Haberler

Balıkesir'den Kısa Kısa

Grip salgını nedeniyle Bandırma Devlet Hastanesine gelen hasta sayısında artış yaşanıyor.

Grip salgını nedeniyle Bandırma Devlet Hastanesine gelen hasta sayısında artış yaşanıyor.

Hastane Başhekimi Opr. Dr. Yahya Kemal Çalışkan, yaptığı açıklamada, son günlerde, grip nedeniyle birçok kişinin hastalandığını söyledi.

Acil servise gelen hastaların sayısında önemli bir artış yaşandığını dile getiren Çalışkan, bunların önemli bölümünün grip nedeniyle gelen hastalar olduğunu anlattı.

Çalışkan, hastalıkla ilgili olarak vatandaşlara şu önerilerde bulundu:

"Hastalanan vatandaşlarımız öncelikle hekimlere başvursunlar. Daha sonra hekimlerinin kontrolünde tedavilerini uygulasınlar. Bu arada vitamin desteği de gerekli olabilir. Toplu taşıma araçlarında, grip mikrobunun bulaşması daha kolay oluyor, dikkat edilmeli. En önemlisi de ellerin sık sık yıkanması çok önemli."

-Patates fiyatlarındaki artış

Bandırma Sebze, Meyve ve Balıkçılar Odası Başkanı Ayhan Güler, yaklaşık 2-3 hafta öncesine kadar halde toptan kilogram fiyatı 1,2 TL olan patatesin 2,.4 TL'ye çıktığını söyledi.

Fiyatların yükselmesinde üretimin azalmasının önemli etkisinin bulunduğuna dikkati çeken Güler, "Son iki yıl içinde İzmir Ödemiş ve Niğde'de üreticiler patateslerini zararına sattı. Bundan dolayı bu yıl bu bölgelerde ekim alanları daraldı. Durum böyle olunca da arz talebi karşılamadı. Nisan ayında yapılacak patates hasadına kadar fiyatların 5 TL'yi bulması bekleniyor" dedi.

Patateste artan fiyatların semt pazarlarındaki satışları da olumsuz yönde etkilediğini dile getiren Güler, vatandaşların birer kilogram alabildiğini ileri sürdü.

-10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

CHP Ayvalık Belediye Başkan Adayı Rahmi Gençer, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçedeki basın mensuplarını çalıştıkları yerlerde ziyaret etti.

Bu gününü gazetecilere ayıran Gençer, ulusal ve yerel yayın yapan gazete ve televizyonların Ayvalık'taki temsilcilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Basın emekçilerinin Anadolu'da zor koşullarda görev yaptığına işaret eden Gençer, "Bu görevi yerine getirirken içinde bulundukları olumsuz şartları görmezden gelerek, içlerindeki duydukları büyük bir aşkla mesleklerini ifa etmeye çalışan tüm basın emekçilerini ayakta alkışlıyorum" dedi.

Ayvalıklı basın mensuplarının sorunlarını gözlemlediğini belirten Gençer, "İnşallah 30 Mart yerel seçimlerinin ardından halkımız bizlere Ayvalık Belediye Başkanlığı görevini verecek olursa, basın mensuplarımızın da destekleriyle ilçemizi hak ettiği noktaya taşımaya çabalayacağız. Allah nasip ederse 30 Mart'ın ardından da göreve geldiğimizde ilk işimiz Ayvalık'ın estetik güzelliklerini ön plana çıkartabilmeye yönelik olacak" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Rahmi Gençer Balıkesir Bandırma Ayvalık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title