Haberler

Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Altuntaş Açıklaması

"Bulgaristan'daki Hak ve Özgürlükler Hareketi ile gurur duyuyoruz"

Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İzzet Altuntaş, " Bulgaristan'daki Hak ve Özgürlükler Haraketi (HÖH) ile gurur duyuyoruz" dedi.

Altuntaş, düzenlediği basın toplantısında, Bulgaristan'da yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekilliği seçimlerinde HÖH'ten Türk kökenli 4 milletvekilinin AP'ye gönderildiğini söyledi.

HÖH'ün bu başarısıyla gurur duyduklarını belirten Altuntaş, "Bazı çevreler Bulgaristan'da güçlü olan HÖH'ün oylarının bölünmesi için karşısına yine Türk kökenli vatandaşların oluşturduğu parti ile çıktı ancak HÖH'ün başarısını engelleyemedi. Eğer HÖH'ün oylarında bölünme olsaydı işte o zaman Bulgaristan'daki asimilasyon politikası sonuna kadar başarıya ulaşırdı. Bulgaristan'da HÖH'e karşı yapılan bu oyun Makedonya, Kosova, Batı Trakya'da da sahnelenmektedir. Balkanlarda yaşayan Türklerin bu oyuna gelmemesini istiyoruz" dedi.

Her nerede Balkan Türkü var ise mutlaka onlara ulaşacaklarını vurgulayan Altuntaş, Balkan ülkelerindeki sivil toplum örgütleriyle daha yakın ilişki kuracaklarını sözlerine ekledi. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Bulgaristan Rumeli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title