Haberler

Bandırma-Erdek Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Kaymak Açıklaması

Bandırma-Erdek Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Recep Kaymak, kırmızı et fiyatlarının yükselmesinde vatandaşın dana etine olan talebinden kaynaklandığını belirtti.

Bandırma- Erdek Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Recep Kaymak, kırmızı et fiyatlarının yükselmesinde vatandaşın dana etine olan talebinden kaynaklandığını belirtti.

Kaymak, vatandaşların yüzde 90 oranında dana etine, yüzde 10 oranında ise koyun ve kuzu etine talep göstermesinin kırmızı ette fiyat artışına neden olduğunu ifade etti.

Koyun ve kuzu etinin yüzde 40 oranında talep edilmesi halinde fiyatların normal seviyeye geleceğini vurgulayan Kaymak, "Kırmızı et fiyatındaki artışlardaki temel nedeni ülkemizdeki koyun eti tüketiminin azlığıdır. Ülkemizde yaklaşık 14 milyon civarında büyükbaş, 44 milyon civarında da küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Vatandaşlarımız kırmızı et ihtiyacının yüzde 10'unu koyun ve kuzudan, yüzde 90'nı da büyükbaş hayvandan karşılamakta. Böyle olunca da talebi artan malın fiyatı da artmaktadır. Dana eti fiyatlarının düşmesi için ülkedeki koyun ve kuzu eti tüketiminin yüzde 40 seviyelerine çıkartılması gereklidir" diye konuştu.

Kaymak, bu gün itibariyle koyunun karkas kilogram fiyatının 14 TL olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Bandırma Erdek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title