Haberler

Barış ve Kardeşlik İçin Öğrenciler Yedi Dilde Konser Verdi

DİYARBAKIR (İHA) – ‘Barış ve Kardeşliği’ annelerin dilinde yaşatmak için ortaokul öğrencileri Diyarbakır’da konser verdi.

DİYARBAKIR (İHA) – 'Barış ve Kardeşliği' annelerin dilinde yaşatmak için ortaokul öğrencileri Diyarbakır'da konser verdi.

Anneler Günü haftası nedeniyle Hemavuz Çocuk Korosu, Diyarbakır Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde yedi dilde konser verdi. Konserde Ermenice, Kürtçe, Mergelce, Süryanice, Zazaca, Arapça ve Lazca şarkılar söylendi. Farklı dillerden şarkı söyleyen Diyarbakır Şehit Nuriye Ak Ortaokul öğrencileri, seyirciler tarafından beğeniyle dinlendi. Dört yıldan beri farklı dillerden şarkılarla müzik etkinliklerini düzenlediklerini belirten Hemavuz Çocuk Şefi Songül Çakmak, çocukların teklifi ve kendisinin de onayıyla Barış ve Kardeşliği annelerin dilinde yaşatmak için konser verdiklerini söyledi.

Devlet okullarında bugüne kadar farklı dillerden konser verilmediğini dile getiren Çakmak, "Böyle bir etkinliği yapmak açıkçası biraz cesaret istiyordu. Başlangıçta herkes destek olacağını söyledi ama daha sonra herkes bürokrasiden etkilendi. Özellikle idareciler izin vermiyordu. Biz kararlıydık ve o cesareti gösterdik. İdarecilerimizi, daha sonra bu konuda ikna ettik. Yapacağımız çalışma müziktir ve müziğin kimliği yoktur. Nisan ayında bu etkinliği yapmadık. Anneler Günü haftası nedeniyle Mayıs ayına erteledik. Anneler Gününün dillerle bir bütünlük gösterilmesi ve onun önemi çoğalıp genişlesin. Aslında amacımız, sanatın hiçbir yerde engel taşımaması gerektiğini, birleştirici bir rol oynadığını belirtmekti. Buraya gelmeyen ya da bunu yapmamıza engel olan kişilere, bunun öyle olmadığını, onların pişman olması gerektiğini ve hepimizin ortak paylaşması gereken bir durum olduğunu gösterebilme amacıyla çocuklarla birlikte yaptık" dedi.

Tüm kimliklere saygı duyduğunu dile getiren Çakmak, çocukların tüm kimliklere ve dillere karşı saygıyla yetiştirilmek zorunda olduklarını anlattı. Çocukların nefret, kin, bencillik gibi duygulara sahip olmamaları için çocukların yetiştirilme yöntemlerinin çok önemli olduğunu ifade eden Çakmak, tüm çocukların sevgi ve saygıyla büyütülmesi gerektiğini kaydetti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cahit Sıtkı Tarancı Anneler Günü Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title