Haberler

Bandırma Festival ve Şenliklerle Coşacak

Bandırma Belediyesi, mayıs içinde festival ve şenlikler düzenleyecek.

Bandırma Belediyesi, mayıs içinde festival ve şenlikler düzenleyecek.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Atölye Denizatı'nın, Belediye Kültür Sanat Merkezi Salonu'ndaki "Topraktan İmgeye" adlı seramik sergisinin açılışında, ilçelerinin kültür ve sanat açısından çok zengin olduğunu söyledi.

Sanatın her alanında önemli sanatçıların yetiştiğini ifade eden Mirza, belediye olarak kendilerine imkanlar sunmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Mayıs içinde festival ve şenlikler düzenleyeceklerini belirten Mirza, şunları kaydetti:

"8-9 Mayıs'ta Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde bahar şenliği var. Belediye olarak katkı yapacağız. 10 Mayıs'ta Livatya semtinde Roman şenliği düzenleyeceğiz. 17 Mayıs'ta sahil şenliği başlıyor. Yerel sanatçılarımız burada sahne alacaklar. 28 Mayıs'ta Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Sanat Festivali başlayacak, 31 Mayıs'a kadar sürecek. Festivalde ilk gün kardeş şehirler günümüz olacak. İlk gün sahneye Akdeniz'in büyülü sesi Yunanlı sanatçı Despina Vandi çıkacak."

Atölye Denizatı yetkilisi Kerem Tan da atölyelerinin 2011 yılından bu yana seramik alanında sanat  faaliyetlerini geliştirmeye çalıştığına dikkati çekerek, "Halk Eğitim Merkezinde kurslar açtık. Yetişkin kadınlara, çocuklara kurslar düzenledik. Seramik çamurundan sıfırdan elle şekillendirip, toprağa hayat veriyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Bandırma Belediyesi Mustafa Dursun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title