Haberler

Bartın'da Spor Tesislerinin Toplu Açılışı Yapıldı

Güncelleme:

Ömer Tepesi Spor Salonu'nda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın katılımı ile toplu açılış töreni düzenlendi.

Bartın'da yapımı tamamlanan Amasra Spor Salonu, Merkez Ömertepesi 1200 kişilik Tribün ve Işıklandırmalı Sentetik Çim Saha ve Kozcağız Beldesi Işıklandırmalı Sentetik Çim Sahaları için Ömer Tepesi Spor Salonu'nda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın katılımı ile toplu açılış töreni düzenlendi.

Havanın yağmurlu olması nedeniyle Bartın Ömertepesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen töreni Bartın Valisi Ali Çınar, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Başsavcı Şaban Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, İl Jandarma Komutanı Albay Alaattin Karsavuran, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, daire müdürleri, Sivil toplum örgütleri ve davetliler katıldı.

Bakan Suat Kılıç'a Bartın'a yapılan yatırımlar için teşekkür edip, hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Sayın Bakanımız Bartın'a büyük önem veriyor, gençlirimizin daha iyi mekanlarda sportif ve sosyal faaliyetler yapabilmesi için, sporcularımızın daha güzel tesislerde spor yapabilmesi için gereken her türlü desteği veriyor" dedi.

Milletvekili Tunç: "Bartın'a 50 trilyonluk spor tesisi kazandırıyoruz"

Tunç konuşmasında; "Bugün Bartın'da spor alanında 50 trilyona yakın hizmet gerçekleştiriliyor. Ömer tepesi futbol sahasının bundan önceki halini hatırlatmama gerek yok. Orada sporcularımız çamur içinde spor yapmaya çalışıyorlardı. Şimdi görüyoruz sentetik çim saha ışıklandırması ve bin 200 kişilik tribünleriyle beraber o tarla görüntüsündeki çamur sahadan Bartın yeni bir stada kavuşmuş oldu. yine hemen yan tarafındaki gençlik merkezi inşaatı bitmek üzere. Aynı bölgede ihalesi yapılmış olan ve önümüzdeki günlerde inşaatına başlanacak olan olimpik yüzme havuzu Bartın'da hayal edilen bir şey değildi. 1991 yılında yüzme havuzu temeli atılmıştı ve temel o şekilde bırakılmıştı. O günden bu yana da el atılmamıştı. İşte şimdi çok daha modern, olimpik müsabakaların yapılabileceği modern bir yüzme havuzuna Bartın kavuşmuş oluyor. Bununla da kalmıyoruz artık ilimizden Türkiye ve dünya şampiyonları çıkacak. Sporcu fabrikası dediğimiz içinde 8 salonu bulunan çok amaçlı spor salonununda bugün Sayın Bakanımız müjdelerini verdiler ve 4 Kasım tarihinde ihalesinin gerçekleştirileceğini belirttiler. Ömer Tepesi okulları ve spor kompleksiyle birlikte adeta gençlerimizin hem eğitim hem de spor yapma mekanı olacak. Sadece Bartın merkezle kalmıyoruz ilçelerimiz ve beldelerimizde de büyük yatırımlar yapıyoruz.

Bugün açılışı gerçekleştirilen Amasra spor salonu, Milli Eğitim Bakanlığı programında olan Kurucaşile ve Abdipaşa ve Akcamescit Spor salonları Bartın'a kazandırdığımız önemli spor yatırımları. Kozcağız Sentetik Futbol Sahası ışıklandırılmasıyla birlikte modern bir tesis oldu. Amasra, ulus ve Kurucaşile ilçeleri içinde Sayın Bakanımıza arz ettik dosyaları inşallah onlarında devamı gelecek. Bugün Bartın'da devam eden kamu yatırımı 1,5 katrilyon yani 1,5 milyar lira. Bu rakam sadece Bartın'da ki yatırımların toplamı. 10 yıl önce bu 1,5 milyar lirayı memura ve işçimize maaş ödeyebilmek için IMF kapılarında el pençe divan duran bir ülke olduğumuzu düşündüğümüzde ve Türkiye için IMF'ye boyun eğdiğimiz günleri hatırladığımızda bugün sadece Bartın'a 1,5 Milyar yatırım yapan bir Türkiye'ye geldik. Her alanda kalkınması süren bir Türkiye olarak yola devam ediyoruz. Bartın'a ne yatırım istediysek Sayın Bakanımız geri çevirmeden ne gerekiyorsa yaptı. Tüm projelerimize olur verdi kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Çınar: "Bu tesislerde başarılı Sporcular yetişecek"

Daha sonra konuşan Bartın Valisi Ali Çınar ise "bu soğuk yağışlı günde bize gençlik ve sporun dinamizmini hissettiren aynı zamanda ilimize ve ülkemize hissettiren sayın bakanımızın bu mevsimde bizi ziyaret etmesi bizi memnun etmiştir. Yılardan beri özlediğimiz keşke şu tesisleri bizimde olsa dediğimiz zamanlar geçmişte kaldı. Bugün içinde bulunduğumuz tesis gibi onlarca tesis ilimizde, ilçelerimizde ve beldelerimizde yapılıyor. İşte yapılan bu tesislerin bugün toplu açılışlarını yapıyoruz. Amasra spor salonumuz, Kozcağız'da sentetik yüzeyli futbol sahamız, Ömer tepesi alanına yapılan muhteşem tesisini açıyoruz. Bunlarla da kalmayacağız. İnşallah bundan sonrada sayın bakanımız bize çok daha büyük müjdeler verecek. İlimizle ilgili çok daha güzel hizmetlerin yapılacağına dair bizleri memnun edecek müjdeler verecek. Başta sayın bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu tesislerin ilimize özelikle gençlerimize, hayırlı olmasını temenni ediyorum. Biz sizlerin bu gayretinize karşılık daha çok çalışarak bu tesislerinde daha çok başarılı sporcular yetiştirilmesinde daha dünya çapında gençler yetiştirilmesinde gayret sarf edeceğiz. Bu duygu düşüncelerle ben tekrar bu ziyaretinde dolayı şükranlarımı arz ediyor, bu tesislerimizin gençlerimize ve Bartın'ımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bakan Kılıç: "Çok çalışıyoruz, hayali dahi kurulamayan eserler kazandırıyoruz"

Toplu açılış töreninde konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç; "Geleceğini bize emanet eden, memleketin idaresini bize layık gören insanlarımıza gerçekten layık olabilmek için gecelerimizi gündüzlerimize katıyoruz. Bu sayede bu güne kadar başarılamayan pek çok hizmeti gerçekleştirmek bizlere nasip oldu. Çok çalıştığımızdan dolayı, bu güne kadar hayali kurulamayan nice eserleri gerçekleştirmek bize nasip oldu. Gayret gösterdiğimiz için hayaldi gerçek oldu, sözünü kullanmakta bizlere nasip oldu. Çünkü tembellik yapmıyoruz. Miskin değiliz. Milletin kaynaklarını milletin hizmetine tahsis etmek üzere seferber ediyoruz. 10 yıl önce Bartın'da üniversite kurulacak denseydi buna kimsenin inanması mümkün değildi. 10 yıl önce Karabük'te de üniversite kurulacak denseydi muhtemelen buna da kimse inanmazdı. Bugün üniversitesi olmayan illerimizin tamamı üniversitelerine kavuştular.

Bartın Üniversitesi'nin öğrenci sayısı giderek artıyor. Bu kapsamda bir yeni yurdumuzu hizmete açtık. Yeni yurtlar yapmaya da canla başla devam edeceğiz. Amasra tüneli hayal bile değildi, Bartın'ı Ankara'ya İstanbul'a bağlayan duble yollar hayal bile değildi. Türkiye'de 17 bin kilometre duble yollar yapılırken Bartın'ı Ankara'ya, İstanbul'a bağlayan bu güzergahların hepsi kaliteli sapasağlam yollara dönüştü. Kimi yol yapar, kimi yoldan çıkar. Ak Parti Hükümeti yol yapan ve milletin yolundan şaşmayan bir hükümettir. Burada yapılan tesislerimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Ama dahası geliyor. Projenin büyüğü heybede. Bartın'a önemli eserler kazandırıyoruz. Çok amaçlı spor salonunu kazandıracağız. Bu projeleri anlamaya muhalefetinde, muhalif kalemlerinde aklı anlamaya yetmez. Yapacağımız salonda bir çatı altında 8 adet salon olacak. Birbirinden bağımsız tam 8 tane salon olacak. Bartın'a bunu 2013 yatırım programına ilave edip, 2014 yılında Bartınlı genç sporcularımıza, üniversitede okuyan genç kardeşlerimize ve bütün kulüplerimize bu salonu kazandırıyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Yine 2013'ün başında Bartın'a gençlik merkezini kazandırmış olacağız. Gençlerin bütün ihtiyaçlarını karşılayacağı bu salonumuzu da yıl başında Bartın'a kazandıracağız. Ve bir proje daha, Bartın kapalı yüzme havuzunu da kazandıracağız.

Bartın'da deniz var ama şampiyonlar havuzdan çıkıyor. Şampiyonalar havuzlarda yapılıyor. Bu yüzme havuzumuzda Bartınlıların hizmetinde olacak. Sizlere bunların sözünü veriyoruz. Biz söz verirsek yapıyoruz. Söz vermediğimiz çoğu hizmetleri de yapıyoruz. Söz verdiğimiz bu hizmetleri de sözümüzün eri olarak sizlere, Bartın'a kazandıracağız, bu tesislerde başarılı sporcular yetişecek" dedi.

Konuşmalardan sonra Bakan Kılıç ve Bartın protokolü tarafından; Amasra Spor Salonu, Merkez Ömertepesi 1200 kişilik Tribün ve Işıklandırmalı Sentetik Çim Saha ve Kozcağız Beldesi Işıklandırmalı Sentetik Çim Sahaları açılışı gerçekleştirildi. Burada ki tören sonrasında Bakan Kılıç, il merkezinde çeşitli incelemeler gerçekleştirerek Bartın'dan ayrıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title