Haberler

Bartholomeos'un Doğu Karadeniz Gezisi Sürüyor

Doğu Karadeniz gezisini sürdüren Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzon'da Bilim Sanat Merkezi ile Atatürk Köşkü'nü gezdi, Sürmene İlçesi'nde camiye dönüştürülen tarihi Cida Kilisesi'ni ziyaret etti.

Doğu Karadeniz gezisini sürdüren Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzon'da Bilim Sanat Merkezi ile Atatürk Köşkü'nü gezdi,  Sürmene İlçesi'nde camiye dönüştürülen tarihi Cida Kilisesi'ni ziyaret etti.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, bu sabah önce Hızırbey Mahallesi'ndeki Bilim Sanat Merkezi'ni, ardından da Soğuksu mevkiindeki Atatürk Köşkü'nü gezdi. Bartholomeos, beraberindeki din adamlarıyla birlikte daha sonra Sürmene İlçesi'ne geçti, Dirlik Köyü'nde bulunan ve camiye dönüştürülen tarihi Cida Klisesi'ni ziyaret etti. Camii imamıyla bir süre sohbet eden Bartholomeos, anı defterine de Türkçe olarak, "Dirlik eski camiini memnuniyetle ziyaret ettik. Dedelerimizin kilise olarak kullandıkları binanın bugün ibadet yeri olarak kullanılması takdire şayandır. Yüce Allah birdir ve tekdir. Hepimiz de onun evlatlarıyız. Dirlik köyü halkına, imam kardeşimize, belediye başkanımıza iyi mesailer ve sıhhatli günler dileriz" yazdı.

Fener Rum Patriği Barholomes ve beraberindekiler daha sonra da Uzungöl'e gitmek üzere ilçeden ayrıldı. - Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Doğu Karadeniz Bartholomeos Sürmene Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title