Haberler

Balıkesir'de Nesli Tehlikede Olan Bitkiyi Toplayan Şahsa 35 Bin Lira Ceza

Balıkesir’de izinsiz bitki toplayan bir kişiye 35 bin liralık rekor ceza kesildi.

Balıkesir'de izinsiz bitki toplayan bir kişiye 35 bin liralık rekor ceza kesildi.

Olay, Susurluk'un Karapürçek Mahallesi, Öküzçayır Sazlık mevkiinde yaşandı. Ellerinde beyaz çuvallarla 3 kişinin bir merada izinsiz olarak göl soğanı (leocojum aestivum) bitkisi topladığının jandarmaya ihbar edilmesi üzerine harekete geçen ekipler, şahısları topladıkları bitkilerle yakaladı.

Jandarma tarafından durum Balıkesir Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü yetkililerine bildirildi. Bunun üzerine ekipler, jandarmaya gerekli bilgileri vererek bu tür örneklerinden türün tespitinin kolaylıkla yapılabilmesi durumunda İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne, tespitin burada yapılamaması durumunda ise tBalıkesir Üniversitesi'ne iletilmesi gerektiği bildirdi. Jandarma, tür tespitinin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde yapılmasının ardından toplanmış olan bin 40 adet göl soğanını tutanakla Susurluk İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim etti.

Şahısların ifadelerinde bitkiyi M.K. isimli kişiye topladıklarını belirtmesi üzerine, "izinsiz olarak doğadan yabani canlı örnekleri toplamak suretiyle biyolojik çeşitliliğe ve nesli tehdit veya tehlike altında olan bitki türüne zarar vermek" kabahat fiilinin işlenmesi nedeniyle M.K. isimli kişiye 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun 9. maddesinin a/f bentleri ihlal ettiği gerekçesiyle 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun 20/k maddesi uyarınca 35 bin 193 TL idari para cezası uygulandı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karapürçek Balıkesir Susurluk Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title