Haberler

Balkanlarda Kurban Bayramı

PRİZREN/KONJIC/ Türk Kızılayı, Kurban Bayramı vesilesiyle bağışlanan kurban hisselerinin kesimini ve dağıtımını Balkan ülkelerinden Kosova, Bosna Hersek ve Makedonya'da gerçekleştirdi.

PRİZREN/KONJIC/ Türk Kızılayı, Kurban Bayramı vesilesiyle bağışlanan kurban hisselerinin kesimini ve dağıtımını Balkan ülkelerinden Kosova, Bosna Hersek ve Makedonya'da gerçekleştirdi.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde Kosova'nın Prizren şehrinde gerçekleştirilen kesim ve dağıtım törenlerine, Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Kosova Devlet Bakanı Rasim Demiri, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ve Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Selen Evcit'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Tan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'den aldıkları kurban vekaletlerinin kesimi ve dağıtımını 30'u aşkın ülkede yapacaklarını belirterek, 5 bin paketin Kosova'nın genelinde bulunan ihtiyaç sahibi aile ve kurumlara dağıtılacağını ifade etti.

Organizasyonun KDTP, elçilik ve konsolosluk desteğiyle gerçekleştiğine işaret eden Tan, "Kosova da bizim soydaş memleketimiz. Kendimizi evimizde gibi hissettiğimiz bir bölge. Burada olmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç da bayramda dayanışma ve yardımlaşma duygularının önemini anımsatarak, "Bayramları Kosovalı dostlarımızla bir araya gelmek, yardımlaşmak, paylaşmak ve kardeşlik hukukumuzu geliştirmek için bir vesile olarak görüyoruz." diye konuştu.

Yağcılar ise tüm Müslümanların Kurban Bayramı'nı kutladığını ifade ederek, Türk Kızılayı'na bağışları için teşekkürlerini iletti.

Dualar eşliğinde kesilen kurbanlar, Türk Kızılayı ve törende bulunan diğer temsilciler tarafından Prizrenli ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Bosna Hersek

Türk Kızılayı, Bosna Hersek'in Konjic şehrindeki kesimhanede, ülke genelinde dağıtılacak 700 kurban hissesinin kesimi ile dağıtımını gerçekleştirdi.

Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Naci Yorulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hisselerin ihtiyacı olan ailelere dağıtılacağını belirterek, "Kurban keseceğimiz ülkelere gelmeden önce uzun bir hazırlık aşamasından geçiyoruz. Öncelikle dağıtım yapılacak bölgeleri inceliyoruz çünkü insanların gerçekten ihtiyacı olduğuna emin olmalıyız. Türk halkı bize güvendiği için vekaletlerini bırakıyor." ifadesini kullandı.

Bosna Hersek'te 700 kurban hissesinin kesildiğini vurgulayan Yorulmaz, ülke genelinde 11 şehirde dağıtım yapılacağını bildirdi.

Yorulmaz, Kızılay'ın dünya genelinde 50 bini aşkın kurban hissesi dağıtacağına işaret ederek, Başbakan Binali Yıldırım'ın kurban hisselerinden birisinin Bosna Hersek'te kesildiğini kaydetti.

Kızılay'ın Bosna Hersek genelinde kurban hisselerinden oluşan 4 bin 500 yardım paketi dağıtacağı aktarıldı.

Makedonya

Türk Kızılayı, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın vekaletlerinin de bulunduğu 350 kurban hissesinin kesimini Makedonya'nın başkenti Üsküp'te geçekleştirmişti.

Türk Kızılayı Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç da Kızılay'ın yurt dışında 50 bin 230 ve yurt içinde 27 bin kurban hissesi olmak üzere, toplam 78 bine yakın kurban hissesi dağıtıcaklarını kaydederek, "Balkanların toplamında kesilecek rakam ise 7 bin 665 hisse. Takribi bin 100 kurban yapıyor. Bunları poşetleyip, beşer kilogramlık paketlere dönüştürdüğümüzde 44 bin civarı aileye ulaştıracağız." açıklamasını yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Türk Kızılayı Prizren Kosova Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title