Haberler

Baksı "On"Uncu Yılını Kutluyor

Baksı Müzesi, 10. yıl heyecanını iki özel etkinlikle tüm Baksı dostlarıyla paylaşmaya hazırlanıyor.

Baksı Müzesi, 10. yıl heyecanını iki özel etkinlikle tüm Baksı dostlarıyla paylaşmaya hazırlanıyor. Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu'nun sahne alacağı 10. yıl konseri, 12 Ağustos'ta müzik severleri Baksı Müzesi'ne davet ediyor.

12 Ağustos'ta medya tanıtımı yapılacak olan Marcus Graf küratörlüğünde hazırlanan "ON" sergisi, çağdaş sanatçıların eserlerini, yerel sanat yapıtlarını ve tarihsel olduğu kadar etnografik açıdan da önemli eserleri içeren özel bir seçkiyi sanatseverlerle buluşturuyor.

Sergi, Baksı Müzesi koleksiyonundaki eserlerin, müzenin "sanat ve zanaat arasında diyalog kuran" konseptine bağlı kalınarak oluşturuldu. Küratör Marcus Graf, ON sergisiyle ilgili olarak şunları söylüyor: "Baksı Müzesi'nin çoğulcu karakterinden dolayı ON sergisi, koleksiyonunun çok katmanlı karakterini ortaya çıkarmak için sanat ve zanaat eserlerini birbirine bağlayan bir küratör stratejisi ile oluşturuldu. Sergi, yüksek sanat ve halk sanatı, plastik sanatlarla el sanatlarının arasındaki geleneksel hiyerarşi ile aralarındaki tarihsel ve çağdaş farklılıkları yok saymaktadır. Böylece, serginin ziyaretçileri dünyamıza farklı yollardan ve açılardan bakma şansı elde etmektedir."

Sergide izleyicileri farklı bir sürpriz de bekliyor: Baksı Müzesi 3. Öğrenci Sanat Şenliği'nde burs kazanan bir öğrencinin işi, Katalan sanatçı Miro'nun Avrupa Konseyi 2014 Yılın Müzesi Ödülü kapsamında Baksı Müzesi'nde sergilenen ünlü "Güzel Göğüslü Kadın" heykelinin bulunduğu kaidede izleyicileri karşılıyor.

ON sergisi, 12 Mayıs 2016 tarihine dek Baksı Müzesi'nde ziyaret edilebilir.

Sergide eserleri yer alan sanatçılar:

Ahmet Albayrak, Ahmet Doğu İpek, Ali Kazma, Alp Sime, Altan Gürman, Ahmet Aydın Atmaca, Borga Kantürk, Burçak Bingöl, Çağrı Saray, Erdal Duman, Erdoğan Zümrütoğlu, Esra Sağlık, Ferit Özşen, Ferruh Başağa, Gülay Semercioğlu, Gülsün Karamustafa, Güngör Taner, Günnur Özsoy, Mustafa Horasan, Hüsamettin Koçan, Hüseyin Çağlayan, Koray Ariş, Murat Morova, Murat Sezer, Mürteza Fidan, Osman Dinç, Özlem Süer, Ragıp Basmazölmez, Sabrina Fresko, Seçkin Pirim, Selahattin Yıldırım, Selim Birsel, Seyhun Topuz, Şakir Gökçebağ, Tunca. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Hakkı Demircioğlu Bülent Ortaçgil Erkan Oğur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title