Haberler

Bandırma Ziraat Odası Başkanı Dönmez Açıklaması

"2023 yılında tarım sektöründeki hedefleri yakalamak için tarla ve sanayi bitkileri üretiminde planlamanın yapılması gerekiyor.

Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, "2023 yılında tarım sektöründeki hedefleri yakalamak için tarla ve sanayi bitkileri üretiminde planlamanın yapılması gerekiyor" dedi.

Dönmez, Bandırma Ticaret Odası 1. Meslek Komite Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'e kadar tarımsal üretimi 150 milyar dolara çıkartmayı hedeflediğini belirtti.

Bakanlığın bu hedefine ulaşmasında planlamanın önem kazandığını vurgulayan Dönmez, "2023 yılında tarım sektöründeki hedefleri yakalamak için tarla ve sanayi bitkileri üretiminde planlamanın yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Dönmez, mevcut arazilerin en verimli ve en akılcı bir şekilde kullanılması ve planlama yapılması için tarlalardan toprak numunesi alınıp, analiz yapılması gerektiğini ifade ederek, "Nereye, hangi bölgeye ne kadar buğday, arpa, pamuk, ayçiçeği, mısır, çeltik gibi tarla ve sanayi bitkisi ekileceğinin planlaması yapılmalıdır. Buğday ve arpa dışında diğer ürünlerde sıkıntı var. Birçok tarla ürününde ve sanayi bitkisinde ihtiyacımızın tamamını yerli üretimle karşılayamadığımız gerçeğini biliyoruz. Türkiye'nin tüm bölgelerinde planlamalara gitmek gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Dönmez Bandırma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title