Haberler

Başbakan'a Hodri Meydan!

Güncelleme:

AKP'nin oyları düşerse sen, CHP'nin oyları düşerse ben...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Birinci olmazsam ben giderim de" çağrısına yanıt verirken "Kimin oyu düşerse o genel başkanlıktan istifa etsin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Birinci olmazsam ben giderim de" çağrısına yanıt verirken "Kimin oyu düşerse o genel başkanlıktan istifa etsin. Yüreği varsa çıksın söylesin meydanlarda, "AKP'nin oyu düşerse ben genel başkanlığı bırakacağım' desin. Ben de buradan söylüyorum, CHP'nin oyu düşerse ben Genel Başkanlıktan ayrılacağım, bu kadar basit" dedi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Etiler'de patlayan bomba sonucu yaralananları hastanede ziyaret etti. Ziyaretinin ardından bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, terörün hiç kimseye fayda getirmediğini vurgulayarak "Bu acılar sona ermeli. Yüreğinde insan sevgisi olan insanlar artık teröre karşı ortak bir payda oluşturmalı ve hepimiz nereden gelirse gelsin terörü lanetlemeliyiz" dedi.

Açıklamasının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in İstanbul Zeytinburnu'nda bugün yapacağı cemevi ziyaretini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine "Memnun olurum. İnsanların karşılıklı birbirlerini ziyaret etmeleri, görüşmeleri güzel bir olay. Diyanet İşleri Başkanımızın böyle bir ziyareti, bizi mutlu etmesi lazım. Ayrılmayı değil birleştiren bir görev üstlenmiş oluyor, bu da beni mutlu ediyor" diye konuştu.

-"AKP'NİN OYU DÜŞÜYOR, CHP'NİN OYU YÜKSELİYOR, TELAŞ ONDAN"-

Kılıçdaroğlu, 12 Eylül Referandumu öncesi ile bugünkü miting meydanları arasında bir farklılık gözlemleyip gözlemlemediğinin sorulması üzerine de "Referandum sürecinden daha hareketli bir süreç yaşıyoruz. Miting meydanları daha hareketli, CHP'ye duyulan ilginin daha fazla olduğunu görüyorum" dedi.

Bir soru üzerine Başbakan Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirilerini ciddiye almadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kendisine güveniyorsa onun istediği televizyon kanalında gelsin eleştirilerini yüzüme karşı söylesin. Bütün eleştirilere yanıt veririm. Ama kendisinin buna cesareti var mı, tahmin etmiyorum. Cesur insanlar bu ülkeyi yönetir, korkak olanların ülkeyi yönetmeye hakları da yoktur" dedi. CHP'nin Hakkari mitingiyle ilgili Başbakan Erdoğan'ın "Mitinge katılanlar BDP'lilerdi" sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, geçmişte başka partilere oy vermiş olanları CHP'ye oy vermeye çağırdığını anımsatarak şöyle konuştu:

"Biz demokrasiyi ve özgürlüğü getireceğiz, dördüncü büyük devrime imza atmaya çalışıyoruz bu ülkede. Geçmişte Demokrat Parti'ye, başka partilere, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren yurttaşları bu kez CHP'ye oy vermeye davet ediyoruz. Bu bizim davetimiz, bu daveti sadece doğuda söylemiyoruz, batıda da söylüyoruz, bugün İstanbul'da da söyleyeceğim, zaten daha önce de söyledim. Ama telaş şuradan, CHP'nin oyu yükseliyor, AKP'nin oyu düşüyor. "

-"CHP'NİN OYU DÜŞERSE GENEL BAŞKANLIKTAN AYRILACAĞIM"-

Başbakan Erdoğan'ın dün Niğde mitinginde söylediği, "Eğer benim partim birinci olmazsa ben bırakırım. Demek ki milletim istemiyor derim. Ama bunlar muhalefete alışmışlar, iktidar diye bir şeyleri yok. Hadi kalk şunu söyle, de ki birinci olmazsam ben giderim de. Bahçeli'ye de diyorum, diğerine de diyorum" sözlerini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Kimin oyu düşerse o genel başkanlıktan istifa etsin. Yüreği varsa çıksın söylesin meydanlarda, AKP'nin oyu düşerse ben genel başkanlığı bırakacağım' desin. Ben de buradan söylüyorum, CHP'nin oyu düşerse ben Genel Başkanlıktan ayrılacağım, bu kadar basit" diye konuştu.

Bazı gazetelerde yer alan "Kaset skandalından sonra MHP'nin oyları CHP'ye kaydı" yorumlarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de Kılıçdaroğlu, "Yandaş köşe yazarlarını ciddiye almıyorum arkadaşlar. Onlar belli bir odaktan talimat alıyorlar, o çerçevede yazı yazıyorlar" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title