Haberler

Balkan Ülkeleri Bu Zirve'de Buluşacak

Güncelleme:

RUMELİSİAD tarafından geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve dünya genelinde büyük ses getiren Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi 7 Şubat tarihinde Bursa'da gerçekleşecek.

Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye'deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD tarafından geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve dünya genelinde büyük ses getiren Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi 7 Şubat tarihinde Bursa'da gerçekleşecek.

Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye'deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen ve Türkiye'nin yanı sıra, uluslararası arenada da büyük yankı uyandıran Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi 7 Şubat tarihinde Bursa'da gerçekleştirilecek.

Türkiye ve Balkan ülkelerinin siyaset ve iş dünyasından çok sayıda üst düzey ismin katılımıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan dev zirvenin tanıtım toplantısı Hilton Hotel'de gerçekleştirildi.

Türkiye dâhil 12 Balkan ülkesinden devlet bakanları, dış ticaret müsteşarları, ekonomik oda başkanları, Balkan ve Türk sanayici iş adamları ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan zirveni tanıtım toplantısında; Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcı, Bursalılara zirveye katılım çağrısında bulundu.

Büyük organizasyon öncesi tüm Bursalıları zirveye davet eden RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcı, Bursa ve Türkiye açısından gerçekleştirilecek olan zirvenin gücüne inançlarının tam olduğunu ifade etti.

"Yabancı İş Adamlarını Bursalı İş Adamlarıyla Buluşturacağız"

RUMELİSİAD'ın Balkan ülkeleriyle işbirliği konusunda temsilci rolünü üstlendiğini belirten Kırcı, "800'ün üzerinde yabancı iş adamının katılımını beklediğimiz Uluslararası Ekonomi Zirvesi'nde programımızın başlangıç kısmını, ikili iş görüşmeleri oluşturuyor. Uzun vadeli iş birliği ve ekonomik büyüme yaratmak niyeti ile zirveye katılan yabancı iş adamını Bursalı iş adamları ile buluşturacağız" dedi.

"Bursalıları Bekliyoruz"

RUMELİSİAD olarak en büyük görevlerinin Balkanlarla köprü görevini geliştirmek olduğunun altını çizen Kırcı, "Bu köprüler geliştikçe bölgede güçlü izler bırakacağımıza inanıyoruz. Tüm Bursalıları 7 Şubat Cuma Günü Saat 10.00'da RUMELİSİAD Balkan Ekonomi Zirvesi'ne beklediğimizi ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

"Çok Önemli İsimler Katılıyor"

Zirveye katılacak isimlerle ilgili bilgiler veren Kırcı, "Balkan ülkelerinden Bakanların katılımı ile gerçekleşecek açılış oturumunda ülkemizi de Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç temsil edecek. Konuşmalar; Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Uludağ ihracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe, Bursa Valimiz Münir Karaloğlu, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Makedonya Ekonomi Bakanı Valon Saracini ile devam edecek. Açılış oturumunun ardından "Balkanlarda Mevcut Yatırım Ortamı" adlı oturumumuz ile zirvemiz devam edecek. Bu oturumda da çok kıymetli isimler konuşacak. Kuzey Yunanistan Ticaret Odası Başkanı Jan Apikyan, Kosova Ekonomi Bakan Yardımcısı Cüneyt Ustaibo, Bulgar Türk İş Adamları Derneği Başkanı Vasif Emre Bilginer, Makedonya Türk Ticaret Odası Başkanı Eyüp Kahveci, Karadağ Ticaret Odası Başkanı Velimir Mijuskoviç, Sırbistan Novisad Belediye Başkan Yardımcısı, Priştine Belediye Başkanı Dardan Sejdiu konuşmalarını yapacaklar. Son oturumda da çok kıymetli konuşmacılarımız var. Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, Ermetal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener ve Amerika'da Balkan Derneklerini çatısı altında toplayan ve birçok devlet başkanının katılımı ile büyük bir lobi hareketi yürüten Balkan Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Aras Konjhodzic konuşmacı olarak aramızda bulunacak. Bu oturumdan da çok olumlu sonuçlar çıkacağını şimdiden görebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Zirveye Katkı Koymaktan Dolayı Gururluyuz"

RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcı'nın ardından sözü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe aldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Balkan Ekonomi Zirvesi'nin gerçekleştirilmesine katkı koymaktan dolayı büyük gurur yaşadıklarını belirten Altepe, "Türkiye ve Balkanlar üzerinde köprü görevi yapan Bursa'nın bu görevi tüm kurumlarımızca onaylanmış ve kabul edilmiştir. Yani bu işin lideri Bursa olmuştur. Bursa'nın Balkanlarla bağı çok eskilere dayanıyor. 625 yıldır Balkanlarla akrabayız. Bursa merkezli olan bu bağ yüzyıllarca hiç eksilmedi, hep arttı. Balkanlarla aynı kaderi hep birlikte paylaştık. Balkanlar her zaman için her türlü devletin, her türlü gücün stratejik alanı oldu. Çok kültürlü çok kimlikli ama herkesin üzerinde planlarının olduğu topraklar. Türkiye'miz özellikle Bursa'mız olarak son 10 yıldır Balkanlarla sıkı ilişkiler kurmuş durumdayız. Belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızla, spor kulüplerimizle Balkanlarla bağları güçlendirdik. Balkanlar deyince orada ki her insanla Bursa'dakilerin hemen hemen akrabalık bağı var. Bizim asli görevimiz, bu ilişkilerin daha da geliştirilmesi olacaktır" dedi.

"Bursa Öncü Kent"

10 yıldır Balkanlarda yapılan çalışmalarda hep Bursa'nın adının duyulduğunu ifade eden Altepe, "Her türlü etkinliklerini beraber yapıyoruz. Tüm bu etkinliklerde hep Bursa var. Bursa bu konuda öncü oldu. 40'ın üzerinde eser orada tamamlandı ve açıldı. Bu konuda güzel bir birliktelik köprü kuruldu. Orada açılışı yapılacak daha çok projemiz var. İlerleyen günlerde onlarda gerçekleşecek. Bölgenin en büyük sıkıntısı ekonomik, yönden çekilen sıkıntı. Halkın kendi ayakları üzerinde duramaması, üretimde geride kalması, zorlukları da beraberinde getiriyor. Bursa bu konuda onlar için büyük nimet.Her türlü sanayinin özel sektörün gelişmiş olduğu Bursa, Balkanlarla bağlarını çok daha iyi koymalı. Oradaki işletmelerin de artması ilişkilerin gelişmesi her açıdan bizim menfaatimize" dedi.

"Emeği Geçenleri Kutluyorum"

Balkan ülkelerinin kendi kendine yeterli hale getirilmesi ve bölgede huzur ve başarı ortamının sağlaÜnması açısından bu tür yapılan çalışmaların büyük önem taşıdığını aktaran Altepe, "Geçtiğimiz günlerde Filibe'de yaptığımız açılışta, RUMELİSİAD Yönetim Kurulu üyemiz Şahap Aktaş'ın firma bayrağının dalgalandığını gördük. Bu gurur verici bir olay. Bu zirve de inşallah bu tür gelişmelere katkı sağlayacak. Bu etkinlikte Balkanlarla Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesi, huzur ve barışın artması konusunda yardımcı olacaktır. Son olarak bu zirvenin hazırlanmasında emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum" diye konuştu.

"Tüm Bursalıları Zirveye Bekliyoruz"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin ardından sözü Bursa Valisi Münir Karaloğlu aldı. Balkanlarla Türkiye'nin ve Balkanlarla Bursa'nın kader kardeşliği ve ortak paydası olduğunu belirten Karaloğlu, "Biz Balkanları ihmal edemeyiz. Balkanlar da gelişimini sürdürebilmek için ne Türkiye'yi ne de Bursa'yı ihmal edebilir. Ülkeler arasında kazan – kazan durumu söz konusu. Bursa'da yaşayan vatandaşlarla Balkanlarda çok ciddi akrabalıklar söz konusu. Bu yakınlıklara RUMELİSİAD'ın daha önce ilkini gerçekleştirdiği ekonomi zirvesi de büyük katkı sağladı. Bu zirvede asıl amaç, Türkiye ve Balkanlardaki iş adamlarının ilişkilerinin devamını sağlamak, çok daha önemlisi de yeni işbirlikleri kurulmasının yollarını aramak olarak dikkat çekiyor. Çok sayıda iş adamı, sivil toplum, temsilcisi, yerel yönetici, hükümet temsilcileri bu zirveye katılacak. İnşallah bu zirve, hem Bursa'nın hem de Türkiye'nin Balkanlarla ilişkilerinin gelişmesinde, iş adamlarımızın karşılıklı olarak ilişkilerinin gelişmesi konusunda faydalı olacaktır" dedi.

7 Şubat'ta Tüm Bursalıları Zirveye Davet Ediyoruz

Zirvenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkürlerini sunan Vali Karaloğlu, "Bu zirveyi düzenleyen ve öncülük yapan RUMELİSİAD 'a, zirveye destek olan başta Ekonomi Bakanlığımız ve Bursa Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere destek olan her kurumu kutluyorum. Bu ekonomi zirvesinin gelişerek devam etmesi gerekiyor. Balkanlarla ilgili bir etkinlik yapılacaksa bunun Bursa'da yapılmasından doğalı yok. Şuan da Balkanlarla en çok ilişkisi olan il Bursa. Bunun daha da geliştirilmesi lazım. Bu da RUMELİSİAD eliyle yapılabilir diye düşünüyorum. Bu vesileyle 7 Şubat günü ilgi duyan herkesi bu etkinliğe katılmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
RUMELİSİAD Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler Başkanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Valiliği, BTSO, RUMELİFED ve Uludağ İhracatçı Birlikleri'nin katkıları ile gerçekleşiyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Münir Karaloğlu Recep Altepe Makedonya Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title