Haberler

"Barışa Katkı İçin Hazırız"

Güncelleme:

Demirtaş, Hükümetle Yaptığı Görüşmenin Ardından Önemli Açıklamalarda Bulundu.

BDP ile hükümet yetkilileri TBMM'de 1 saat 40 dakika süren kritik bir görüşme yaptı. Görüşmeye hükümet adına Devlet Bakanı Cemil Çiçek ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin, BDP adına Eşbaşkanlar Gülten Kışanak ve Selahattin Demirtaş katıldı. Görüşmenin ardından ilk açıklama BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan geldi. Demirtaş şunları söyledi:

Geçen hafta yapılması planlanan bir görüşme. Hakkari'deki katliam nedeniyle ertelenmişti. Bugün bunu gerçekleştirdik. Şüphesiz ki biz Meclis'te partisi olan bir parti olarak hükümetle konuşabilmek görüş alışverişinde bulunabilmek süreçlerini önemsiyoruz. BDP olarak bunu işletmeye çalıştık.

Sorunlarımızın konuşarak çözülebilmesi açısından umut ediyorum ki bir vesile olur. Sadece hükümetle - BDP arasında değil, Meclis'te grubu bulunan bulunmayan bütün partiler arasında da başlamasına vesile olur temennisindeyim.

Tek bir görüşmede Türkiye'nin bütün meselelerinin çözülmesi mümkün değil. Sadece hükümetle BDP arasında bir uzlaşma sağlanmasının da yeterli olmadığı herkes tarafından idrak ediliyor olması gerekir.

Ülkemizin en önemli sorunu barış ve demokrasidir. Özgürlükleri artırabilecek yeni bir Anayasa sürecinin de referandum sonrası başlaması gerektiğini düşünüyoruz.

Yeni Anayasa talebinin ötelenmemesi gerektiğini ilettik. Yapılacak yeni Anayasa'nın hangi yol ve yöntemlerle hazırlanacağı, hangi tartışma usullerinin bu dönemde kullanılacağı konlarında da biz BDP olarak fikirlerimizi anlattık.

Eğer partiler arası diyalog olmazsa, sürmezse, ülkenin barışına katkı sunabilecek müzakereler, fikir alışverişleri hayata geçirilemezse; böylesi tek bir görüşmeden veya niyetleri ifade eden görüşmelerden de çözüm çıkmadı, çıkmayacağı ortaya çıkmıştır.

Umut ediyorum ki Türkiye'de aklı selim hakim olur. BDP de siyasal bir aktör olarak rol almaya hazırdır. Hükümetin de daha çok siyasi cesaret gösteren bir tutum içinde olmasını diliyoruz.

Demokratik özerklik de anadilde eğitim de partimizin resmi politikaları, talepleridir. Biz bunları her zaman dile getiririz ancak bu görüşmenin gündemi değildi.

Hükümet ile BDP arasında yapılması planlanan fakat Hakkari'deki 9 sivilin hayatını kaybettiği mayınlı saldırıdan dolayı iptal edilen görüşme TBMM'de gerçekleşiyor.

Saat 14:00'te başlayan görüşmede Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile BDP yöneticileri bir araya geldi.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title