Haberler

Başbakan, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı ile Görüştü

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Boehner ile görüştü. Görüşmede Erdoğan, 1915 olaylarıyla ilgili Türkiye'nin hassasiyetine değindi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ile görüşmesinde, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları konusunda Türkiye'nin hassasiyetine dikkati çekerek "söz konusu meselenin ikili ilişkileri olumsuz etkilemesine müsaade edilmemesi" gerektiğini belirtti. 

ULUSLARARASI SORUNLAR DA ELE ALINDI

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ve beraberindeki heyetle bugün Başbakanlık Resmi Konutu'nda yaptığı görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası sorunlar da ele alındı. 

Erdoğan, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları konusunda Türkiye'nin hassasiyetine dikkati çekerek söz konusu meselenin ikili ilişkileri olumsuz etkilemesine müsaade edilmemesi gerektiğini kaydetti. 

ABD Temsilciler Meclisi Boehner de iddiaların tarihçiler tarafından ele alınması gerektiğini bildirdi. 

SURİYE VE UKRAYNA'DAKİ GELİŞMELER

Görüşmede, Suriye ve Ukrayna'daki gelişmeler hakkında da fikir teatisinde bulunuldu. 
Suriye'de Şam rejiminin de desteğiyle etkinliğini artırma eğilimi gösteren El Kaide terör örgütünün bölge güvenliğini tehlikeye soktuğuna değinen Başbakan Erdoğan, El Kaide bağlantılı terör gruplarının uluslararası işbirliği gerektiren bir tehdit olarak ele alınması gerektiğini vurguladı. 

Erdoğan, Şam rejiminin uzlaşmaz tutumunun Cenevre sürecini akamete uğrattığını da hatırlatarak bu durumun ülkedeki kaosu daha da derinleştirdiğini ifade etti. 

"TÜRKİYE SURİYE HALKININ ACILARINI HAFİFLETTİ"

Suriye'de yaşananlardan en fazla etkilenen ülke olan Türkiye'nin, halihazırda 800 bin Suriyeliye ev sahipliği yaptığına işaret eden Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 22 Şubat'ta kabul ettiği 2139 sayılı kararın hayata geçirilmesinin Suriye halkının acılarını hafifletme noktasında büyük önem taşıdığını belirtti. 

ABD'Lİ KONUKLADAN SURİYE KAMPLARINA TAKDİR

ABD'li konuklar da Şam rejiminin yaptıklarının kabul edilemez olduğunu, Türkiye'nin Suriyelilere yaptığı insani yardımları, ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyelileri kamplarda ağırlamasını büyük bir takdirle karşıladıklarını ifade etti. 

"UKRAYNA'DA TARAFLAR DİKKATLİ OLMALI"

Ukrayna konusunda ise taraflar, gelişmelerin endişe verici olduğuna işaret etti. Erdoğan, Türkiye olarak Kırım Tatar Türklerinin durumunu dikkatle izlediklerini, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün korunması ve krizin çatışmaya dönüşmemesi için, tüm tarafların son derece dikkatli hareket etmesi gerektiğini bildirdi. 

İkili ticari ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem verildiği teyit edilen görüşmede, parlamentolar arası ilişkilerin de güçlendirilmesi gerektiği üzerinde duruldu. 

Görüşmede, bazı AK Parti milletvekilleri ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone da hazır bulundu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Ukrayna Suriye Güncel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500

Yorumlar (27)

Canerismael@gmx.de:

Bak bak.. El kaideye göz göre göre destek veren RTE simdi kalkmis suriye hükümeti destekliyorliyor diyor.. Sinirda beslediyin el kaide deyilmi..

4
21
yanıtYanıtla
FATİH SULTAN HANhkadir_23@hotmail.com:

AKILLI OLUN PERSİLVANYA UŞAKLARI.BU ÜMMET SİYONİSTLERDEN YAKINDA HESABINI SORACAK.VATAN HAİNLERİNİ TARİH AFFETMEZ.SİZDENDE RABBİM BUNUN HESABINI SORACAK İNŞAALLAH.ALLAH CC İNTİKAMİ ŞİDDETLİDİR

yanıt0
yanıt0
Erayerayahmet38@hotmail.com:

Hey Maşallah Büyük Usta !

18
6
yanıtYanıtla
Hasanferar8838@hotmail.com:

Bakmayın ABD'ye BÜYÜK USTADAN AKIL ALMAYA GELMİŞLER KENDİLERİ BU İŞİ ÇÖZEMİ YORLARYA TÜRKİYEDEN FİKİR ALMAYA BAŞLADILAR

17
4
yanıtYanıtla
lelegül fmalganlar_47@hotmail.com:

ekonomik kriz dolar hümete 3 buçuk attırıyor yalakalık zamanı şimdi ,aslında türkiyede usa ya bağlı bir eyalet olmalı şyraya bak herşeyi onlardan alınan talimatlarla yönetiliyor yazık çık yazık

8
11
yanıtYanıtla
aliali78788@hotmail.com:

len lale ne içtin sen

yanıt0
yanıt0
büyük birlik alperenlergidatek35@gmail.com:

türkiyeyi peşkeş çeke çeke yetmedi,diğer ülkeleride peşkeş çekiyor.bunlar gece satıyor,gündüz satıyor.

yanıt0
yanıt0
Bahtiyarbahti3@hotmail.com:

sen 1915 olaylarından bizde hırsızlara karşı çok hassasiyet gelişti.maşallah yüzünüzde çok nurlu.

6
13
yanıtYanıtla
BERAATsherlockholmes333@hotmail.com:

Amerika uşagı yine iş başında hangi müslüman ülkeye gireceksiniz karar verdiniz mi ? Hangi Müslüman ülkeye kan bulaştıracaksınız karar verdiniz mi ?

6
6
yanıtYanıtla
alperkizilboga-401@hotmail.com:

reis misir konuunda artik sallamiyosun belli en iyisini yapiyorsun birak suriyeyi,misiri kim ne derse desin sen mazlumlara sahip cikin cagrisinda bulundunda ne oldu kimse sahip cikmadi bosver ulkemize bakalim yeter bize

7
5
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title