Haberler

Barış İçin 74 Bin Kilometre Pedal Çevirecek

İstanbul'dan 29 Mart'ta "Barış için pedalla" sloganıyla bisikletiyle Türkiye turuna çıkan Meriç Şehit, Bilecik'e ulaştı.

İstanbul'dan 29 Mart'ta "Barış için pedalla" sloganıyla bisikletiyle Türkiye turuna çıkan Meriç Şehit, Bilecik'e ulaştı.

Şehir girişinde bisikletseverler tarafından karşılanan, Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret eden Meriç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Barış için pedalla" sloganıyla 74 bin kilometre pedal çevirerek, Türkiye'yi dolaşacağını söyledi.

74 bin kilometrenin 74 ile tekabül ettiğini anlatan Meriç, şöyle konuştu:

"Daha çok kalp sağlığı için barış, daha yeşil Türkiye Cumhuriyeti için pedal çevirmek istiyorum. Bisikleti ulaşım aracı olarak gösterip, üstünde can taşıdığını trafikteki insanlara göstermek istiyorum. Bundan ziyade, yola çıktığımda tabii kafamda olmayan bir şey vardı. Bazı okullar aracılığıyla gittiğim köylerde, kasabalarda ihtiyacı olan, evladını okutmak isteyip de okutamayan ailelere, bir sporcu aracılığıyla burs vermek isteyen okullar oldu. 400 öğrenciye ilkokul hayatından üniversite hayatının sonuna kadar burs vermeyi kabul ettiler.

Projemi "Pedal Pedal Türkiye" yapıp, bisikletin ulaşım aracı olduğunu göstermek istiyorum. 50 yıl önce bisiklet ulaşım aracıydı, eskileri yaşatmak istiyorum. Şartlar yol esnasında inanılmaz zor. Trafikte, insanların bu konuda biraz daha destek vermesini istiyorum. 74 il toplamında 417 ilçe ve 631 köyü dolaşarak hedefime ulaşıp, tekrar İstanbul'da tamamlayacağım."

Şehit, Bilecik'in Türkiye turunda 9. il olduğunu, Eskişehir ve Kütahya üzerinden Ege'de turuna devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Şeyh Edebali İstanbul Bilecik Meriç Yerel Haberler

title