Haberler

Barzani, Türk Tavukları İçin Devreye Girdi

Güncelleme:

Kuzey Irak, kuş gribi gerekçesiyle Türkiye'den tavuk eti ve yumurta ithalini yasakladı. Türk makamlar harekete geçti, Davutoğlu ve Barzani düzeyinde temas kuruldu.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, kuş gribi vakasına rastlandığı gerekçesiyle Türkiye'den tavuk eti ve yumurta ithal etmeyi yasakladı.

İTHALATINI DURDURDULAR

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Tarım ve Su Kaynakları Bakanı Abdulsettar Mecid, Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü'nün (OIE) raporuna göre, Türkiye'de kuş gribi vakalarına rastlandığını, bu nedenle tavuk eti ve yumurta ithalatını durdurduklarını belirtti. Mecid, kendi bölgelerine 2 kilogramdan ağır olan tavukların girişine izin vermeyecekleri yönünde karar aldıklarını hatırlatıp, bu tavukların sağlıklı olmadığını iddia etti.

BARZANİ DEVREDE

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği (BESDBİR) Başkanı Sait Koca ise, hafta başından beri bu yönde bir girişim olduğunu dile getirerek; Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tarım Bakanı Mehdi Eker ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi düzeyinde temasların başladığını kaydetti. "Irak tarafında ise Neçirvan Barzani düzeyinde görüşmeler yapıldığını biliyorum" diye devam eden Koca, bu tür hastalıklar çıktığında diğer ülkelerin masa başında hızlıca yasak koyabildiğini, sonra ikili görüşmelerle yasakların çekildiğini kaydetti.

"RİSKE GİRMEDEN HAYVANLAR İTLAF EDİLİYOR"

Irak tarafının son olayda hızlı bir tepki gösterdiğini söyleyen Koca, şöyle devam etti: "Karşı tarafa durum izah ediliyor. Şu anda kontrol edilen alanlarda kuş gribi olduğuna dair bize gelen bilgi yok. Bu tür hassas günlerde riske girmeden hayvan itlaf ediliyor. Kuş gribi olduğu konuşulan 2 bin hayvan, oysa Türkiye'de yüzbinlerce kanatlı hayvan var. Riskin belirsiz ve sınırlı bölgede olduğunu anlatıyoruz. İnşallah bu hafta sonuna kadar ya da haftaya çözerler diye umutluyuz."

"ENTEGRE TESİSLERDE KUŞ GRİBİ VAKASI HİÇ YAŞANMADI"

Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, Türkiye'de de 2005 yılından itibaren kuş gribi vakaları görüldüğünü hatırlatarak, "Türkiye göçmen kuşların yol güzergâhında olduğu için bu tarz vakalar yaşanmaya devam edecek. Bugüne kadar görülen tüm vakalar, açık alanda gezen hayvanlarda ya da küçük çaplı yerel kümeslerde görüldü. Şimdiye kadar markasını bildiğiniz hiçbir entegre tesiste bu vakalar olmadı" dedi. Keskinoğlu, serbest dolaşım ya da köy tavuğu adı altında satışa sunulan markasız ürünlere dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Neçirvan Barzani Ahmet Davutoğlu Türkiye Irak Ekonomi Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500

Yorumlar (9)

DILDARmobilWeb@haberler.com:

TC DEN HERŞEY BEKLENİR. YASAKLAR DEVAM ETMELİ.

8
8
yanıtYanıtla
61TRABZONLU:

Tavuğumuza kış diyenin kobane sini fişleriz . . . !!!

2
3
yanıtYanıtla
hasan:

COK SEVDIGINIZ BARZANI SIZE COK BUYUK CELMELER ATICAK ONCE BAGIMSIZLIK ONDAN SONRA TURKIYEDE COK BUYUK PLANLARI VAR

2
1
yanıtYanıtla
zaza lice:

be necirwan barzani tam hain vatan haini olum neconun senin sonun idam türk yalakası hain

0
0
yanıtYanıtla
HsMobil-IOS:

Sn Barzani sen gene tavuk vs le turkıyeden al bızden yanı biz dın kardeşıyız

0
0
yanıtYanıtla
NiğdeliMobil-IOS:

Türkiyede beleşe geçinin fakat Türkiyenin para kazanmasını istemeyin öylemi ulan Ağrılının yumurtası satılmayacak Barzani almazsa sende aç. Kalacaksın bu iyimi olacak hainlik adına kendinizi yakmayın

0
0
yanıtYanıtla
journalist-press Mobil-IOS:

kurdlere yidirdireseksin kusura bakma kurdler yemez yemez kardesim baska kapiya bak somali olur afrikada ses yok yidimisler afrikaya

0
0
yanıtYanıtla
takvamobilWeb@haberler.com:

Saglik Denetimcilerine verdiginiz rüşvetten onada teklif edin belki kabul eder

0
0
yanıtYanıtla
hayret:

Bizim ülkemizde konuyla 1 başbakan 2 bakan ilgileniyor yasağı koyan Irak''ın kuzeyinde ise aşiret reisinin oğlu ilgileniyor. Gerçekten büyük Ülke haline geldik bölgemizde, çok duygulandım.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title