Haberler

Balıkesir'de "Silahtan Oyuncak Olmaz" Kampanyası

Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından çocukları şiddetten ve silahlardan uzak tutmak amacıyla başlatılan "Silahtan oyuncak olmaz" kampanyası kapsamında etkinlik düzenlendi.

Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından çocukları şiddetten ve silahlardan uzak tutmak amacıyla başlatılan "Silahtan oyuncak olmaz" kampanyası kapsamında etkinlik düzenlendi.

Altınoluk Mahallesi'nde 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan CHP Parti meclis üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Yazar Erol Mütercimler, Araştırmacı Gazeteci Gürkan Hacır, Oyuncak Kütüphanesinin kurucusu sanatçı Sunay Akın, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve meclis üyeleri oyuncak silahları çocuklarla birlikte geri dönüşüm kutularına attı.

İki özel şirketin de destek verdiği kampanya kapsamında etkinliğe katılan çocuklara farklı oyuncaklar hediye edildi.

Sunay Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, insanlara ve çocuklara silahtan oyuncak olamayacağı konusunu anlatmak için burada olduklarını söyledi.

Bu olanağı doğru kullanmaları gerektiğini belirten Akın, şöyle konuştu:

"Bu kampanyanın hedefi aslında çocuklar değil, anne ve babalar. Çünkü bütün bu oyuncak silahları alanlar anne ve babalar. Yani şiddeti, nefreti, savaşı çocuklarının önüne oyuncak diye koyan biziz. Çocukların öyle bir talebi yok. Dolayısıyla eğitilmesi gereken çocuklar değil anne babalar. Hata öğretmenler, ders kitapları, Milli Eğitim Bakanlığı. Düşünsenize bilgi diye tarih kitaplarında çocuklarımıza savaş ve şiddetten başka ne veriyoruz? Televizyon programlarında siz hiç sigara içen bir insan görüyor musunuz? Tabii ki görmemeliyiz. Sigara insan sağlığına zararlı. İçki içen bir insan görüyor musunuz? Hayır. Tamam görmeyelim. İçki insan sağlığına zararlı. Peki silah insan sağlığına yararlı mı, zararlı mı? Zararlı. öyleyse bütün televizyon dizilerinde, haberlerinde onca silah neden var. Yerel yönetim olarak Edremit Belediyesi çok güzel bir hizmet sundu insanlara."

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da dünya barış gününde barışın sembolü "Zeytinin başkenti"nden tüm dünyaya bir mesaj verdiklerine inandıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Edremit Belediyesi Kamil Saka Sunay Akın Balıkesir Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title