliyoruz. Daha da yapacağız inşallah. Biz yaparız onlar konuşur. Yetişmedikleri üzüme koruk derler. Ciğere de murdar derler. Olay bu"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçim turuna Kartal'da devam etti. Kartal'da seçim otobüsü üzerinden halka seslenen Erdoğan, burada da CHP ve MHP'yi eleştirdi.

BAHÇELİ'YE KASET GÖNDERMESİ

Ak Parti'nin seçimlerde birinci parti olacağını kaydeden Erdoğan, " Bahçeli cevap vermiyor; çünkü onun durumu ortada zaten. Kılıçdaroğlu ne diyor ' Eyüp Sultan'dan çıktı . Olur ya birşey de oradan gelebilir. Soruyorlar verdiği cevap şu, kimin oyu azalırsa o istifa etsin. Dünyanın neresinde bu mantık var ' İktidar hesabı yok . Yüzde 40'ı konuşmuyor. Bu hesap ne hesabıdır biliyor musunuz ? CHP 'nin içindeki yerini sağlamlaştırma hesabıdır " dedi.

" YÖK'Ü REFORME ETMEK GİBİ BİR VAADİMİZ VAR "

YÖK ile ilgili kaldırma vaatleri olmadığını kaydeden Erdoğan, " Ama YÖK'ü reforme etmek gibi bir vaadimiz var. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. YÖK'ü reforme edeceğiz. Şu andaki gibi bir yapı değil. Daha farklı. Bu reformu yaptığımızda oturalım masaya anlaşabiliyorsak anlaşalım. Sen anlaşılabilir misin ' " diye sordu. Konuşmasında CHP'ye üye olan türbanlıları da eleştiren Erdoğan, " Ne yazık ki bazı başörtülü kardeşlerim programlara çıkıp methiyeler düzüyorlardı. Bu iş öyle büyük bir değerdir ki , bu yaşanır konuşulmaz. Buna nasıl inanıyorsunuz da , pazarlığa adeta bununla giriyorsunuz ' Aldattılar kandırdılar CHP rozeti taktılar. Sonra da Mersin'de çarşaflı kardeşlerimizi aşağı indirdiler. Bırakın kim ne giyerse giysin nasıl giyiyorsa giyin bırak karışma bu işi. Rahat durabiliyorlar mı ? Rahatsızlar. genlerinde var genlerinde. " dedi.

CHP'YE PROFESÖR ELEŞTİRİSİ

Konuşmasından CHP'nin adaylarını da eleştiren Erdoğan, " Bir profesör adayları var bunların. Zincirlikuyu Mezarlığının girişinden ' Her nefis ölümü tadacaktır ' yazıyor. Bunun bir söz mü bir ayet mi olduğunun farkından değil. Ne diyor ' Sinir bozucu diyor. Sen profesör olsan ne yazar ' Sen Yunus dili bilmiyorsun. Bilim ilim bilmektir; ilim kendin bilmektir . Sen kendin bilmezsen ya nice okumaktır ' Herhalde bu o sözü İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş beyin sözü zanneti. Yarın ne olacağız ' Öleceğiz. Tabutta musallaya geleceksin. O tabutun üzerinde bir örtü vardır. O örtünün üzerinde ' Her nefis ölümü tadacaktır. ' diyor. Herhalde Bay kemal uyandı. Şimdi artık o bayanları konuşturmuyor. " dedi. CHP'ye türban üzerinden yüklenen Erdoan, " Yeri geliyor başörtüsünü savunuyor. Dürütst ol. Seçimde bu yaptığını katsayıda niye yapmıyorsun ' Başörtülü kızların üniversiteye girmesi olayında niçin kalktınız da MHP ile ortak hareket etmiştik. Niçin bnu engellediniz ' Bunlara güven olmaz " diye sordu.

" SEN MİLLETİN ANASINI AĞLATTIN, SAYIN BAHÇELİ "

Siyasi liderler arasındaki genel başkanlığı bırakma konusuna da değinen Erdoğan, çeşitli örnekler vererek, " Eğer bugün daha geriye gittiysek hemen bırakıyorum. Bazen birileri saf saf şunu söylüyor. O zaman daha az alıyorduk ama. Ne aması ' İşte ben şunu sana söylüyorum. Beyaz elya satışlarına bak patlama var. TOKİ olarak biz konut yetiştiremiyoruz " diye konuştu. Erdoğan konuşmasında, TOKİ olarak 500 bin konutu hedeflediklerini kaydetti. " Şimdi MHP kalkıyor. Devlet millet elele diyor. Ne elelesi ' Sen millletin anasını ağlattın. Sayın Bahçeli anasını ağlattın. Milletten nema adı altında para kestiniz. Millete bu paraları ödemediniz. Bu MHP kirletti ; biz temizliyoruz; CHP kirletti biz temizliyoruz. Daha da yapacağız inşallah. " şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, mitingin ardından vatandaşlara karanf il attı. Mitinge katılanların alkış ve sloganlarıyla keyfi yerine gelen Erdodoğan, mikrofonu yeniden eline aldı ve Kadıköy-Kartal metrosuyla ilgili bilgi verdi. Miting alanına metroyla geldiğini belirten Erdoğan, "Bugün Kadıköy-Kartal metrosunun test sürüşünü başlattık ve metroyla geldim Kartal'a. 1 milyar 600 milyon dolara mal oldu. İnşallah Kaynarca'ya kadar yıl sonu itibarıyla bitiyor. 1 milyar 900 milyon dolara mal olacak. İşte AK Parti bu belediyecilik anlayışı bu. Biz yaparız onlar konuşur. Yetişmedikleri üzüme koruk derler. Ciğere de murdar derler. Olay bu" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title