Haberler

Balıkesir'de 162 Kırsal Mahallenin Yolu Kar Nedeniyle Kapalı

Balıkesir'de geçen 30 Aralık akşamı başlayan ve bu gece yarısına kadar devam eden kar yağışı, 26 kırsal mahallenin daha yolunun kapanmasına neden oldu.

Balıkesir'de geçen 30 Aralık akşamı başlayan ve bu gece yarısına kadar devam eden kar yağışı, 26 kırsal mahallenin daha yolunun kapanmasına neden oldu. Karla kaplı yollar nedeniyle Balıkesir'deki toplam 162 kırsal mahalleye ulaşımın sağlanamadığı bildirildi. Dozerlerle ve tuzlama yapılarak yolların açılmasına çalışıldığı belirtildi.

Balıkesir'de dün (Perşembe) gece ana arterler Balıkesir- İzmir, Balıkesir- Çanakkale, Balıkesir-Bursa karayollarında sürücülerin kontrollü yola çıkmasına izin verildi. Kar lastiği ve zinciri olan araçlar, 5 ve 10'arlı gruplar halinde yola salınırken, dorseli TIR'lar uygun belirli noktalarda bekletildi. Kepsut-Dursunbey Karayolu'nda ise aşırı kar birikmesi nedeniyle ulaşımda yaşanan sıkıntılar sürüyor. Ekipler yolun kapalı kalmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Balıkesir'in ilçeleri Altıeylül'de 38, Balya'da 3, Karesi'de 40, Kepsut'ta 41, Manyas'ta 2, Susurluk'ta 38 olmak üzere 162 kırsal mahallenin yollarının açılması için ekipler, iş makineleri ve tuzlama araçlarıyla çalışmalarına devam ediyor. Balıkesir il merkezinde kar kalınlığı 20 santimetre, yüksek kesimlerdeki ilçelerde ise 40 santimetreye ulaştı. Balıkesir Acil Afet Durum Müdürlülüğü'nden yapılan açıklamada, elektrik verilemeyen kırsal mahalle olmadığı, akımda sıkıntı çekilmediği belirtildi.

ÖNLEMLER DE ÇÖZÜM OLMADI

Meteoroloji'nin yoğun kar uyarısıyla günler önce hazırlıklarını tamamlayan Karesi Belediyesi ekipleri, yağışın başladığı andan itibaren kırsal mahallelere 20 ton tuz dağıttı. Önlemlere rağmen, 40 kırsal mahallenin yolu kapandı. Ekipler, 4 greyder, 4 kepçe, 2 yükleyici-kazıcı, 2 kamyon, 2 kamyonet, 200 personel ile çalışmalarına devam ediyor. Karesi Belediyesi'nin 444 99 10 numaralı çağrı merkezine gelen acil taleplere de öncelik tanınıyor.

Balıkesir Meteoroloji Meydan Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Balıkesir ve çevresinde bugün hava parçalı bulutlu aralıklı kar yağışlı olacak. Hava sıcaklığının en yüksek -2, en düşük ise -6 santigrat derece olması bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Çanakkale İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? Şampiyonlukta ikili averaj mı genel averaj mı? Ligde puanlar eşit olursa kim şampiyon olur 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title