Haberler

Balkanlarda Sonbahar

Tarihi ve doğal güzellikleriyle "yeryüzündeki cennet" olarak nitelendirilen ve yılın her dönemi turistlerin ilgisini çekmeyi başaran Balkanlar sonbaharla birlikte doyumsuz manzaralar sunuyor.

Tarihi ve doğal güzellikleriyle "yeryüzündeki cennet" olarak nitelendirilen ve yılın her dönemi turistlerin ilgisini çekmeyi başaran Balkanlar sonbaharla birlikte doyumsuz manzaralar sunuyor.

Tarihi yapıları, nehirleri, gölleri, parkları ve ormanlarıyla bilinen Bosna Hersek, Sırbistan, Hırvatistan, Makedonya ve Arnavutluk'taki sonbahar manzaraları görenleri adeta büyülüyor.

Bosna Hersek'te başkent Saraybosna başta olmak üzere, doğal güzellikleriyle ün salan Jajce, Bihac ve Travnik gibi şehirler de sonbaharın gelmesiyle bambaşka bir güzelliğe büründü.

Saraybosna'nın kalbinde, insanların şehrin yoğunluğundan kaçıp yürüyüş yaptıkları, bisiklete binip aileleriyle keyifli vakit geçirdikleri "Vilsonovo" Caddesi ve Vrelo Bosne sonbaharın gelmesiyle yeşilden sarı renge büründü. Bosna Hersek'in orta kesimlerindeki Jajce de irili ufaklı şelaleleri ve tarihi su değirmenleriyle kartpostalları andırıyor.

Sırbistan'ın güneybatısında, Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinin en yüksek rakımlı yaylası olan Peşter de sonbahar manzaralarıyla adeta görenleri büyülüyor.

Kıvrımlı Uvac nehri ve Sjenica gölünün de bulunduğu bölge akbaba ve kartal sürülerine de ev sahipliği yapıyor.

Avrupa'da kıvrımlarıyla öne çıkan Uvac, bu özelliği dolayısıyla yılın her mevsiminde turistlerin ilgisini çekerken, bölgeyi ziyaret edenler aynı zamanda kanyonları görme ve balık tutma imkanı da yakalıyor.

Makedonya, Arnavutluk ve Hırvatistan'da sonbahar

Ülkenin kuzeyindeki Bihac şehrinin de içinden geçen Una nehri de sonbaharın gelmesiyle farklı bir güzelliğe büründü. Bölge halkının "inci" olarak nitelendirdiği Una Milli Parkı içindeki Martin Brdo Şelaleleri ziyaretçileri adeta büyülüyor.

Bir diğer tarihi Balkan şehri Üsküp, sonbaharın gelmesiyle seyir zevki doyumsuz manzaralar oluşturuyor. Adeta renk çümbüşüne dönüşen Makedonya'nın başkenti Üsküp, sahip olduğu tarihi yapılar ve doğal güzellikleriyle yaz-kış demeden turistlerin yoğun ilgisini çekmeye devam ediyor.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da da vatandaşlar, sonbaharın sunduğu doyumsuz manzaranın tadını çıkarıyor. Halk, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak ve keyifli vakit geçirmek için parklara ve suni göllere akın ederken, Tiran yakınlarındaki Dajti dağı da sonbaharın gelmesiyle yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Ülkenin güneydoğusundaki Pogradec şehri de Ohri Gölü'nün ihtişamlı manzarasıyla her yaştan insanın huzurlu bir hafta sonu geçirmesi için en ideal yerlerden biri olarak gösteriliyor.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb de sonbaharın gelmesiyle sarı renge büründü. Şehir merkezindeki sokaklar ve park halindeki araçlar, ağaçlardan dökülen sarı yapraklarla kaplanırken, insanlar şehri sonbaharda gezmenin keyfini çıkarıyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hırvatistan Saraybosna Arnavutluk Makedonya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title