Haberler

Barzani'ye Giden Elçi, 'kürtler Güçlü Bir İttifak Peşinde'

BDP'nin Diyarbakır'da desteklediği bağımsız milletvekili adayı Şerafettin Elçi, Kürtlerin güçlü bir ittifak peşinde olduğunu söyledi.

Kuzey Irak'ta Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüşmeye giden heyette yer alan BDP'nin Diyarbakır'da desteklediği bağımsız milletvekili adayı Şerafettin Elçi, Kürtlerin güçlü bir ittifak peşinde olduğunu söyledi. Demokratik Toplum Kongresi'nde alınan karar üzerine BDP Genel Başkan Vekili Hamit Geylani, HAK-PAR Genel Başkanı Bayram Bozyel, BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayları Ahmet Türk ve Şerafettin Elçi'nin de aralarında bulunduğu 15 kişilik heyet Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüşmek üzere Irak'a gitti.

BDP'nin Diyarbakır'da desteklediği milletvekili adayı Şerafettin Elçi, Cizre'de yaptığı açıklamada, Kürtler'in güçlü bir ittifak peşinde olduğunu söyledi. Seçim için oluşturulan ittifak'ın Kürtleri son derece memnun ve mutlu ettiğini söyleyen Elçi, "İttifakımız Kürtleri son derece mutlu ve memnun etmiştir ancak bu yeterli değil. Bunun genişletilmesi gerekiyor. Ortadoğu coğrafyasında çok önemli olaylar yaşanmaktadır. Diğer bölgelerdeki Kürtlerin durumunda da ciddi endişelerimiz var. Gelişmelerin onları ne derece etkileyeceğini bilemiyoruz. Kürtlerin nasıl bir dayanışma, yardımlaşma içerisinde olabileceğini dünyaya duyurulması amacı ile Irak Kürdistan Federe Bölgesi'ni ziyarete gidiyoruz" dedi.

DÖRT PARÇADAKİ SORUNLARI TESPİT EDECEĞİZ

Mardin bağımsız milletvekili adayı Ahmet Türk, Türkiye'nin önemli bir dönemeçten geçtiğini ifade ederek, Kürtler'in mücadelesinin Türkiye'yi adım atmaya zorladığını ileri sürdü. Seçim sürecine çok önemli bir başlangıçla girdiklerini söyleyen Türk, "Kürtler demokrasi güçleri, emekçiler, devrimcilerle Kürt sorunun çözümü demokratik bir gelecek için bir başlangıç yaptık. Aslında bizim için önemli olan Kürtler arasındaki birliği, bütünlüğü, dayanışmanın, diyaloğun gelişmesidir. Burada üzerinde durduğumuz Kürt Konferansı'nın gerçekleşmesi. Buradan açıkça söylemek gerekiyorsa dört parçayı bir araya getirmek değil, dört parçada Kürtler'in talebi nedir? Dört parçadaki Kürtler'in sıkıntılarının aşılması, demokratik gelecekleri, özgür gelecekleri için biz neler yapabiliriz? Bugün demokrasi arayışında olan Kürtler'dir. Çünkü Kürtler, hem demokrasi hemde özgür gelecek için mücadele etti"dedi.

Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak'a geçen 15 kişilik heyet, Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ve parlamentoda bulunan Kürt parti yetkilileri ile görüşecek. Görüşmelerde bölgedeki son durumu, Kürt sorununun çözümü ve Ulusal Kürt Konferansı'nın yapılması gibi konular hakkında bilgi alış verişinde bulunacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Sokak hayvanlarıyla ilgili çarpıcı anket! Üç kişiden ikisi 'Çözüm kısırlaştırma' diyor

Sokak hayvanlarıyla ilgili çarpıcı anket! Üç kişiden ikisi "Çözüm kısırlaştırma" diyor

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title