Haberler

Balıkçılar Palamut Avına Yöneldi

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, bugünlerde balıkçıların, deniz suyunun soğuması ile yeniden görünen palamuda yöneldiğini söyledi.

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, bugünlerde balıkçıların, deniz suyunun soğuması ile yeniden görünen palamuda yöneldiğini söyledi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylül ve ekim ayında deniz suyu sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi dolayısıyla palamudun daha soğuk sulara göç ettiğini belirtti.

Son günlerde deniz suyu sıcaklığında düşüş yaşandığını ifade eden Arslan, "Bu nedenle palamut yeniden karasularımıza döndü. Bugünlerde balıkçılar, deniz suyunun soğuması ile yeniden görünen palamuda yöneldi. Hamsi avlayan birçok balıkçı teknesi, balığın bollaşması ile yeniden palamut avına çıktı. İstediğimiz düzeyde olmasa da palamut avında artış söz konusu" dedi.

Arslan, hava şartlarının aynı şekilde devam etmesi halinde palamut avının aralık sonuna kadar süreceğine dikkati çekerek, palamudun yeniden görülmesinin balıkçıların yüzünü güldürdüğünü kaydetti.

Giresun'da tezgahlarda palamut, 5 ile 20 lira arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor.

Kaynak: AA / Yerel

Hamdi Arslan Piraziz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title