Haberler

Balıkesir Valisi Yaman Açıklaması

"Balıkesir geleceğin parlayan yıldızı olacak.

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, sanayi, ulaşım, gıda, eğitim ve sağlık alanında zengin bir potansiyele sahip olan Balıkesir'in 2023 vizyonunda parlayan bir yıldız olacağını söyledi.

Balıkesir'de 3 aylık görev süresini dolduran Yaman, 20 ilçede incelemelerde bulunduğunu belirtti. Balıkesir'in coğrafi, yeraltı yer üstü zenginlikleriyle Ege ve Marmara Bölgesi'nde artı değere sahip bir il olduğunu ifade eden Yaman, şunları kaydetti:

" Balıkesir'in bazı ilçelerinde tarımsal bazı ilçelerinde turizm zenginliği fazla. Balıkesir aslında avantajlı bölgede. Bizim bölgemizde komşularımız arasında en fazla üretim yapan iliz. Komşularımıza yapacağımız satışların önümüzdeki dönemde il olarak en üst düzeye çıkacağını düşünüyorum. Balıkesir geleceğin parlayan yıldızı olacak. Balıkesir daha çok gıda ağırlıklı sanayisi var. İhracatın yeni yatırımlarla daha da artacağına inanıyorum. Bundan sonraki dönemde hem imalat sektöründe artış olacak hem ihracatımızda artış olacak. Yatırımcılar ilimizi yatırım açısından tercihe almaya başladılar. Merkez Organize Sanayi Bölgesi'nde tahsise açacağımız alanların yüzde 99'u bitti. Merkez Organize Sanayi Bölgesi'ni alan olarak büyütmeyi düşünüyoruz. Bu Balıkesir'de hem istihdamı artıracak hem de üretim ve ihracatı artıracak."

Gökköy'de yapımı tamamlanan Lojistik Köy'ün Bandırma ve İzmir Limanları ile bağlantılı olduğunu dile getiren Yaman, firmaların Balıkesir'de yatırım yapmak için sıraya girdiklerini açıkladı. Ulaşım açısından da Balıkesir'in firmalar tarafından tercih edildiğini vurgulayan Yaman, "İstanbul-İzmir ulaşımı Balıkesir'den geçiyor. İzmir- İstanbul otoban çalışmaları da büyük hızla devam ediyor. İnşallah 2016'da bitecek. Bu otoban sadece yolcu açısından değil ticari açıdan da İstanbul ve İzmir gibi önemli ticaret şehirlerini birbirine bağlayan otobanın Balıkesir'den geçmesi ve Çanakkale otobanı Balıkesir'i batıda ulaşım merkezi yapacak. Hızlı Tren ile de Balıkesir entegre ediliyor. Balıkesir'in geleceği ulaşım ve ticaret açısından parlak. Balıkesir'e şimdilik 4 firma yatırım için karar verdi. Önümüzdeki günlerde bunlar açıklanacak" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Balıkesir İstanbul İzmir Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title