Haberler

Balıkesirli Kız Kardeşler Akaryakıt İstasyonu İşletiyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Akaryakıt istasyonundan detaylar Tanker kullanan Senay Çankaya detayları Kasada alışveriş yapan ve pompa da akaryakıt dolduran Çankaya detayları Gülay Çankaya ile röportaj. Senay Çankaya ile röportaj - Kız kardeşlerden biri akaryakıt istasyonunda çalışırken diğeri kendi kullandığı tanker ile 115 kilometre uzaklıkta bulunan İzmir'in Aliağa ilçesindeki rafineriden akaryakıt taşıyor Balıkesir'in Gömeç ilçesinde, babalarından devraldıkları akaryakıt istasyonunu 20 yıldır işleten kız kardeşler, kasiyerlik, pompacılık, araç yıkamacılığı ve tanker şoförlüğü dahil hemen her işi kendileri yapıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Akaryakıt istasyonundan detaylar

Tanker kullanan Senay Çankaya detayları

Kasada alışveriş yapan ve pompa da akaryakıt dolduran Çankaya detayları

Gülay Çankaya ile röportaj. Senay Çankaya ile röportaj - Kız kardeşlerden biri akaryakıt istasyonunda çalışırken diğeri kendi kullandığı tanker ile 115 kilometre uzaklıkta bulunan İzmir'in Aliağa ilçesindeki rafineriden akaryakıt taşıyor

Balıkesir'in Gömeç ilçesinde, babalarından devraldıkları akaryakıt istasyonunu 20 yıldır işleten kız kardeşler, kasiyerlik, pompacılık, araç yıkamacılığı ve tanker şoförlüğü dahil hemen her işi kendileri yapıyor.

Kız kardeşlerden Gülay Çankaya (38) Ayvalık- Balıkesir karayolundaki akaryakıt istasyonunda çalışırken, Seray Çankaya (34) kendi kullandığı tanker ile 115 kilometre uzaklıkta bulunan İzmir'in Aliağa ilçesindeki rafineriden akaryakıt taşıyor.

İstasyonda küçüklüklerinden beri babalarının yanında çalıştıklarını ve hiç evlenmediklerini belirten kız kardeşlerden Gülay Çankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerinin "baba yadigarı" olduğunu söyledi.

"Okullar bitti, öğrenim bitti, bu işi sevdiğimiz için de devam ediyoruz, çok şükür Allah utandırmasın" diyen Çankaya, akaryakıt istasyonunun 25 yıllık bir işletme olduğunu ve kız kardeşiyle 20 yıldır bu işin başında olduklarını hatırlattı.

Çankaya, bu işi yapmanın aslında zor olmadığını ifade ederek, "Yapmak istedikten sonra hiç de zor değil. Hiç de bir sıkıntımız olmadı bugüne kadar. Bizi ilk kez görenler, gurur duyduklarını söylüyorlar. Özellikle bayanlar 'Sizi gördüm, bir o kadar da mutlu oldum. Çok gurur duydum, başarınız daim olsun' diyorlar. Bir bayan olarak bizi karşılarında görmekten gururlanıyorlar ve o müşteri bizim daimi müşterimiz oluyor" diye konuştu.

15 yıldır tanker şoförlüğü yapıyor

Kız kardeşlerden Seray Çankaya da bir kadın olarak işletme sahibi olmanın, özellikle akaryakıt sektöründe çok zor olduğunu ifade ederek, "Tabii ki zorluğunun yanında kolaylıkları da var. İnsanlarla sürekli iletişim halinde olmak, vatandaşlara hizmet edebilmek onur, gurur kaynağı bizler için" dedi.

Çankaya, 15 yıldır istasyonun akaryakıt ikmalini de kendisinin yaptığını belirterek, şunları dile getirdi:

"İlk başlangıçta zorluklar, sıkıntılar çektim. Ama sonrasında herkes bana alıştı, ben herkese alıştım. Şimdi 'Bana abla buyur' diyorlar ve hiç sıra beklemiyorum. Tanıyorlar, seviyorlar bizleri evlatları gibi seviyorlar. 'Ablam sen buyur geç, ilk ikmali sen yap' diyorlar ki ben tek sefer yerine günde iki ikmal bile yapabiliyorum."

Seray Çankaya, kadınların da işletme sahibi olmalarının ve yöneticilik yapmalarının önemini vurgulayarak, bu tür girişimlerin artmasını temenni etti.

Karaağaç'taki istasyondan aracına yakıt alan sürücülerden Mustafa Çavuşoğlu, istasyonu kadınlar işlettiği için tercih ettiğini söyledi.

Çavuşoğlu, "Bayanların olduğu işletmeler muhakkak daha düzgün oluyor. Daha güler yüzlü, sevgiyle karşılıyorlar. Devamlı buraya geliyorum başka yerden yakıt almıyorum. Kadınlar hem anamız hem bacımız. Kadınlar gününü kutlarım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Balıkesir Çankaya İzmir Gülay Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title