Haberler

Balıkesir'de Teröre Tepki

Balıkesir'de, cuma namazı sonrası Zağanospaşa Camisi avlusunda toplanan grup, terör olaylarını protesto etti.

Balıkesir'de, cuma namazı sonrası Zağanospaşa Camisi avlusunda toplanan grup, terör olaylarını protesto etti.

Cami önünde, şehitler için saygı duruşunda bulunan grup, ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

Grup adına basın açıklaması yapan Ali Yılmaz, son günlerde yaşanan terör olaylarında saflarını belli etmek için bu açıklamayı düzenlediklerini söyledi. Yılmaz şunları dile getirdi:

"Bizler Gazze'de, Filistin'de, Doğu Türkistan'da ya da diğer Müslüman ülkelerde yapılan zulümlere tepki göstermek için toplandığımız gibi, bugün de son zamanlarda ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlara karşı vatan, vazife ve bayrak uğruna en değerli varlıkları olan canlarını feda ederek şahadet mertebesine ulaşan şehitlerimiz için buradayız. Milletimizin en önemli harcı olan kardeşliğimiz son zamanlarda bir kez daha hedef alınmıştır. Birçok mihrakın güdümünde olan gözü dönmüş terör, ülkemizin huzurlu havasını ortadan kaldırmak üzere yeniden harekete geçmiştir. Neredeyse her gün bir şehit cenazesi, memleketimizin birlik ve esenliği üzerine kara bir haber olarak düşmektedir. Biz, geçmişten günümüze din, vatan, bayrak ve ezan için hasılı kutsal değerlerimiz için binlerce şehit verdik. Ancak her seferinde Rabbimizin 'Biz Allah'ın kullarıyız ve ona döneceğiz' hükmüne gönülden teslim olduk."

Yılmaz, ayrıca birlik ve beraberlik çağrısında bulunurken, "Masum canların katledilmesine sebep olanlar, kardeşlik ve huzurumuza saldıranlar bunun hesabını elbette Allah'a vereceklerdir. Ancak aziz milletimiz, bu zihni ve kalbi parçalanmayı asla hak etmemektedir" şeklinde konuştu.

Grup üyeleri şehitler için dualar okuduktan sonra olaysız dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Doğu Türkistan Balıkesir Filistin Gazze Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title