Haberler

Balıkesir Şehit Kızından Mehmetçik Vakfı'na Destek Çağrısı

Mehmetçik Vakfı'nın 2016 yılı kurban bağışları için başlattığı kampanya afişlerinde bebeklik resmiyle yer alan Balıkesirli 29 yaşındaki Hatice Çavuş (29), vatandaşları vakfa kurban için vekalet vermeye ve bağışa çağırdı.

Mehmetçik Vakfı'nın 2016 yılı kurban bağışları için başlattığı kampanya afişlerinde bebeklik resmiyle yer alan Balıkesirli 29 yaşındaki Hatice Çavuş (29), vatandaşları vakfa kurban için vekalet vermeye ve bağışa çağırdı. Öğrenimini Mehmetçik Vakfı sayesinde tamamladığını vurgulayan Çavuş, ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımın yaklaşık yüzde 70'lik bölümünün kurban bağışı vekaletlerinden oluştuğunu belirterek vakıf için destek istedi.

Binlerce şehit ve gazi ailesine destek veren Mehmetçik Vakfı, yardımların kapsamını büyütüp genişletmek için bu yıl kurban bayramında bağış kampanyası başlattı. "Kurban bağışlarınızla şehit ve gazi ailelerine destek olun" temalı kampanya için, şehit ve şehit ailelerinin resimlerini billboard ve reklam panolarında kullanma kararı aldı. Şehit yakınlarından izin istedi. Kampanyaya resimleriyle destek verenlerden biri de 1988 yılında Kilis'te sınır karakolunda görev yaparken şehit düşen Sındırgılı Jandarma Onbaşı Şerif Kaya'nın kızı Hatice Çavuş oldu. Babası Şerif ve annesi Yetiye ile 1 aylıkken birlikte çekilen resmi vakfa verdi. Mehmetçik Vakfı bu resmi, diğer şehit ailelerinin resimleriyle birlikte afiş olarak hazırladı. "Şehit kızı Hatice bize emanet" ve "Kurban bağışlarınızla şehit ve gazi ailelerine siz de destek olun" yazılı, Mehmetçik Vakfı'nın logosunun da bulunduğu afişler ülkenin dört yanına dağıtıldı.

Evli ve bir çocuk annesi Hatice Çavuş, "Mehmetçik Vakfı'nın 2016 yılı kurban bayramı bağış kampanyası dolayısıyla beni aradılar. Benden babamla birlikte olan bir bebeklik fotoğrafımı istediler. Ben babam ve annemle olan bebeklik fotoğrafımı vakıf yöneticilerine gönderdim. Bu vesileyle kampanyaya dahil olmaktan gurur duyuyorum. Şehit kızı olmaktan gurur duyuyorum. Ben 1.5 yaşındayken babam şehit olmuş. Babasız bir hayatın zorluklarını yaşadım. Benim durumumda olan kardeşlerimi çok iyi anlıyorum. Ben Mehmetçik Vakfı'nın yardımlarıyla öğrenim hayatı boyunca ayakta durmaya çalıştım. Her zaman desteğini arkamda hissettim. Devletim ve vakfım sayesinde hayata atılmış bir şehit çocuğu olarak, bir emanet olarak, benden sonraki emanetlere sahip çıkılması adına bütün herkesi Mehmetçik Vakfı'na bağışa davet ediyorum" dedi. Çavuş, Türk Halkı'nın Mehmetçik Vakfına sahip çıkmasını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title