Haberler

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Zeytun Açıklaması

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Gökmen Zeytun, sanayi bölgesinin 3 kat daha büyüyeceğini belirtti.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Gökmen Zeytun, sanayi bölgesinin 3 kat daha büyüyeceğini belirtti.

Konuyla ilgili Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını ifade eden Zeytun, 6 milyon metrekarelik alanın 20 milyon metrekareye çıkartılacağını söyledi.

Bölgede faaliyet gösteren 83 firmanın yaklaşık 7 bin kişiye istihdam sağladığını bildiren Zeytun, şunları kaydetti:

" Organize Sanayi Bölgesi'nin 2'inci etabının yüzde 50'si faaliyete geçti. Büyük bir kısmı da yapılıyor. 2'inci bölgede 10 firma faaliyette. Tamamı satıldı, inşaatlar devam ediyor. 2'inci etap OSB bittiğinde 20 firma olacak. Kalan 300 bin metrekarelik alan Marangozlar Kooperatifine tahsis edilecek. 200 ile bin 500 metrekare arasındaki dükkanlarda ise 400 imalathane olacak. Bölgeden arazi almak isteyen 4 firma ile görüşme devam ediyor. Çinli tekstil yatırımcısı Texhong'a yer tahsisi yaptık. 65 bin metrekarelik 2 kapalı alan için ruhsat aldı. Ruhsatın geçerlilik süresi Şubat 2016'ya kadar. Bu süreye kadar fabrikayı yaparsa yapı kullanma ruhsatını alır."

Zeytun ayrıca bölge için rüzgar enerjisi projesi hazırladıklarını Enerji Piyasası Denetleme Kurumu'na (EPDK) 15 megavatlık santral için başvuruda bulunduklarınıda sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title