Haberler

Başbakan Albaraka Genel Müdürlüğü’nü Açtı

Güncelleme:

Türkiye'de Katılım Bankacılığının Öncüsü Olan Albaraka'nın Yeni Genel Müdürlük Binası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Hizmete Açıldı.

Faaliyete geçtiği 1985 yılından bu yana, temsil ettiği yeni finansal model ve anlayış ile Türk finans sektörüne farklı bir bakış açısı getirmeyi başaran Albaraka; "dünyanın en iyi katılım bankası" olma vizyonu çerçevesinde önemli atılımlar gerçekleştiriyor.

Çağdaş bankacılık hizmetlerini müşterilerine en hızlı ve kusursuz biçimde sunabilmek amacıyla teknoloji ve insan kaynaklarının geliştirilmesine büyük önem veren Albaraka'nın yeni genel müdürlüğü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 30 Mayıs 2011 günü düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katılım bankacılığının ilki olan ve yaklaşık 26 yıllık geçmişe sahip Albaraka'nın yeni yönetim merkezinin açılmasının, katılım bankacılığında Türkiye'nin geldiği noktayı göstermesi bakımından önem arz ettiğini belirtti.

Albaraka Bankacılık Grubu (ABG)

Albaraka Bankacılık Grubu (ABG), Bahreyn borsasında ve NASDAQ Dubai borsasında yer alan Bahreyn merkezli bir şirkettir. Standard&Poors kredilendirme kuruluşundan BBB- uzun vade ve A-3 kısa vade kredi puanlarına sahip uluslararası katılım bankasıdır. ABG, faizsiz bankacılık prensiplerine uygun bir şekilde bireysel, kurumsal, yatırım bankacılığı ve hazine hizmetleri sunmaktadır.

Grup, aynı isimle, 12 ülkede 11 banka ve 1 temsilcilik aracılığıyla hizmet vermektedir. Albaraka, Ürdün, Bahreyn, Pakistan, Cezayir, Sudan, Güney Afrika, Lübnan, Tunus, Mısır, Türkiye ve Suriye'de bankalarıyla ve Endonezya'da açtığı bir temsilcilikle faaliyetlerini sürdürmektedir.

Görkemli ve prestijliMimari projesi Türk-Japon ortaklı TAGO Mimarlık tarafından hazırlanan Albaraka Genel Müdürlüğü, Ümraniye'de 7 bin 711 metrekarelik bir alan üzerine inşa edildi. 3'ü toprak altında olmak üzere toplam 25 kattan oluşan binanın yüksekliği 90 metre. 37 bin metrekare kapalı alanı bulunan binanın en dikkat çekici özelliklerinden biri de tepesinde yer alan küre. Yeni genel müdürlük, Albaraka'nın ana ortağı ABG'nin de en prestijli binası olma niteliğini de taşıyor.

Katılım bankalarının her geçen gün daha güçleniyor olmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Erdoğan, Türkiye'nin de çok güçlü bir noktaya geleceğini vurguladı. Yavaş yavaş para üzerinden para kazanma döneminin geçtiğini, artık yatırımlara yönelik olarak kazanma döneminin başladığına dikkat çeken Erdoğan, reel sektörle finans sektörünün bundan sonraki süreçte bir dayanışma içerisinde olacağını dile getirdi.

Türkiye'nin her alanda çok daha huzurlu, çok daha rahat bir süreci yakalayacağını belirten Erdoğan, 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alma hedefinin yakalanacağını söyledi.

Albaraka Yönetim Kurulu Başkanı, Albaraka Bankacılık Grubu CEO'su ve Arap Bankalar Birliği Başkanı Adnan Yusuf ise pek çok Arap bankasının Türkiye'yi cazip bulduğunu ve faaliyet gösterebilmek için sırada beklediğini söyledi. Albaraka Bankacılık Grubu'nun dünya genelinde 400 şubesi bulunduğunu, toplam bilanço büyüklüğünün ise 17 milyar dolar olduğunu kaydeden Yusuf, 30 yıldır Türkiye'de faaliyet gösterdiklerini hatırlattı.

Arap bankacılık sektörünün toplam bilanço büyüklüğünün 3.2 trilyon dolar olduğunu, 2010 yılında net karının 36 milyar dolara ulaştığını belirten Adnan Yusuf, "Türk bankacılığı ile Arap bankacılığı arasında büyük işbirilği ve gelişme olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Albaraka Genel Müdürü Fahrettin Yahşi de, "Yeni yönetim binamızın yerini belirlerken, dünyanın önemli finas merkezlerinden biri konumuna dönüşmekte olan İstanbul'umuzun hızla gelişen ilçesi Ümraniye'ye seçtik. Binamızın, emsalleri arasında öne çıkan, Albaraka'nın kimliğini çok net biçimde yansıtan bir tarzı olmasına büyük önem verdik" dedi.

Albaraka'yı geleceğe taşıyacak bu göz alıcı binada çalışmanın büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu belirten Yahşi, şunları kaydetti:

"Sadece genel müdürlük personeli için değil, bütün çalışanlarımız için büyük anlam taşıyan bu güzel yapıyı, 25 yıllık başarılarımızın ve aydınlık geleceğimizin cisimleşmiş bir simgesi olarak görüyoruz. Yeni genel müdürlük binamızın, ülkemize ve Albaraka'ya bereket getirmesini temenni ediyorum."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Politika Güncel Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title