Haberler

Balıkesir'de Katı Atık Toplama Teknesi Hizmete Girdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ege ve Marmara denizlerine kıyıları olan şehirde sahil temizlemesi yapılabilmesi için ‘Katı Atık Toplama’ teknesi hizmete soktu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ege ve Marmara denizlerine kıyıları olan şehirde sahil temizlemesi yapılabilmesi için 'Katı Atık Toplama' teknesi hizmete soktu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen proje kapsamında, kiralanan 'Katı Atık Toplama' teknesi göreve başladı. 1 Ağustos tarihinde Edremit Körfezi'nde göreve başlayan teknenin kontrol ve tanıtımını, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur yaptı. Altınoluk sahilinde düzenlenen törene, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Balıkesir AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ahmet Ateş ve vatandaşlar da katıldı. Yaklaşık ay önce Burhaniye'de den Altınoluk yönüne doğru, profesyonel dalgıç ekibiyle birlikte çalışmaya başlayan teknenin bu yıl 5 ila 7 metreküp arasında katı atık toplaması hedefleniyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yaptığı açıklamada, Çevre Kontrol Koruma Daire Başkanlığı'nın kontrolünde çalışmayı devam ettirildiklerini söyleyerek, amaçlarının gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak olduğunu dile getirdi. Uğur, "Hedefimiz, Edremit'te kanalizasyon şebekesi kurup, arıtma tesisi ile Ege'mizin incisi Edremit Körfezimizi temiz tutmak" dedi. Uğur, "Önümüzdeki yıl bu çalışmalarımızı daha erken başlatacağız ve daha büyük gemilerle daha geniş bir alanda temizleme çalışmalarımızı devam ettireceğiz" diyerek temizlik konusunda hassas olduklarını ifade etti. Yapılan çalışmayı izleyen Altınoluklu vatandaşlar ve tatilciler, başkan Edip Uğur'a teşekkür etti. Başkan Uğur, tekneye binerek çöp toplama işlemini bizzat yerinde inceledi. Uğur, daha sonra çay bahçesinde oturarak vatandaşların sorunlarını dinledi. Bölge sakinleri, çocuklarını da alarak Edip Uğur ile birlikte hatıra fotoğrafları çektirdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Edip Uğur Marmara Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title