Haberler

Bartın'da Jandarma'nın 175. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Jandarma Teşkilatımızın kuruluşunun 175. Yıldönümünü, Bartın Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Jandarma Teşkilatımızın kuruluşunun 175. Yıldönümünü, Bartın Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Törene, Vali Seyfettin Azizoğlu, Vali Yardımcısı Şefik Aydın, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkan Vekili Mehmet Sandıklı, Garnizon Komutanı Mehmet Erdemir, İl Jandarma Komutanı Alaaddin Karsavuran, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, belde ve ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan tören, kutlama mesajları ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın tarihçesinin okunmasıyla devam etti. Törenin açılış konuşmasını Bartın İl Jandarma Komutanı J. Albay Alaaddin Karsavuran, yaptı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında Karsavuran, "Bugün, mensubu olmakla her zaman büyük onur duyduğumuz, kurulduğu günden bugüne, yüce milletimize ve güzel vatanımıza sadakatle hizmet eden Jandarma Teşkilatının 175'inci Kuruluş Yıl Dönümünü kutlamanın haklı gururunu, heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. 175 yıllık köklü tarihiyle Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz" dedi.

KARSAVUARAN: "TÜRKİYE CUMHURİYETİ JANDARMASI ÜLKEMİZİN HER NOKTASINDA HALKIMIZIN YANINDA"

Türkiye Cumhuriyeti Jandarmasının Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başardığını belirten Karsavuran, "Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında; gece-gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile Jandarma; disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada, milletinin ve devletinin gücü ve teminatı olmaya; insan merkezli, birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımı ile de her zaman halkının yanında yer almaya devam edecektir. Buna mukabil, Jandarma Teşkilatı olarak bizler de, halkımızın, en zor günlerinde bile Türk Ordusuna ve onun ayrılmaz bir parçası olan Türk Jandarmasına desteğini hiçbir zaman esirgemediğinin bilincindeyiz. Halkımızın göstermiş olduğu bu fedakarlığın bir gereği olarak Jandarma Teşkilatı, insanımızın hak ettiği hizmet ortamını sunabilmek ve onlara güven içerisinde yaşayabilecekleri huzurlu alanlar oluşturabilmek adına, her anı, kendini yenilemek ve geliştirmek adına bir fırsat bilmektedir. Teşkilatımız, bilim ve teknolojide yaşanan gelişmelere paralel olarak imkan, kabiliyet ve yeteneklerini sürekli artırırken, toplumsal hayatta yaşanan değişimlere de kayıtsız kalmamaktadır. Toplumsal yapıda yaşanan değişimleri yakinen takip etmekte, halkımızın güvenlik taleplerini dikkate alarak görev anlayışı ve hizmet felsefesini insan memnuniyeti üzerine inşa etmektedir. Günümüz güvenlik ortamında, ileri teknoloji kullanan ve yüksek bütçelere sahip olan kolluk kuvvetleri, çağrılara etkili cevap vermelerine ve olaylara kısa sürede müdahalede bulunmalarına rağmen, başarısız olarak algılanabilmektedir. Çünkü bugün, kolluğun etkinliği, suçluları yakalamada gösterilen başarıyla değil, suçun önlenmesi ve suç önlemede halktan alınan yardım ve desteğin oranı ile ölçülmektedir. Halkın yardım ve desteğini arkasına alan kolluk kuvveti, dünyanın neresinde olursa olsun kendisine verilen her türlü görevde başarılı olmaktadır. Bu kapsamda, bizler de emniyet ve asayişin sağlanmasında halkımızın katılım ve desteğini artıracak" dedi.

VALİ AZİZOĞLU: "JANDARMA TEŞKİLATI BARTIN'DA İYİ ÖRGÜTLENMİŞ"

Ardından bir açıklamalarda bulunan Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, "Jandarma Teşkilatımızın 175. Kuruluş Yıl Dönümünü kutluyorum. Ülkemiz, dışta dış düşmanlara karşı ordusuyla, içeride emniyet ve asayişi sağlamak için polis, jandarma teşkilatıyla milletimizin huzurunu ve güvenliğini temin etmek için var gücüyle çalışıyor. Bartın'da da geldiğim günden beri, arkadaşlarımdan aldığım bilgilere göre, iç emniyet ve asayişimizin çok iyi seviyede olduğunu, jandarmamızın bu manada Bartınlı vatandaşlarımızın emniyet ve güvenliği için ellerinden gelen her türlü gayreti ve çabayı gösterdiklerini, vatandaşımıza birlik ve beraberlik içerisinde bölgemizin huzur ve sükütunu sağladığını memnuniyetle gördüm. Bu güzel çalışmaların, bundan sonrada devamını diliyorum. Ülkemiz, dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar önemli bir coğrafya parçası üzerindedir. Bu sebeple hem içte, hem de dışta halkına hizmet eden bütün birimlerin tearuz halinde uyanık bulunmaları gerekmektedir. Bu coğrafya da yaşayabilmek, hakim olabilmek, ancak güçlü olmayı gerektirir. Güçlü devletler ve milletler, bu coğrafya üzerinde hayatlarını devam ettirebilirler. Bu sebeple, güvenliğimizi tehdit eden her türlü unsura karşı tearuz halinde bulunmak, uyanık olmak, milletiyle bütünleşerek çalışmak bizlerin en önemli görevlerindendir. Jandarma teşkilatımız, ülkemizin yüzde 90'a yakını coğrafya alanında hizmet verip, emniyet ve asayişi sağlamaktadır. Jandarma Teşkilatı Bartın'da iyi örgütlenmiş, iyi teşkilatmış, dış karakollarında, rütbeli personeliyle araç ve gereçleriyle Türkiye ortalamasının üstünde bir seviyeye gelmiş. Bunu sağlayan komutanlara, görevlilere, ilgililere teşekkür ediyorum. Jandarma Teşkilatımızın 175.yılını tekrar kutluyorum. Ülkemizin, huzur ve güvenliği olan katkılarının kıyamete kadar devamını diliyorum. Memleketimize, milletimize Allah'tan kıyamete kadar huzur, mutluluk ve güven diliyorum" dedi.

GÖSTERİLER UZUN SÜRE ALKIŞ ALDI

Yapılan konuşmaların ardından tüfekli hareketler gösterisi ve Bartın Atatürk İlkokulu Seymenler grubunun gösterisi gerçekleştirildi. Yapılan gösteriler protokol üyeleri tarafından uzun süre alkış aldı. Gösterilerden sonra atış, spor, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren personel ve öğrencilere Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkan Vekili Mehmet Sandıklı, Garnizon Komutanı Mehmet Erdemir ve Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan tarafından ödülleri verildi. Ödül törenin ardından Jandarma Genel Komutanlığı Envanterinde bulunan Teçhizat Sergisi gezildi. Tören geleneksel Jandarma yemeğinin ardından sona erdi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Sandıklı Mehmet Erdemir Enver Yılmaz Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title