Haberler

Bank Asya, Dedeli Elektrik'e 120 Milyon Avro'luk Finansman Sağladı

Bank Asya, Bilecik ve Afyon'da Doğalgaz Santrali Kuracak Olan Dedeli Elektrik A.ş'ye 120 Milyon Avro Tutarında Finansman Desteği Sağladı.

Bank Asya, Bilecik ve Afyon'da doğalgaz santrali kuracak olan Dedeli Elektrik A.Ş'ye 120 milyon Avro tutarında finansman desteği sağladı.

Bankanın yazılı açıklamasına göre, Yıldızlar SSS Holding bünyesinde bulunan Dedeli Doğalgaz Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından Bilecik'in Pazaryeri ilçesindeki organize sanayi bölgesinde ve Afyon'un Çay ilçesine bağlı Akkonak beldesinde kurulacak 2 adet doğalgaz kombine çevrim santrali için yapılacak toplam 160 milyon Avro tutarındaki yatırımın 120 milyon Avro'luk bölümü, Bank Asya tarafından finanse edilecek.

Yıldızlar SSS Holding ile Bank Asya arasında imzalanarak yürürlüğe giren sözleşmeye göre kredi, 1,5 yıl ödemesiz olmak üzere 4 yıl vadeli olacak.

Her biri 143 megavat olmak üzere toplam kurulu gücü 286 megavat olacak santrallerin yıllık enerji üretiminin yaklaşık 2 milyar kilovatsaat olması bekleniyor. Yapılan yatırım sonucu yıl sonuna doğru hizmete girmesi planlanan santrallerde toplam 100 personelin istihdam edilmesi planlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bank Asya Genel Müdürü Cemil Özdemir, Bank Asya'nın şu ana kadar 8 adet HES projesinin yanı sıra 5 adet doğalgaz çevrim santrali projesi finanse ettiğini, söz konusu projelerle birlikte bu sayının 7'ye çıkacağını kaydetti.

Enerji sektöründeki bu yatırımlar sonucu Bank Asya'nın toplamda yaklaşık bin megavatlık kurulu gücü finanse ettiğini belirten Özdemir, bankanın inşaat, denizcilik, kimya, perakende ve havacılık sektörlerinde de birçok projeye katkı sağladığını bildirdi.

Yıldızlar SSS Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harun Güdeberk de her birinin toplam maliyeti 79 milyon Avro'yu bulan doğalgaz çevrim santralleri ile Eskişehir ve çevre illerin elektriğini sağlayan Osmangazi Elektrik'i besleyerek üretimden dağıtıma bölgenin elektrik ihtiyacını karşılamak amacında olduklarını açıkladı.

Doğalgaz çevrim santrallerinin 9 ayda üretime başlayacak düzeye geleceğini ifade eden Güdeberk, kısa sürede kurulabilen ve yüzde 95'lik kapasiteyle çalışma özelliğine sahip doğalgaz çevrim santrallerinin bu nedenlerden dolayı enerji sektöründeki yatırımcılar tarafından tercih edildiğini anlattı.

- AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title