Haberler

Baldız Cinayetinde Anneden Kan Donduran Sözler

Güncelleme:

Öldürülme korkusuyla yaşayan Ceylan İ.'nin annesi törenin acımasız yüzünü ortaya koydu: "Ben kızımın ölmesine razı değilim; ama iki aile birlikte karar almış."

İstanbul Esenler Otogarı'nda geçen hafta Mardin'den birlikte kaçtığı eniştesiyle uğradığı bıçaklı saldırıda ağır yaralanan Ceylan İ., hakkında, aralarında baba Sabri İ.'nin de olduğu 15 akrabasından korunması için ikinci kez karar çıktı.

"ÖLÜMÜ HAK ETMEDİĞİNİ SÖYLEMİŞ AMA..."

Anne Rukiye İ.'nin verdiği ifade, törenin acımasız yüzünü ortaya koydu: "Eşim dünürlerimize kızımın cahil olduğunu, kandırıldığını ve ölümü hak etmediğini söylemiş. Ancak hem bizim ailemiz hem de Ayaydın'lar telefon görüşmelerinde karşılıklı olarak büyük kızımın eşi Hamdullah Ayaydın ile Ceylan'ın öldürülmesine karar vermiş. Ölümün töre gereği olduğuna inanmışlar. Hatta Ayaydın ailesi 'Kimin elinden gelirse o öldürsün, ölümü hak ettiler' demiş. Ben kızımın öldürülmesine razı değilim. Bana da zarar verebilirler, korunmak istiyorum."

200 METREDEN FAZLA YAKLAŞAMAYACAKLAR

Bunun üzerine anne ile kızı için koruma kararı verildi. Karara göre iki aileye mensup 16 kişi, 6 ay süreyle Rukiye ve Ceylan İ.'nin konutuna veya işyerine 200 metreden fazla yaklaşmayacak, onları aramayacak. Yasaklı kişiler varsa silahlarını derhal emniyete teslim edecek.

BABA SERBEST KALDI

6 çocuğu bulunan ve tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen baba Sabri İ. de azmettirici olduğuna ilişkin suçlamayı reddetti. Yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartı konan baba, tutuksuz yargılanacak. Şu ana dek 6 kişinin tutuklandığı olayda Hamdullah Ayaydın kardeşleri ve akrabaları tarafından öldürülmüş, yasak aşk yaşadığı baldızı Ceylan İ. ağır yaralanmıştı. Genç kız için ilk koruma kararı, saldırganlar yakalanmadan önce çıkarılmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İstanbul Esenler Mardin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (60)

hasip KılıçmobilWeb@haberler.com:

boşup boşuna dememişler annesini gör kızını al diye..bu töre falan değil bu düpedüz deyyüzlüktür.ve haklarıda ölümdür..ibret olsunlar diye töre dediğiniz olay iki bekar insan birbirini sever aileri karşı çıkar.o iki insanda kaçmaya karar verir.ve aile meclisi ile öldürülmesine verilen karar adı töre cinayetidir.bu bir cinayet değil.bu hak ettikleri haktır...

123
20
yanıtYanıtla
EmremobilWeb@haberler.com:

Töreniz batsın geri kafalılar kürtler

26
50
yanıtYanıtla
Yorgun Demokrat:

Bu olayda bazı terbiyesizler çıkmış olayla ilgisi olmamasına rağmen Kürt''lere ve Doğululara laf atıyor, küfür ediyorlar. Bu küfürleri savuran insan müsveddelerinin Ahlaki yapıları bu olayda olduğu gibi her tür ahlaksızlığa müsaittir diye düşünüyorum.

30
41
yanıtYanıtla
HÜSEYİN:

PEYGAMBER EFENDİMİZ VEDA HUTBESİNDE İNSANLARIN BİRBİRLERİNE ÜSTÜNLÜKLERİ OLMADIĞINI SÖYLEMİŞ. AMA BİZ HALA O KÜRT O TÜRK DİYE BİRBİRİMİZİ YİYİYORUZ . BU DURUM ÇOK FARKLI KÜRT TÜRK OLAYI DEĞİLDİR ALLAH KİMSENİN BAŞINA GETİRMESİN. ALLAH AŞKINIZA BIRAKIN ARTIK BU IRKÇILIK OLAYLARINI BEN TÜRK OĞLU TÜRKÜM AMA KÜRT KARDEŞLERİMİDE ÇOK SEWİYORUM BU VATAN HEPİMİZİN BUNU UNUTMAYALIM

68
2
yanıtYanıtla
SİLİFKELİ:

BU DOGUYA NÜKLEER ATMAK LAZIM

23
41
yanıtYanıtla
katipmobilWeb@haberler.com:

Eline saglik kim vurduysa

43
21
yanıtYanıtla
sari:

Baldizini sevmis, ne var bunda? gönül ferman dinlemez

8
56
yanıtYanıtla
azrailmobilWeb@haberler.com:

tore falan degil namus meselesi insan serefi namusu icin yasar hak etmisler

52
10
yanıtYanıtla
hüsnü:

bir töre daha çıkarın onun adı da -elektrik çalmayalım töresi- olsun.

44
13
yanıtYanıtla
RET:

ADAMLAR HAKLI BEYLER DAGILIN. MADEM BALDIZINI ISTIYORDUN NIYE GITTIN KIZ KARDESIYLE EVLENDIN. KIZA NE DEMELI INSAN BUNU KIZKARDESINE YAPARMI ENISTESINE GÖZ KOYARMI.

55
0
yanıtYanıtla
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title