Haberler

Balıkesir'den Kısa Kısa

Manyas'ta şap hastalığı görüldü

Manyas'a bağlı Yeniköy'de şap hastalığı görülmesi üzerine bu köy ile 16 yerleşim alanında, hayvan giriş çıkışı yasaklandı.

Manyas Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dilek Işıktaş, şap hastalığının görüldüğü köy ve yakınlarındaki 16  yerleşim yerinin gözetim altına alındığını belirtti.

Bakanlıktan talep ettikleri 5 bin doz aşının geldiğini ve Yeniköy'de aşılara başlanacağını dile getiren Işıktaş, "Çevre köylerde ise aşıların gelmesi halinde serbest veterinerler tarafından yapılacak. Karantina süresi normalde 45 gün. Yapılacak kontrollerde hastalığın bittiği tesbit edilirse karantina süresi kısalabilir" dedi.

-Engelli projesi -

Manyas Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Engelli ne demek sende öğren, yürümek ne demek engelliden öğren" projesi hayata geçirildi.

İlçe Müdürü Temiray Çelik, projenin temel amacının engelli vatandaşların psikolojisini anlamak ve bu problemleri nasıl aşabileceğini göstermek olduğunu söyledi.

Projenin sağlıklı yürüyebilmesi için Manyas Devlet Hastanesi ile işbirliği yapıldığını belirten Çelik, "Her okuldan bir koordinatör öğretmen görevlendirildi. Bu proje kapsamında öğrencilerimiz tekerlekli sandalyeye oturarak ve bazıları da sadece gözleri kapatılarak, günlük hayatta yaptıkları kişisel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacaklar" ifadesini kullandı.

-Manyas'ta okul kantinleri denetlendi-

Manyas Gıda, Tarım ve HayvancılıkMüdürlüğü ekipleri, okul kantinlerini denetledi.

İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, ilk etapta ilçe merkezindeki okul kantinlerinde yapılan denetimlerde, hijyen, çalışan personelin temizliği ile satışı yasaklanmış olan ve son kullanma tarihi geciken ürünlerin denetimlerinin yapıldığını söyledi.

Çocukların sağlıklı ürünlerle beslenmelerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Işıktaş, denetimlerde küçük noksanlıklar dışında olumsuz bir duruma rastlamadıklarını kaydetti.

-"Adım Adım Ayvalık" projesi-

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın desteklediği "Adım Adım Ayvalı" projesini hazırlayan Ayvalık Ticaret Odası (ATO), projeyi hayata geçirdi.

ATO Başkanı Rahmi Gençer, oda toplantı salonunda, 97 bin lira maliyetli projede bir çok kültürel ve turizm etkinliklerinin olacağını belirtti.

Ayvalık'ta dogal güzelliklerin zengin olduğu ve bu kapsamda çevre bilinciyle hareket ettiklerini dile getiren Gençer, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin en büyük tabiat parkı olarak kabul edilen Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'ndaki yollar değerlendirerek programlı yürüyüş ve dağ bisikleti güzergahları oluşturulacak. Proje kentimiz için gerçekten bir ilkti ve Ayvalık'ın geleceğine yönelik önemli bir proje olarak doğdu. Öncelikle koruma hedefli olan proje için profesyonel bir ekip gerçekten özveriyle çalıştı. Projedeki iştirakçilerimiz olan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız toplantılar sonucunda projemiz ortaya çıktı."

-2. Ayvalık Film Festivali-

Ayvalık Belediyesi ile Ayvalık Sanat Derneği tarafından organize edilen Uluslararası Film Festivali'nin ikincisi 14 Kasım'da başlayacak.

14-17 Kasım'da yapılacak festivalde 80 filmin gösterime sunulacağı ve bunların 10'unun ise festival kapsamında değerlendirmeye alınacağı bildirildi.

Filmler, en iyi belgesel film, en iyi film, en iyi senaryo, en iyi oyuncu, en iyi yardımcı oyuncu, en iyi kurgu, en iyi yönetmen dallarında ödül alacak. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Balıkesir Yeniköy Ayvalık Manyas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title