Haberler

Başbakan'a Hakaretten Yargılanıyor

DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'ü yumruklayan İsmail Çelik, bugün 4'ncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde de Başbakan Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

SAMSUN'da geçen yıl Nisan ayında adliye binası önünde, kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'ü yumruklayan ve bu suçtan aldığı 11 ay 20 gün hapis cezası 7 bin TL'ye çevrilen 28 yaşındaki İsmail Çelik, bugün 4'ncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Çelik duruşmada hakaret etmediğini iddia ederken; mahkeme, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayetinin tespiti amacıyla Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne talimat yazılmasına karar verdi.

Muş'un Bulanık İlçesi'nde 2 kişinin ölümüyle ilgili dava güvenlik nedeniyle Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Geçen yıl Nisan ayında yapılan duruşmayı izledikten sonra Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapan kapatılan Ahmet Türk'ü yumruklayan İsmail Çelik, 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Burada yapılan yargılama sonrasında mahkeme geçen yıl Temmuz ayında Çelik'e 11 ay 20 gün hapis cezası verdi. Ardından da hapis cezasını 7 bin TL para cezasına çevirdi.

Duruşma çıkışında açıklama yapan Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti'ni muz cumhuriyetine çeviren AK Parti hükümetini buradan ben alkışlıyorum. Kendilerini teröre verdiği destekten ben alkışlıyorum" dedikten sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret olarak değerlendirilen ifadeler kullandı. Bu açıkmalarında Başbakan'ı hedef alarak şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde sözler sarf ettiği, kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret suçunu işlediği gerekçesi ile İsmail Çelik hakkında, 4'ncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bugünkü duruşmada hakim karşısına çıkan Çelik, önceki ifadelerini tekrar ederek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret amacı taşımadığını, aldığı cezanın etkisiyle bilinçsizce açıklama yaptığını söyledi. Mahkemede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayet ve delillerinin tespiti amacıyla Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne talımat yazılmasına karar verip duruşmayı Haziran ayına erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title