Haberler

Balçova'dan Çanakkale Anlamlı Gezi

10 yılda 10 bin kişiyi Çanakkale Şehitliği’ne götüren Balçova Belediyesi, Mayıs ayında da bin 500 kişiyi Çanakkale’ye götürmeyi planlıyor.

10 yılda 10 bin kişiyi Çanakkale Şehitliği'ne götüren Balçova Belediyesi, Mayıs ayında da bin 500 kişiyi Çanakkale'ye götürmeyi planlıyor.

Balçova Belediyesi'nin Çanakkale gezisi bu yıl farklı bir konseptte gerçekleştirilecek. Önceki yıllarda İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile gerçekleştirilen ve vatandaşların da katıldığı geziler, bu yıl okul aile birlikleri ile birlikte yapılacak. Balçova'daki ilköğretim okullarında öğrenim gören 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin velileri ile katılabileceği geziye dışarıdan da katılım olmayacak. "Nesilden Nesile Çanakkale", "Bağımsızlık Mücadelesini ve Kardeşliği Unutturmayacağız" temalı geziye yaklaşık 750 öğrenci velileri ile birlikte katılacak.

Göreve geldiklerinde Balçova'daki çocukları Çanakkale'ye ve Anıtkabir'e götürmeye başladıklarını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya "Biz yıllardır çocuklarımıza Bağımsızlık Tarihimizi, bu tarihi yazmamızı sağlayan kardeşlik ruhumuzu ve Bağımsızlık Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatıyoruz. Ülkemizin çok tehlikeli bir süreçten geçtiği bu günlerde Özellikle Atatürk'ü ve O'nun önderliğinde kurduğumuz Cumhuriyet'i nesilden nesile aktarmaya kararlıyız" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Balçova Yerel Haberler

title