Haberler

Başbakan Davutoğlu Konya'da

Davutoğlu: (2) "Bizi eleştirmiş olsalar dahi muhalefet partilerine buradan sesleniyorum: Siz de önümüzdeki dönemde hepimizi onurlandıracak olan 2023 Vizyonu çerçevesinde olumlu katkılarınızı yapın.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizi eleştirmiş olsalar dahi muhalefet partilerine buradan sesleniyorum: Siz de önümüzdeki dönemde hepimizi onurlandıracak olan 2023 Vizyonu çerçevesinde olumlu katkılarınızı yapın. Küçük siyasi hesaplar içine girmeyin, teklifiniz, önerileriniz varsa bunları değerlendirmeye hazırız ama eğer dışarıdaki bazı işbirlikçilerin içerideki sözcüleri olmaya kalkanlar olursa bilsinler ki hiçbir güç bizi durduramaz" dedi.

Davutoğlu, toplu açılış ve temel atma töreninde, cumhurbaşkanı seçiminin yapıldığı 10 Ağustos akşamı, büyük zaferden sonra, bu istişare sürecinden sonra birilerinin acaba "AK Parti içinde bir ihtilafa yol açılabilir mi" diye beklendiğini ifade etti.

Adaylığının açıklandığı 21 Ağustos akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları  istişarede, bu süreci en geç 2 haftada en sağlıklı şekilde tamamlama kararı verdiklerini aktaran Davutoğlu, "Bütün bu süreç tamamlandığında, güvenoyunu aldıktan sonra Konya'nın, aziz Konya'nın huzuruna varacağım' demiştim. Allah hamdolsun ki bugün sizin huzurunuzdayım. AIlah mahcup etmesin" diye konuştu.

Konya'nın sığınılacak en büyük makam olduğunu dile getiren Davutoğlu, kentin temsil ettiği yüce değerlerin bütün dünyanın umudu olduğunu belirtti.

Adaylığının açıklandığı günün ertesi kongre hazırlıklarına başladıklarını hatırlatan Davutoğlu, 27 Ağustos'ta kongrenin yapıldığını ve kongrede tam bir ahlak ve erdem timsali olarak bütün delegelerin aday gösterilmesiyle kendisine bu ağır tarihi sorumluluğun tevdi edildiğini söyledi.

Tüm delegelere Konyalılar adına da teşekkür eden Davutoğlu, o gün bir taraftan Konya adına da o gurur duyarken "bu ağır emanetin hakkını veremem" korkusuyla yüreğinin titrediğini anlattı.

Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Şimdi Konya, bu emaneti yerine getirirken yanımda, arkamda, önümde duracak mısın? O kritik günlerde secdeye kapanıp dua eden Konyalıların hatırına soruyorum 'Konya duanla her zaman yanımızda olacak mısın? Gerektiğinde, yürü dediğimizde Konya yürümeye hazır mısın? Ayağa kalk dediğimizde, millet adına ayağa kalkmaya hazır mısın? Zulmün karşısında, dik durmak gerekir' dediğimizde tarih adına, millet adına, Allah rızası için tarihin karşısında dimdik durmaya hazır mısın?"

Alandakilerin "evet" yanıtını vermesi üzerine Davutoğlu, bu evetleri bildiği için o ağır emanetleri kongre günü aldığını ifade etti.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Ertesi gün, AK Parti kadrolarının erdemini, irfanı, ahlakını teyiden söylüyorum:  Hemen ertesi gün 28 Ağustosta iki büyük değişim birden yapıldı. AK Parti kadroları içinden çıkmış 2 cumhurbaşkanımız, 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, halk tarafından doğrudan seçilmiş 12. cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a o emaneti, birliğimizi temsil eden cumhurbaşkanlığı forsunu teslim etti."

-"Her bir zerremizle bu milletin hizmetinde olacağız"-

Aynı günün akşamı yeni Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kendisine milli iradenin, sarsılmaz milli iradenin timsali olan başbakanlık görevini tevdi ettiğini hatırlatan Davutoğlu, "Biz görevi aldığımız andan itibaren inşallah bu can bu bedende oldukça, bu ruh bu nefesi alıp verdikçe her bir zerremizle bu milletin hizmetinde olacağız" ifadesini kullandı.

Malazgirt ve Dumlupınar zaferlerinin, Anadolu'nun kapılarının açıldığı, istikbalin teminat alındığı o günlerin yıl dönümlerinde, bu kez yeni cumhurbaşkanı ve yeni kabinenin göreve başladığını ifade eden Davutoğlu, "Allah Malazgirt'in emanetine sahip çıkmayı nasip eylesin. Allah istiklal  şehitlerimizin emanetine sahip çıkmayı nasip eylesin. Bu topraklarda bir daha esaret zilletini yaşatmamak için bize güç versin, kudret versin, dizimize derman versin, gönlümüzdeki imanı her zaman kabil kılsın" diye konuştu.

30 Ağustos kutlamalarını yaparken hükümet programını da hazırladıkların aktaran Davutoğlu, "Yorucu seçimlerden çıktık biraz dinlenelim demediklerini' söyledi.

1 Eylül'de hükümet programını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne okuduğunu hatırlatan Davutoğlu, ilk grup toplantısı ve Bakanlar Kurulu toplantısını da yaptıklarını, tüm bu değişim sürecinde tek bir gönül kırıklığı olmadığını aktardı.

Mitingde, tüm kabine adına bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da Konyalılarla yüreğinden gelen sesi paylaşmak istediğini ancak yağmur nedeniyle sırasını kendisine verdiğini belirten Davutoğlu, tüm Konyalılar adına Başbakan Yardımcısı Arınç'a teşekkür etti.

-"Hiç bir arkadaşımız herhangi bir gönül kırıklığı yaşamadı"-

Büyük bir olgunlukla görev değişimi esnasında yanlarında olan ve bugün de alanda bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a da teşekkür eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"O gün bir ahlak abidesinin taçlandığı bir gündü. Görev değiş tokuşu yapılırken hiçbir arkadaşımız herhangi bir gönül kırıklığı yaşamadı. İşte bize yakışan budur. Görevi devralan arkadaşlarımız aynı azimle devraldılar. Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda görev değişiklikleri oldu. Grup başkanvekilliklerinde görev değişiklikleri oldu. Hepsi bugün yanımızda, omuz omuza. Gerek Bakanlar Kurulu gerek AK Parti Genel Merkezi, gerekse grup başkan vekillerimizi temsilen burada olan arkadaşlarımız aslında bütün AK Parti kadroların temsil ediyor. Onlara ve bütün AK Parti kadrolarına Konya'dan bir destek mesajı vermeye hazır mısınız? Türkiye'nin her yerindeki AK Parti kadrolarına buradan 'evet biz Konyalılar omuz omuza bu misyonu yürütmeye karalıyız' diyor muyuz?"

Kendileri için hiçbir şehrin diğer şehre üstünlüğü bulunmadığını ifade eden Davutoğlu, bütün şehirlerin mukaddes olduğunu belirtti.

Bütün beldelerde ecdadın alın teri, şehit kanı, manevi tohumunun bulunduğunu anlatan Davutoğlu, Konya'dan 81 vilayete selam gönderdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hükümet olarak güven oyu almalarına değinen Davutoğlu, kendilerine güven oyu veren Meclis üyelerine teşekkür etti.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdü:

"Bizi eleştirmiş olsalar dahi muhalefet partilerine buradan sesleniyorum: Siz de önümüzdeki dönemde hepimizi onurlandıracak olan 2023 Vizyonu çerçevesinde olumlu katkılarınızı yapın. Küçük siyasi hesaplar içine girmeyin, teklifiniz, önerileriniz varsa bunları değerlendirmeye hazırız ama eğer dışarıdaki bazı işbirlikçilerin içerideki sözcüleri olmaya kalkanlar olursa bilsinler ki hiçbir güç bizi durduramaz.

Şimdi aziz Konya şahit ol demiştim. Niyetimize şahit ol. Niyetimiz halistir. Biz vurmayacağız. Biz gönül diliyle konuşacağız ve gönül gözü kapalı olanların, gözleri açılana kadar hayırla güzel sözle onlarla konuşacağız ve diyeceğiz ki bu topraklardaki manevi mirasın adına, Hz. Mevlana'nın adına ne olursanız olun, dinlemeye hazırsanız gelin konuşacağız. Ne olursanız olun başkaları adına değil bu ülkenin istikbali adına bizi dinlemeye hazırsanız gelin konuşacağız. Ama bu milletin iradesine sekte vurmak isterseniz, bu milletin alın teriyle göz nuruyla on yıllardır beklediği o özgürlük ortamına sekte vurmak isterseniz bütün millet adına ayağa kalkacağız ve bundan sonra söz de karar da sadece aziz milletimizdir demeye devam edeceğiz."

- Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Ak Parti Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
title