Haberler

Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen: "Milletimiz Yaşanan Olayları İzleyince Neden 'Evet' Demeleri...

Başbakan Başdanışmanı ve Cihannüma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen, Cihannüma Derneği Kayseri Temsilciliği tarafından düzenlenen "Yeni Türkiye Yolunda Cumhurbaşkanlığı Sistemi" konulu konferansa katıldı.

Başbakan Başdanışmanı ve Cihannüma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen, Cihannüma Derneği Kayseri Temsilciliği tarafından düzenlenen "Yeni Türkiye Yolunda Cumhurbaşkanlığı Sistemi" konulu konferansa katıldı.

Melikgazi Belediyesi Kültür merkezinde gerçekleştirilen "Yeni Türkiye Yolunda Cumhurbaşkanlığı Sistemi" konferansına Cihannüma Genel Başkanı ve Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, Cihannuma Kurucu Üyesi ve aynı zamanda İlim Yayma Cemiyeti Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi sayın Ertaç Esat Erbeşler, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Akparti İl Başkanımız sayın H.Cahit Özden, Başbakan Başdanışmanı Ahmet Doğan ve çok sayıda davetli katıldı.

Başbakan Başdanışmanı ve Cihannüma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen, Avrupa ülkelerinin Türk siyasilere karşı sergilediği tavırları eleştirerek, "Milletimiz yaşanan olayları izleyince neden 'Evet' demeleri gerektiğini anlar" dedi.

Konferansta konuşan Başbakan Başdanışmanı ve Cihannüma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen, "Rusya ile Amerika'nın füzeleri birbirlerine doğrultup ateş etmeye hazır hale getirdikleri günlerde bile birbirlerinin bakanlarına iniş izni vermemezlik etmediler. Birbirlerinin bakanlarına ülkelerinde konuşma izni vermeme gibi terbiyesizlik yapmadılar. Meseleye oradan baktığımızda ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu görürüz. Aslında bizim propaganda yapmamamıza gerek yok. Milletimiz yaşanan olayları izlesin meseleyi zaten anlar. Zaten anlaşmışlardır da. O yüzden sandıklar patlayacak. 15 Temmuz'da bir koalisyon hükümeti ile yakalansaydık acaba ne olurdu? O zaman batmıştık. 17-25 Aralık'ta bir koalisyon hükümeti ile yakalansaydık acaba ne olurdu? O içeriden bir hükümet darbesiydi ve maalesef içeriden de destekçileri vardı. Eğer o zaman koalisyon hükümeti olsaydı biri o tarafa gider, biri bu tarafa gider ve hükümet batardı. Memleketin koalisyon hükümetleri dönemlerinde nasıl battığını da hepimiz biliyoruz. Hiç kimse 2 direksiyonlu bir araba istemiyor da neden ülkesinin böyle bir araba olmasını isteyenler var" ifadelerini kullandı.

Cihannüma Kayseri Şube Başkanı Serdar Öztürk, "İnsanlığın ortak tarihi tecrübesinden süzülüp gelen, ahlaki ve insani değerlerin her ortamda, her şartta ve herkes için savunulmasını amaçlayan bir gönül birliği platformuyuz. Yeni Türkiye, Yeni Dünya ve bir medeniyet algısına sahip olarak yetişen, sorumluluklarının farkında olan ve katkı sağlamak isteyenlerin, fikri olanların, sevdası ve hülyası olanların, iradesi ve söyleyecek sözü olanların bir araya gelmesini, savunduğumuz değerler açısından son derece önemli bir birliktelik olarak görüyoruz" dedi.

"Tüm dünyada ve Türkiye'de ortak insani değerlerin ihlal edilmesi durumunda, maşeri vicdanın derin sesi olarak kamuoyu ve tarih önünde üzerine düşen uyarı vazifesini yapacak aktif bir duyarlılık sergilemeye söz vermiştik" diyen Öztürk, "Ayrıca düzenleyeceğimiz toplantılar, hazırlayacağımız raporlar ve yapacağımız yayınlarla toplumdaki değişim ve dönüşümde hem bir denge unsuru olmaya, hem de varoluşun hikmetine uygun bir toplumsal yaşamın kurulmasına katkı sağlamayı hedeflemiştik. Dünyaya ve özellikle İslam coğrafyasına baktığımızda zulüm, kan ve gözyaşının hakim olduğunu görmekteyiz. ve artık öyle bir aşamaya gelindi ki; Haçlılar yerine Müslüman ülkelerle savaş konumuna getirildik. Patani'de, Suriye'de, evsiz barksız kalmış kardeşlerimizin, Filistin'de özgürlük mücadelesi veren yiğitlerin, Afrika'da açlıktan ölen çocukların dertleri ile dertlenmeye devam edeceğiz" diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Ülkemizde ise darbelerden çok çektik. 1960 darbesi, 1971 muhtırası, 1980 darbesi, 28 Şubat postmodern darbesi,

birçok darbe teşebbüsleri ülkemizin hem insan kaynaklarını, hem de maddi varlıklarını tüketti. 15 Temmuz darbe girişimiyle de bu milletin doğrudan varlığına kast edildi. Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize Mevlamızdan acil şifalar diliyorum.

Ve terör olayları, terör örgütlerinin bağlı bulunduğu merkezlerin aynı olduğunu hepimiz biliyoruz. DEAŞ, TALİBAN, BOKO HARAM, PYD, PKK, Fetö/PDY ve diğer terör örgütleri İslam Coğrafyasının yeniden dirilmesinin önünde engeldir.

3 kıtada hak ve adaletin bayraktarlığını yapmış aziz milletimiz terör örgütlerinin oyunlarıyla yok edilmeye çalışılmıştır.

Artık bu sorunları çözmenin zamanı gelmiştir. Yeniden Büyük Türkiye'nin ve yeni bir dünyanın fitilini ateşleyebiliriz. Vesayet odaklarını etkisiz hale getirebiliriz. İnsan kaynaklarımızı ve maddi varlığımızı daha rasyonel bir şekilde kullanarak dünya milletleri arasındaki hak ettiğimiz konumu alabiliriz. Dünyadaki bütün mazlum ve mağdur milletlerin umudu haline gelebiliriz. Bunun yolu referandumdan geçiyor

Sorumluluğumuzun farkındayız. Söyleyecek sözümüz vardı bir araya geldik. Yiğitçe söylüyoruz bu referandumda EVET diyoruz." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Melikgazi AK Parti Kayseri Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title